Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » Canada elimina vizele pentru romani

Canada elimina vizele pentru romani

  Publicat: 08 Jul 2008       11809 citiri       Sursa: Evz  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Potrivit oficialilor romani si canadieni, Canada va elimina vizele de vizitator pentru cetatenii romani peste numai cateva luni.

Categorie de infractiuni cu gradul cel mai ridicat de periculozitate sociala.
Fapta de a face, de a comite. Vezi si Fapt omisiv.
Suma care se plateste periodic de catre titulsrul unei obligatii legale de
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale Ón interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
(Total bonded debt) Valoarea totala a obligatiunilor aflate in circulatie ale unui stat sau ale unei municipalitati, indiferent de scopul in care au fost emise.
Caracteristica a raportului juridic de obligatii cu pluralitate de subiecte, mai multi creditori si un singur debitor, un singur creditor si mai multi debitori, mai multi creditori si mai multi debitori.
Unitate de baza a organizarii administrativ-teritoriale a statului, alcatuita dintr-unul sau mai multe sate si
Prevauzute in cap. I, art. 174-185, ce cuprind: omorul, omorul calificat, omorul deosebit de grav, pruncuciderea, uciderea din culpa, determinarea sau inlesnirea sinuciderii,
Vazut de la Bucuresti, acest eveniment va fi tratat, in mod cert, ca un succes diplomatic si va fi, probabil, un argument puternic in strategia de convingere a Departamentului de Stat din SUA. Dinspre Canada, lucrurile nu sunt tot atat de limpezi. Fara a risca sa dau procentaje, pot spune doar ca reactiile romanilor canadieni sunt in alb si negru. Alb, adica in favoarea eliminarii vizelor, si negru, pentru mentinerea status-quo-ului.

Bogdan Ionescu

Acest subiect a fost dezbatut si de publicatia romaneasca din Canada, "Acasa". Aceasta a prezentat in urma cu cateva luni argumente impotriva renuntarii la vizele pentru cetatenii romani. La vremea aceea discutia a pornit de la presupusa crima a unui cetatean roman din Italia, Remus Mailat. Reactiile care au urmat articolului din numarul 5 al ziarului "Acasa" au aratat ca o astfel de dezbatere era necesara. De atunci a trecut mai bine de o jumatate de an, iar eliminarea vizelor este aproape un fapt .

Cum ar arata lucrurile intr-o Canada in care pot intra, fara viza si invitatie, toti cetatenii romani?

In primul rand, ar fi o Canada mai vesela, cel putin in perioada de vacante. Multi si-ar primi in vizita fratii, surorile sau prietenii carora li s-a refuzat intrarea pe motive de varsta sau legaturi materiale firave cu Romania. Generatia a treia s-ar urca in avion fara sa mai treaca pe la Ambasada din Bucuresti si fara sa mai plateasca taxele care, pentru multi, insemnau o jumatate de pensie .

In al doilea rand, am putea fi o comunitate mai prospera avand in vedere ca oamenii de afaceri romani ar putea prospecta oportunitatile canadiene cu mai multa usurinta. I-am lasat la urma pe cei de care ne temem toti: spargatori, talhari, gainari, cersetori cu bucati de carton pe care scrie ca sunt persecutati din Romania, pesti cu trening de fas si ghiul si fetele lor prietenoase, specialisti in ATM-uri si portofele. Posesorii calificarilor de mai sus si-au atins piscul de cariera prin Italia si Spania si, teoretic, ar putea sa-si dea ultimele examene in Canada.

Am indoieli serioase ca asta se va intampla prea usor si prea curand. Conditiile de sol, lumina, umiditate si temperatura care au dus la succesul marginalilor romani in sudul Europei, nu se regasesc in Canada. Serviciile de securitate (camere cu circuit inchis, sisteme de alarma, porti antifurt, companii de paza in legatura directa cu autoritatile), eficienta serviciilor de urgenta, inclinatia naturala a populatiei de a raporta orice activitate suspicioasa le vor face zile grele acestora.

Daca mai luam in considerare si lipsa unei piete serioase de desfacere (cine ar cumpara un televizor, la parterul blocului, de la o persoana imbaracata intr-o geaca cu mov si verde?) si lipsa mijloacelor logistice (cine le da pontul sau tainuieste o intreaga retea?), vedem ca factorii de mediu nu ma sunt atat de prielnici.

Mai ramane un mare semn de intrebare: Ce ne facem cu imaginea? Cum vom reactiona atunci cand la buletinele de stiri vor aparea pestii, prostituatele si operatorii de portofele? Nu avem decat doua solutii. Cea inteligenta, adica sa ne vedem de drum cu fruntea sus, nu e treaba noastra, de aceea platim taxe, autoritatile sa-si faca datoria .

Sau solutia cea mai proasta, sa inclinam capul de rusine, intr-o solidaritate stupida data de originea comuna si sa ne apucam sa scriem petitii in care sa lamurim diferentele dintre noi, cetatenii onesti si talharii care "nu ne reprezinta". Sau, mai grav, diferentele dintre romanii cuminti si tiganii inclinati catre infractiuni .


Citeşte mai multe despre:   Comentează: Canada elimina vizele pentru romani
Articole Juridice

Conditiile in care un solicitant de azil poate fi transferat
Sursa: EuroAvocatura.ro

Restrangerea dreptului la viata privata, intima si de familie prin metodele speciale de supraveghere tehnica. Proportionalitatea actiunilor
Sursa: Liliana Gologan

Dreptul la sinucidere asistata medical. Granita dintre solutie si dezastru
Sursa: Irina Maria DiculescuJurisprudenţă

Decizia nr. 844/2018 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 52 alin. (1) lit. b) teza a doua din Legea nr.
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala, Decizia nr. 844/2018

Aprecierea utilitatii unui loc de munca in organigrama societatii revine factorilor de decizie ai angajatorului, ci nu instantei de judecata
Pronuntaţă de: Tribunalul Braila Sectia I Civila, Sentinta civila nr. 103/2017, in sedinta publica din 27 februarie 2017

Sporul pentru conditii vatamatoare este distinct de salariul de baza, astfel ca acesta nu putea sa se regaseasca in salariu sub forma unei sume compen
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Craiova Sectia I Civila, Decizia civila nr. 863, pronuntata in sedinta publica din 27 martie 2017

Legislaţie

Normele privind stabilirea conditiilor de efectuare a evaluarii psihologice a persoanelor in vederea obtinerii permisului de conducere auto
Ordinul nr. 513/2019 pentru aprobarea Normele privind stabilirea conditiilor de efectuare a evaluari ...

Legea 53/2019 privind unele masuri pentru studierea istoriei comunitatilor evreiesti din Romania
Legea nr. 53/2019 privind unele masuri pentru studierea istoriei comunitatilor evreiesti din Romania ...

Procedura privind emiterea si comunicarea unor acte administrative si de executare pentru debitorii care inregistreaza obligatii fiscale restante sub
Ordinul nr. 727/2019 pentru aprobarea Procedura privind emiterea si comunicarea unor acte administra ...