Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Un bucurestean da in judecata BCR pentru ca si-a pierdut avansul pentru casa

Un bucurestean da in judecata BCR pentru ca si-a pierdut avansul pentru casa

  Publicat: 28 Jul 2008       2391 citiri       Sursa: Curentul  


Masura a importantei relative a unei intreprinderi, in interiorul unei ramuri de activitate sau al unei piete date, raportata la productie, la vanzari sau la capacitatea ansamblului intreprinderilor din aceasta ramura sau de pe aceasta piata.
Legea 10 din 2001. Entitatea cu personalitate juridica care exercita, in numele statului, dreptul de proprietate publica/privata cu privire la un bun ce face obiectul legii (minister, primarie, prefectura sau orice alta institutie publica)
Sistemul bancar romanesc traverseaza cea mai profunda criza de personal din ultimii ani. Bancile sunt tot mai agresive in lupta pentru cota de piata si deschid unitate dupa unitate .

Denumire data monedei unice europene.
Modalitate de plata des utilizata in decontarea platilor interne si internationale, intrucat ofera suficiente garantii, atat vanzatorului cat si cumparatorului:
Persoana fizica sau juridica, parte in contractul de asigurare, care, in temeiul acestui contract,
Suma de bani acordata cu anticipatie de catre o persoana pentru procurarea unui bun, executarea unei lucrari sau pentru prestarea unui serviciu.
Denumire data monedei unice europene.
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Suma de bani acordata cu anticipatie de catre o persoana pentru procurarea unui bun, executarea unei lucrari sau pentru prestarea unui serviciu.
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Diferenta intre pretul de vanzare al unui produs/serviciu si costul acestuia; diferenta intre dobanda platita la depozite si dobanda perceputa la creditele acordate de catre o banca.
Instrument care ofera clientilor protectie impotriva riscului.
Institutie specializata care desfasoara o activitate complexa si care are ca functii: efectuarea de operatiuni intre titularii de conturi bancare
Denumire data monedei unice europene.
Pagube, stricaciuni produse in contul cuiva ca urmare a unor evenimente neprevazute (incendiu, inundatie etc.).
Denumire data monedei unice europene.
(lat. culpa "vina")Forma a vinovatiei, prevazuta in cap. I, t. II, art. 19, C. pen., partea generala.
Ansamblul operatiilor de organizare, deplasare, aprovizionare etc. ce permit functionarea unei armate, intreprinderi etc.
Pagube, stricaciuni produse in contul cuiva ca urmare a unor evenimente neprevazute (incendiu, inundatie etc.).
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
(lat. culpa "vina")Forma a vinovatiei, prevazuta in cap. I, t. II, art. 19, C. pen., partea generala.
Problema este ca, de multe ori, institutiile financiare nu gasesc lucratori pentru noile unitati sau apeleaza la tineri fara experienta. In final, lipsa de personal sau slaba pregatire a acestuia se rasfrange asupra calitatii serviciilor oferite clientilor si, evident, asupra imaginii respectivei banci.

Unul dintre multele exemple de acest gen este cazul bucuresteanului Leonard D., care a pierdut avansul de 15.000 de euro dat pentru cumpararea unui apartament, pentru ca BCR a intarziat cu trei saptamani procesarea dosarului de credit .

Leonard D. gasise un apartament de trei camere in cartierul Militari, unde ar fi vrut sa se mute cu sotia si cei doi copii. Apartamentul era deja intabulat si, pentru ca ofiterul de credite de la BCR l-a asigurat ca procesarea dosarului nu poate dura mai mult de trei-patru saptamani, Leonard D. a platit vanzatorului un avans de 15.000 de euro. "Am facut cu vanzatorul contract la notariat, i-am dat avans si am trecut in contract ca semnez cu el in sapte saptamani ca sa am o marja de asigurare de trei saptamani, desi ofiterul de la banca mi-a spus ca nu exista sa dureze aprobarea mai mult de patru saptamani", povesteste acesta Asociatiei Asistenta pentru Consumatori.

Dupa mai multe amanari, pentru care s-au invocat scuze mai mult sau mai putin bizare, lui Leonard D. i s-a spus ca "din lipsa de personal" dosarul sau nu a putut fi procesat in cele sapte saptamani care trecusera.

Desi a incercat sa discute cu vanzatorul, bucuresteanul nu a reusit sa il convinga pe acesta sa ii acorde mai mult timp pentru obtinerea banilor, pierzand avansul de 15.000 de euro.

Creditul a fost aprobat in cea de-a opta saptamana, iar Leonard D. s-a adresat avocatilor pentru a cere BCR daune de 150.000 de euro.

"Este mai mult decat socant ce a patit Leonard si, intr-adevar, nu este posibil ca la cat de mult profit fac bancile in Romania, sa se poarte in asa hal cu clientii lor. Este problema acestor banci si culpa lor ca au preferat sa se extinda haotic, sa deschisa sute de agentii, sucursale si filiale, fara sa vada ca in Romania este criza de personal (...) Trebuiau sa prevada acest lucru si sa aiba decenta si moralitatea de a le spune clientilor sa aiba rabdare pentru ca nu au logistica necesara sa isi onoreze promisiunile din reclame, unde creditul se da in 24 de ore", spune avocatul partii, precizand ca BCR va trebui sa plateasca daune in Justitie lui Leonard, pentru ca este mai mult decat evidenta culpa lor.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Ce sunt locurile de munca ecologice?
Sursa: EuroAvocatura.ro

Angajatorii au obligatia de a permite salariatilor verificarea sistemului de masurare a duratei timpului de lucru zilnic
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Timpul de lucru si perioada de repaus in cazul incheierii mai multor contracte individuale de munca
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii EuropeneJurisprudenţă

Dovada intervalului de timp lucrat. Neimplicarea salariatilor de catre angajator in atestarea nemijlocita a timpului de lucru
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Decizia civila nr. 6084 din data de 23.12.2019

Sarcina probei incumba angajatorului. Responsabilitatea angajatorului pentru neintocmirea dispozitiilor de plata a salariului
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iulia - Decizia civila nr. 458 din data de 03 Iunie 2020

Nedepunerea dovezilor privind plata drepturilor salariale face admisibila pierderea procesului de catre angajator. Sarcina probei
Pronuntaţă de: Tribunalul Tulcea - Sentinta civila nr. 65 din data de 23 Ianuarie 2019

Legislaţie

Legea nr. 58/2021. Legea kurzarbeit, de modificare a OUG 211/2020 si OUG 132/2020
Legea 58/2021 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 211/2020 privind prelungirea a ...

OUG nr. 11/2021 pentru aprobarea schemelor de plati si a unor instrumente de garantare care se aplica in agricultura in anii 2021 si 2022
Ordonanta de urgenta nr. 11/2021 pentru aprobarea schemelor de plati si a unor instrumente de garant ...

HG nr. 4/2021 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata in anul 2021
Hotararea nr. 4/2021 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata Mo ...