din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2045 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Canada elimina vizele pentru romani

Canada elimina vizele pentru romani

  Publicat: 08 Jul 2008       12361 citiri       Sursa: Evz  


Potrivit oficialilor romani si canadieni, Canada va elimina vizele de vizitator pentru cetatenii romani peste numai cateva luni.

Negru Petre - membru al Parlamentului Romaniei.
Categorie de infractiuni cu gradul cel mai ridicat de periculozitate sociala.
Fapta de a face, de a comite. Vezi si Fapt omisiv.
Suma care se plateste periodic de catre titulsrul unei obligatii legale de
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale �n interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
(Total bonded debt) Valoarea totala a obligatiunilor aflate in circulatie ale unui stat sau ale unei municipalitati, indiferent de scopul in care au fost emise.
Caracteristica a raportului juridic de obligatii cu pluralitate de subiecte, mai multi creditori si un singur debitor, un singur creditor si mai multi debitori, mai multi creditori si mai multi debitori.
Unitate de baza a organizarii administrativ-teritoriale a statului, alcatuita dintr-unul sau mai multe sate si
Prevauzute in cap. I, art. 174-185, ce cuprind: omorul, omorul calificat, omorul deosebit de grav, pruncuciderea, uciderea din culpa, determinarea sau inlesnirea sinuciderii,
Vazut de la Bucuresti, acest eveniment va fi tratat, in mod cert, ca un succes diplomatic si va fi, probabil, un argument puternic in strategia de convingere a Departamentului de Stat din SUA. Dinspre Canada, lucrurile nu sunt tot atat de limpezi. Fara a risca sa dau procentaje, pot spune doar ca reactiile romanilor canadieni sunt in alb si negru . Alb, adica in favoarea eliminarii vizelor, si negru, pentru mentinerea status-quo-ului.

Bogdan Ionescu

Acest subiect a fost dezbatut si de publicatia romaneasca din Canada, "Acasa". Aceasta a prezentat in urma cu cateva luni argumente impotriva renuntarii la vizele pentru cetatenii romani. La vremea aceea discutia a pornit de la presupusa crima a unui cetatean roman din Italia, Remus Mailat. Reactiile care au urmat articolului din numarul 5 al ziarului "Acasa" au aratat ca o astfel de dezbatere era necesara. De atunci a trecut mai bine de o jumatate de an, iar eliminarea vizelor este aproape un fapt .

Cum ar arata lucrurile intr-o Canada in care pot intra, fara viza si invitatie, toti cetatenii romani?

In primul rand, ar fi o Canada mai vesela, cel putin in perioada de vacante. Multi si-ar primi in vizita fratii, surorile sau prietenii carora li s-a refuzat intrarea pe motive de varsta sau legaturi materiale firave cu Romania. Generatia a treia s-ar urca in avion fara sa mai treaca pe la Ambasada din Bucuresti si fara sa mai plateasca taxele care, pentru multi, insemnau o jumatate de pensie .

In al doilea rand, am putea fi o comunitate mai prospera avand in vedere ca oamenii de afaceri romani ar putea prospecta oportunitatile canadiene cu mai multa usurinta. I-am lasat la urma pe cei de care ne temem toti: spargatori, talhari, gainari, cersetori cu bucati de carton pe care scrie ca sunt persecutati din Romania, pesti cu trening de fas si ghiul si fetele lor prietenoase, specialisti in ATM-uri si portofele. Posesorii calificarilor de mai sus si-au atins piscul de cariera prin Italia si Spania si, teoretic, ar putea sa-si dea ultimele examene in Canada.

Am indoieli serioase ca asta se va intampla prea usor si prea curand. Conditiile de sol, lumina, umiditate si temperatura care au dus la succesul marginalilor romani in sudul Europei, nu se regasesc in Canada. Serviciile de securitate (camere cu circuit inchis, sisteme de alarma, porti antifurt, companii de paza in legatura directa cu autoritatile), eficienta serviciilor de urgenta, inclinatia naturala a populatiei de a raporta orice activitate suspicioasa le vor face zile grele acestora.

Daca mai luam in considerare si lipsa unei piete serioase de desfacere (cine ar cumpara un televizor, la parterul blocului, de la o persoana imbaracata intr-o geaca cu mov si verde?) si lipsa mijloacelor logistice (cine le da pontul sau tainuieste o intreaga retea?), vedem ca factorii de mediu nu ma sunt atat de prielnici.

Mai ramane un mare semn de intrebare: Ce ne facem cu imaginea? Cum vom reactiona atunci cand la buletinele de stiri vor aparea pestii, prostituatele si operatorii de portofele? Nu avem decat doua solutii. Cea inteligenta, adica sa ne vedem de drum cu fruntea sus, nu e treaba noastra, de aceea platim taxe, autoritatile sa-si faca datoria .

Sau solutia cea mai proasta, sa inclinam capul de rusine, intr-o solidaritate stupida data de originea comuna si sa ne apucam sa scriem petitii in care sa lamurim diferentele dintre noi, cetatenii onesti si talharii care "nu ne reprezinta". Sau, mai grav, diferentele dintre romanii cuminti si tiganii inclinati catre infractiuni .


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...