din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2822 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Hotarari Judecatoresti: Stop Avocatului Clandestin

Hotarari Judecatoresti: Stop Avocatului Clandestin

  Publicat: 01 Jun 2012       3666 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Una dintre solutiile pe care le pronunta instanta care a judecat cauza penala,
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Baroul Dolj saluta hotararile pronuntate in dosarul nr. 002147/221/2007** de catre Judecatoria Deva (sentinta penala din 5 aprilie 2012) si Curtea de Apel Alba Iulia (decizia din 29 mai 2012), prin care s-a dispus condamnarea inculpatului Bota Pompiliu pentru savarsirea infractiunii de exercitare fara drept a unei profesii, prevazute de art. 26 alin. 1 din Legea nr.51/1995, republicata, raportat la art. 281 Cod penal.

Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Reglementate in sectiunea I, cap. II, t. II, C. proc. pen., partea speciala;
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Reprezinta orice scriere care materializeaza pe hartie un act juridic, precum si orice obiect material care incorporeaza un asemenea act.
Baroul este constituit din toti avocatii inscrisi pe Tabloul avocatilor, care au sediul profesional principal in localitatile de pe raza acestuia.
Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.
1. Persoana fizica membra a unei societati comerciale care, pe baza unui contract, convine sa contribuie cu bunuri,
Una dintre solutiile pe care le pronunta instanta care a judecat cauza penala,
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,
Persoana careia, cu respectarea prevederilor legale referitoare la evidenta populatiei, i se permite sa foloseasca o parte din suprafata locativa, de catre persoana care detine legal,

Reamintim ca, incepand cu anul 2002, inculpatul Bota incepand a facut demersuri de infiintare a doua asociatii, si anume, ``Bonis Potra" Deva si ``Figaro Potra" Alba Iulia, precum si a unei filiale cu personalitate juridica, in judetul Gorj, a celei din urma asociatii. Ulterior, prin hotarari ale celor trei entitati s-a dispus infiintarea de barouri, iar inculpatul Bota Pompiliu si-a asumat calitatea de avocat, sens in care a acordat consultatie juridica, asistenta si reprezentare la negociere, cereri exceptii ridicate in sedinta publica, etc., cu incalcarea normelor legale in vigoare, fara a avea un drept valabil si efectiv de a profesa avocatura, nefiind inscris in nici un barou sau tablou al avocatilor.


In baza hotararilor asociatiilor non-profit mentionate au fost infiintate structuri asociative care au conferit membrilor lor calitatea de avocat. Fenomenul a debutat pe raza judetului Hunedoara, prin initiativa inculpatului Bota Pompiliu, si s-a intins ulterior la nivelul intregii tari . Aceste structuri au fost auto-denumite barouri, insa ele nici nu s-au asociat cu si nici nu s-au afiliat la cele deja existente, care purtau aceeasi denumire.


Baroul Dolj isi exprima speranta ca solutia de condamnare a inculpatului Bota Pompiliu va constitui un semnal sever al Justitiei, adresat tuturor impostorilor care practica avocatura "clandestina" sau "paralela" si ca acest fenomen infractional, tolerat prea mult de instante in trecutul recent, va fi stopat.


Prof.univ.dr. Ion Turculeanu, Avocat
Decanul Baroului Dolj



Citeşte mai multe despre:    Baroul Dolj    Legea 51/1995    Avocati

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

A fost modificata legea pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat - schimbari cu privire la Consiliul baroului
22 Jul 2019 | 1051

Decrete de promulgare semnate de Presedintele Romaniei in data de 18.07.2019.
18 Jul 2019 | 616

Solicitare catre UNBR: interdictia expresa ca un avocat sa fie membru acoperit in cadrul organelor de stat
31 May 2019 | 757

U.N.B.R. a stabilit onorariile minimale obligatorii pentru avocati
03 Sep 2017 | 3726

Baroul Bucuresti analizeaza situatia platii contributiilor de catre avocati
09 Jan 2017 | 1083

UNBR: Avocatii care vor participa la cea de a 5-a sesiune de pregatire organizata in cadrul Proiectului ACTIONES
28 Dec 2016 | 1128



Articole Juridice

Contractul de antrepriza. Notiune
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Cerere de primire in profesie cu scutire de examen
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Alba Iulia, Sectia de contencios administrativ si fiscal � Decizia nr. 2010 din 22.06.2011

Retragerea cererii de renuntare la judecata
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia Contencios Administrativ si Fiscal, Decizia nr. 2851 din 07.06.2012

Constituirea dreptului de superficie. Inscris redactat de avocat
Pronuntaţă de: Judecatoria Targu Jiu, Sectia civila, Sentinta comerciala nr. 950 din 25.05.2011

Abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. Neindeplinirea conditiei calitatii de functionar de catre avocat
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia Penala, Decizia nr. 816 din 02.03.2011