Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Legislaţie » Legislatia Domeniul Agricol » Hotarare nr. 187/2000 (r1)privind imitatiile de produse alimentare care prezinta riscul de a pune in pericol sanatatea sau securitatea consumatorilor

Hotarare nr. 187/2000 (r1)privind imitatiile de produse alimentare care prezinta riscul de a pune in pericol sanatatea sau securitatea consumatorilor

  Publicat: 16 Mar 2009       1278 citiri        Secţiunea: Legislatia Domeniul Agricol  


Hotarare nr. 187/2000 (r1)privind imitatiile de produse alimentare care prezinta riscul de a pune in pericol sanatatea sau securitatea consumatorilor.
Republicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 643 din 09.09.2008.

Conform Ordonantei Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor (care a abrogat Legea 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor),
Sanctiune administrativa, contraventionala, fiscala sau civila,
Termen din limba germana
Act adoptat de organele de stat,
Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
Act adoptat de organele de stat,

Art. 1. - Se interzic comercializarea, importul, producerea si exportul produselor ce imita produsele alimentare, fara a fi astfel de produse, si care prezinta riscul de a pune in pericol sanatatea sau securitatea consumatorilor.
Art. 2. - Produsele prevazute la art. 1 sunt cele care, desi nu sunt produse alimentare, avand forma, miros, culoare, prezentare, ambalaj, eticheta, volum sau marime atractive pentru consumatori, in special pentru copii, pot fi confundate cu produsele alimentare si, in consecinta, prin introducerea in gura sau prin inghitirea lor pot provoca ranirea, intoxicarea, otravirea, iritarea, perforarea sau obstructia aparatului digestiv.
Art. 3. - Nerespectarea prevederilor art. 1 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 70 lei la 100 lei.
Art. 4. - Dispozitiile art. 3 referitoare la contraventii se completeaza cu dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
Art. 5. - Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, prin efectuarea de controale pe piata, la producator sau la importator, precum si in unitati vamale si depozite angro.
Art. 6. - In cazul depistarii unor produse periculoase in sensul prevederilor art. 2, organul constatator, in afara aplicarii sanctiunii prevazute la art. 3, va dispune retragerea de pe piata a produselor respective si va lua masuri in vederea interzicerii producerii, comercializarii, importului si exportului acestora.
Art. 7. - Prezenta hotarare intra in vigoare la 60 de zile de la data publicarii ei in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
*
Prezenta hotarare transpune prevederile Directivei Consiliului 87/357/CEE privind produse care, fiind altfel decat par a fi, pun in pericol sanatatea sau securitatea consumatorilor, publicata in Jurnalul Oficial al Comunitatilor Europene (JOCE) nr. L 192 din 11 iulie 1987.

Afişează Hotarare nr. 187/2000 (r1)privind imitatiile de produse alimentare care prezinta riscul de a pune in pericol sanatatea sau securitatea consumatorilor pe o singură paginăCiteşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Contract individual de munca, Model 2021. PDF si Word editabil
Sursa: MCP Cabinet avocati

Libera prestare a serviciilor si a celor ale lucratorilor lor detasati intr-un stat membru gazda. Respectarea conditii de concurenta echitabile intre
Sursa: EuroAvocatura.ro

Un serviciu care pune in legatura directa, prin intermediul unei aplicatii electronice, clienti si soferi de taxi constituie un serviciu al societatii
Sursa: EuroAvocatura.roJurisprudenţă

Hotararea CEDO in cauza Michnea impotriva Romaniei. Respectarea vietii de familie
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Hotararea CEDO in Cauza Dimitrie Dan Popescu si altii impotriva Romaniei. Imposibilitatea de a se bucura de dreptul de proprietate
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Limitele de competenta ale A.S.F. Petitie adresata Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F.) avand ca obiect contestarea modului de solutionare
Pronuntaţă de: I.C.C.J, Sectia de contencios administrativ si fiscal, decizia nr. 438 din 29 ianuarie 2020

Ştiri Juridice