Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Cartea de identitate va contine date aferente cardului national de asigurari sociale de sanatate

Cartea de identitate va contine date aferente cardului national de asigurari sociale de sanatate

  Publicat: 23 Jul 2013       1567 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
In Monitorul Oficial cu numarul 442 din data de 19 iulie 2013 a fost publicata LEGEA nr. 235 din 15 iulie 2013 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 82/2012 pentru modificarea si completarea unor acte normative privind evidenta persoanelor, actele de identitate ale cetatenilor romani, precum si actele de rezidenta ale cetatenilor statelor membre ale Uniunii Europene si Spatiului Economic European rezidenti in Romania

Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale īn interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
A fost promulgat la 11.09.1865

Cartea de identitate contine date in format tiparit sau in format inscriptionat prin tehnici speciale, date aferente cardului national de asigurari sociale de sanatate, stabilite la art. 331 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, inscrise in mediu de stocare, precum si elemente de particularizare si de siguranta.


Potrivit art. 331 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, Informatiile minime care pot fi accesate de pe cardul national de asigurari sociale de sanatate sunt urmatoarele:
a)numele, prenumele, precum si codul numeric personal ale asiguratului;
b)codul unic de identificare in sistemul de asigurari sociale de sanatate;
c)numarul de identificare al cardului national de asigurari sociale de sanatate.


CNAS a precizat ca integrarea cardului de asigurari de sanatate cu buletinul de identitate se va face incepand cu luna aprilie 2014.Citeşte mai multe despre:    CEASS    Cardul european de asigurari sociale de sanatate    Cardul national de asigurari sociale de sanatate

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Doi europeni din cinci detin Cardul european de asigurari sociale de sanatate
11 Jul 2013 | 1012

Din ianuarie 2011, vor intra in vigoare cardul de sanatate si sistemul de coplata pentru serviciile medicale in spitalele de stat.
08 Sep 2010 | 1918

Noi formulare de retete compensate, de la 1 iunie. Strainii pot primi medicatie pe baza cardului european de asigurat
27 May 2008 | 6884