din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2520 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Protocol de colaborare pentru Telefonul copilului 116.111

Protocol de colaborare pentru Telefonul copilului 116.111

  Publicat: 13 Sep 2012       1642 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Practicile comerciale anticoncurentiale (inclusiv exploatarea incorecta a clientilor sau eliminarea concurentilor) in care o firma dominanta se poate angaja, pentru a-si mentine sau intari pozitia pe piata.
In data de 11 septembrie, secretarul de stat Denisa Patrascu a semnat in numele MMFPS protocolul de colaborare privind Telefonul Copilului 116.111 (tel verde, numar unic european de asistenta pentru copii) cu scopul informarii si indrumarii solicitantilor catre institutiile abilitate, precum si de interventie rapida in caz de exploatare si abuz .

Phare a fost creat in 1989, pentru a acorda asistenta Poloniei si Ungariei, si s-a extins treptat, incluzand 13 state partenere (inclusiv Romania).
Phare a fost creat in 1989, pentru a acorda asistenta Poloniei si Ungariei, si s-a extins treptat, incluzand 13 state partenere (inclusiv Romania).
Componenta a sistemului de protectie sociala, reprezinta ansamblul de institutii si masuri prin care statul, autoritatile publice ale administratiei locale si societatea civila asigura prevenirea, limitarea sau inlaturarea efectelor temporare sau permanente ale unor situatii care pot genera marginalizarea sau excluderea sociala a unor persoane.
Este o tranzactie sau o serie de tranzactii cu valori mobiliare conferind persoanei sau grupului de persoane implicate, prin titlurile astfel dobandite, singure ori impreuna cu cele deja detinute ori controlate, o pozitie de control sau majoritara in participare la capitalul emitentului.
Phare a fost creat in 1989, pentru a acorda asistenta Poloniei si Ungariei, si s-a extins treptat, incluzand 13 state partenere (inclusiv Romania).
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
1. Autorizarea eliberata de catre o administratie unei persoane pentru a exercita o profesie sau meserie.
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).

In anul 2001, in Romania a fost implementat tel verde 0.800.820.020.00 proiect initiat in baza unui proiect Phare, cu acelasi obiect de activitate . Acest protocol reprezinta o continuare a colaborarii cuAsociatia Telefonul Copilului, inceputa in anul 2006.
Linia verde pentru protectia copilului ( 0800-8-200-200 ) si-a inceput activitatea in anul 2001, odata cu lansarea de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului si Adoptie a Campaniilor Publice de Constientizare privind Prevenirea Abandonului si Institutionalizarii Copiilor din Romania "Casa de copii nu e acasa" si "Drepturile copilului sunt lege" si a fost finantata initial in cadrul Programelor PHARE 2001 si PHARE 2002 ``Intarirea si diversificarea serviciilor pentru protectia copilului``.
La acel moment, linia verde pentru protectia copilului ( 0800-8-200-200 ) era un serviciu telefonic gratuit de informare si consiliere al ANPCA, specializat pe domeniul protectiei copilului si a familiei, iar solicitarile apelantilor erau preluate de catre personalul specializat al Liniei verzi, format din psihologi, asistenti sociali si juristi. Obiectivele liniei telefonice gratuite pentru protectia copilului erau la acel moment informarea si indrumarea catre institutiile abilitate, consilierea conform legislatiei in vigoare privind protectia si promovarea drepturilor copilului, si informarea autoritatilor centrale si locale (Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului, Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului).
Telefonul Copilului 0800 8 200 200 a fost infiintat ca simplu instrument de monitorizare a acestei campanii. Insa numarul foarte mare de apeluri si cazuistica extrem de diversa a condus la transformarea liniei telefonice speciale in serviciu permanent si preluarea lui de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului de catre Asociatia Telefonul Copilului. Aceasta a fost infiintata in anul 2006, dupa finalizarea functionarii serviciului 0800 8 200 200, timp de 5 ani, in cadrul programelor Phare finantate de Uniunea Europeana.
In luna iulie 2008, Asociatiei Telefonul Copilului, in parteneriat cu Romtelecom, i-a fost acordata de catre Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC), licenta pentru implementarea numarului unic european de asistenta pentru copii, 116 111. Incepand cu data de 1 octombrie 2008 acesta a devenit functional la nivelul intregii tari in reteaua Romtelecom. Romania a fost a treia tara din Uniunea Europeana care a pus la dispozitia copiilor acest numar unic.



Citeşte mai multe despre:    Telefonul Copilului    Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Procedura de acreditare a furnizorilor de servicii sociale a fost simplificata, iar nomenclatorul serviciilor sociale a fost completat
03 Jul 2019 | 938

Guvernul a infiintat Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitati
03 Feb 2015 | 1792

Firma de avocatura Bulboaca & Asociatii vine in sprijinul Asociatiei Telefonul Copilului
04 Mar 2013 | 1429

Noi numere cu caracter social sunt deschise pentru alocare
13 Apr 2010 | 1242

Lista agentiilor din cadrul Ministerului Muncii care vor fi comasate
12 Aug 2009 | 1646



Articole Juridice

Conditiile cerute pentru trecerea frontierei cu un minor
Sursa: EuroAvocatura.ro

Lupta pentru drepturile copiilor adoptati
Sursa: Andreea Pocotila - Evenimentul Zilei (06-05-2008)

Adoptia interna in viziunea legii 273/2004
Sursa: EuroAvocatura.ro