Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Jurisprudenţă » Drept Comercial » AUTORITATE DE LUCRU JUDECAT. IMPOSIBILITATEA PUNERII IN DISCUTIE IN CAILE DE ATAC A TIMBRAJULUI PENTRU UN CAPAT DE CERERE ADMIS PRINTR-O HOTARARE INTR

AUTORITATE DE LUCRU JUDECAT. IMPOSIBILITATEA PUNERII IN DISCUTIE IN CAILE DE ATAC A TIMBRAJULUI PENTRU UN CAPAT DE CERERE ADMIS PRINTR-O HOTARARE INTR

  Publicat: 27 May 2007       1290 citiri        Secţiunea: Drept Comercial  


Imprimat emis de un organ official, folosit pentru plata unor taxe sau impozite.
Taxa de timbru

Este hotararea judecatoreasca prin care instanta de judecata solutioneaza cauza in prima instanta ori prin care aceasta se dezinvesteste fara a solutiona cauza.
Schimbarea care se produce in realitatea obiectiva datorita unei cauze. Rezultatul.
1. Modalitate de savarsire a unei fapte ilicite, care consta in neindeplinirea de catre autorul ei a ceea ce era obligat sa faca.
Este hotararea judecatoreasca prin care instanta de judecata solutioneaza cauza in prima instanta ori prin care aceasta se dezinvesteste fara a solutiona cauza.
Partea finala a hotararii pronuntata de catre un organ de jurisdictie,care cuprinde solutia data cauzei.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Este calea de atac ordinara prin care la cererea procurorului si a partilor interesate se asigura repararea erorilor din hotararile judecatoresti pronuntate in fond, constituind al treilea grad de jurisdictie.
(Dividends in arrears) Dividende datorate detinatorilor de actiuni preferentiale cumulative, care nu au fost platite si care s-au acumulat.
Prin sentinta civila nr. 885/25.03.2003 Tribunalului Galati a admis in totalitate pretentiile deduse judecatii de reclamanta SC AVAS Bucuresti, omitand, insa, a obliga parata, ca efect al admiterii actiunii, si la plata in continuare a daunelor moratorii pana la achitarea integrala a dividendelor, omisiune ce a fost acoperita, la cererea reclamantei, dispunandu-se, in conformitate cu dispozitiile art. 2812 C.proc.civ., completarea dispozitivului sentintei civile lacunare in sensul relevat de reclamanta.Sentinta civila nr. 2708/2003 prin care s-a incuviintat cererea de completare dispozitiv a provocat nemultumirea paratei, motiv pentru care a declarat recurs, invocand netimbrarea cererii de acordare a daunelor moratorii.Curtea de Apel Galati a respins, ca nefondat, recursul pentru urmatoarele considerente:In raport de obiectul cererii completatoare este tardiv a se reitera problema timbrajului, hotararea initiala - prin care s-au acordat daunele moratorii, intrand in puterea lucrului judecat.Admiterea in totalitate a actiunii introductive reclama, intr-adevar, acordarea in totalitate a pretentiilor deduse judecatii, inclusiv a daunelor moratorii calculate pana la plata sumelor datorate cu titlu de dividende restante .Pronuntata de: Curtea de Apel Galati - Sectia comerciala+MF Decizie 1750 (02.09.2005)


Citeşte mai multe despre:   
Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Interdictia suprapunerii programului de lucru in cazul salariatilor cu mai multe locuri de munca
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Calculul termenului de preaviz la concedierea salariatului. Aspecte practice si procedurale
Sursa: MCP Cabinet avocati

Absenta salariatului de la locul de munca in situatii de urgenta familiala
Sursa: Avocat Marius-Catalin PredutŞtiri Juridice
Legislaţie

O.U.G. nr. 42 din 24 mai 2023
pentru modificarea si completarea Legii nr. 367/2022 privind dialogul social si a Legii nr. 53/2003 ...

DIRECTIVA (UE) 2019/1152 din 20 iunie 2019 privind transparenta si previzibilitatea conditiilor de munca in Uniunea Europeana
DIRECTIVA (UE) 2019/1152 din 20 iunie 2019 privind transparenta si previzibilitatea conditiilor de m ...

LEGEA nr. 367/2022 a dialogului social
LEGEA nr. 367/2022 privind dialogul social (Inlocuieste Legea nr. 62/2011) Publicata in MONITORUL ...