Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Legislaţie » Legislatia Muncii si Asigurarilor sociale » LEGEA nr. 219/2018 privind unele masuri referitoare la sumele acordate reprezentand ajutoare de urgenta

LEGEA nr. 219/2018 privind unele masuri referitoare la sumele acordate reprezentand ajutoare de urgenta

  Publicat: 01 Aug 2018       2151 citiri        Secţiunea: Legislatia Muncii si Asigurarilor sociale  


Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
LEGE nr. 219 din 27 iulie 2018 privind unele masuri referitoare la sumele acordate reprezentand ajutoare de urgenta

Publicata in Monitorul Oficial numarul 664 din data de 31 iulie 2018

Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Organ suprem de control financiar si de jurisdictie financiara,care functioneaza pe lenga Parlamentul Romaniei.
In cadrul grupurilor de societati, consta in impartirea puterii de decizie la o societate exploatata in comun, in virtutea unui acord intre asociati sau actionari.
Organ suprem de control financiar si de jurisdictie financiara,care functioneaza pe lenga Parlamentul Romaniei.

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.


Art. 1


Prezenta lege se aplica persoanelor care au beneficiat de ajutoare de urgenta si/sau ajutoare in temeiul art. 28 din Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare.


Art. 2


(1) Se aproba exonerarea de la plata pentru sumele nerecuperate reprezentand ajutoare de urgenta si/sau ajutoare acordate potrivit art. 1, pe care persoanele beneficiare trebuie sa le restituie unitatilor administrativ-teritoriale drept consecinta a constatarii unor prejudicii de catre Curtea de Conturi sau alte institutii cu atributii de control .


(2) Se exonereaza de la plata si obligatiile fiscale accesorii sumelor prevazute la alin. (1), consecinta a constatarii Curtii de Conturi sau a altor institutii cu atributii de control a unor prejudicii.


Art. 3


La data intrarii in vigoare a prezentei legi inceteaza plata de catre persoanele prevazute la art. 1 a sumelor reprezentand ajutoare de urgenta si/sau ajutoare pentru care Curtea de Conturi sau alte institutii cu atributii de control au constatat ca au fost acordate cu crearea de prejudicii, precum si orice forma de recuperare a acestora.

Afişează LEGEA nr. 219/2018 privind unele masuri referitoare la sumele acordate reprezentand ajutoare de urgenta pe o singură paginăCiteşte mai multe despre:    LEGEA 219/2018    Lege amnistie 2018    Amnistie Curtea de Conturi    Curtea de conturi

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.