din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1848 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Falsa angajata la Posta Romana, retinuta pentru inselaciune

Falsa angajata la Posta Romana, retinuta pentru inselaciune

  Publicat: 28 Mar 2011       2805 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ansamblu integrat de aplicatii, echipamente si retele de comunicatii si tehnologia informatiei
La data de 27 martie 2011, Politia Municipiului Alba Iulia a fost sesizata, prin SNUAU 112, de o femeie in varsta de 77 de ani din Alba Iulia, cu privire la faptul ca, in aceeasi zi a fost acostata de catre o persoana de sex femeiesc care i-a spus ca este lucrator al Postei Romane si ca unele bancnote de 100 de lei aflate in circulatie, urmeaza sa fie schimbate.

1. Persoana fizica sau juridica ce sufera un prejudiciu sau o vatamare a drepturilor sale prin fapta ilicita a unei alte persoane si care este indreptatita sa
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Conform art.208 Cod Penal, luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamintul acestuia, in scopul de a si-l insusi pe nedrept, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 12 ani.
Semne utilizate de intreprinderi, de fabrici, de comert sau de servici, pentru a deosebi produsele, lucrarile si serviciile lor de cele identice sau similare ale altor intreprinderi si pentru a stimula imbunatatirea calitatii produselor, lucrarilor si serviciilor.
Forma a infractiunii prevazuta in cap. II, t. II, art. 20-22, C. pen., partea generala, si consta in executare a hotararii de a savarsi infractiunea, executare care afost insa intrerupta sau nu si-a produs efectul.

Cele doua s-au deplasat la locuinta femeii de 77 de ani, care a pus la dispozitia suspectei suma de 3.100 lei, in bancnote de 100 de lei, urmand sa fie cautata de victima la posta, pentru a-i inapoia suma bani in bancnote ``valabile``.In urma sesizarii, politistii din cadrul Politiei Municipiului Alba Iulia au reusit identificarea suspectei C.I., de 40 de ani, din Bals, judetul Dolj, fata de care a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore. In cursul zilei de astazi, cea in cauza urmeaza sa fie prezentata Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia, cu propunere de arestare preventiva sub aspectul comiterii infractiunii de inselaciune.

In cauza, cercetarile sunt continuate.

Atentie! Nu va lasati inselati !

Pentru a nu deveni victime ale infractiunilor de inselaciune, POLITIA ROMANA va recomana:

- Functionarii/angajatii diferitelor institutii detin legitimatii care atesta calitatea lor de angajati, solicitati-le aceste legitimatii si asigurati-va de scopul legitim al prezentei lor.

- Politistii recomanda cetatenilor sa verifice cu atentie identitatea persoanelor care le propun sau le solicita diferite servicii, intrucat, de multe ori asa-zisii binevoitori ascund intentii infractionale.

- Notati numele acestora si verificati telefonic daca intr-adevar sunt angajati ai institutiei respective.

- Refuzati orice persoana necunoscuta care va solicita bani cu imprumut, lasandu-va garantii obiecte sau bani de a caror valoare nu va puteti da seama pe loc!

- Nu va lasati convinsi sa efectuati schimb valutar. Nu acceptati sa cumparati obiecte de la persoane neautorizate, trebuie sa fiti suspiciosi cu privire la oferirea de bunuri la ``preturi avantajoase``. Bunurile pot proveni din furt sau pot fi contrafacute!

- Daca sunteti abordati de astfel de persoane, retineti semnalmentele acestora, obiectele de imbracaminte pe care le poarta, eventual marca si numarul de inmatriculare al autoturismului cu care se deplaseaza. Apelati, gratuit, Serviciul Unic de Apeluri de Urgenta 112 si un politist se va deplasa imediat la fata locului!

- Aduceti la cunostinta politistilor orice tentativa de inselaciune!Citeşte mai multe despre:    Posta Romana    Inselaciune

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Programul TEZAUR continua si in luna august 2020
09 Aug 2020 | 1573

SRJ MediaSind: TVR impune o procedura ilegala si imorala pentru a concedia angajatii incomozi
11 Mar 2020 | 1150

MFP continua si in luna octombrie emisiunile de titluri de stat pentru populatie
06 Oct 2019 | 781

MFP continua si in luna septembrie emisiunile de titluri de stat pentru populatie
16 Sep 2019 | 806

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 9 septembrie 2019
10 Sep 2019 | 776

MFP continua emisiunile de titluri de stat pentru populatie si in luna iunie
03 Jun 2019 | 750Articole Juridice

Contul bancar ca element obligatoriu al cererii de chemare in judecata ´┐Ż problema liberului acces la justitie si confidentialitatii
Sursa: Irina Maria Diculescu

Restrangerea dreptului la viata privata, intima si de familie prin metodele speciale de supraveghere tehnica. Proportionalitatea actiunilor
Sursa: Liliana Gologan

Controverse jurisprudentiale in aplicarea Deciziei CCR nr. 405/2016 privind abuzul in serviciu
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

[Av. muncii] Neplata diurnei externe. Actiune impotriva angajatorului
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Inselaciune. Incheierea si executarea unui contract. In dubio pro reo
Pronuntaţă de: Decizia nr. 960/A din 01.10.2018a Curtii de Apel Galati

CEDO: Iancu impotriva Romaniei. Proces echitabil
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Dreptul angajatorului de a sanctiona disciplinar salariatul inceteaza odata cu raportul de munca
Pronuntaţă de: Tribunalul BRASOV - Sentinta Civila nr. 251/2020 din 03.06.2020

Lipsa convocarii salariatului la cercetarea disciplinara. Nulitatea absoluta a deciziei de sanctionare
Pronuntaţă de: Curtea de Apel CONSTANTA´┐Ż Decizia nr. 170/30.06.2020