din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2419 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » BNR ar putea aproba forma finala a regulamentului de creditare pana la sfarsitul saptamanii

BNR ar putea aproba forma finala a regulamentului de creditare pana la sfarsitul saptamanii

  Publicat: 20 Aug 2008       1141 citiri       Sursa: NewsIn  


(BNR)Este banca centrala a statului roman si are drept obiectiv principal asigurarea stabilitatii monedei nationale, pentru a contribui la stabilitatea preturilor.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) ar putea aproba forma finala a regulamentului referitor la creditarea populatiei pana la sfarsitul acestei saptamani, in urma unei intalniri a Consiliului de Administratie al bancii centrale, au declarat surse din piata bancara.

Suma de bani sau alte valori pe care o persoana numita creditor o acorda unei alte persoane, numita debitor,
Persoana care cumpara frecvent produsele sau serviciile unei firme, sau dintr-un magazin, consumator obisnuit al unui local.
Institutie specializata care desfasoara o activitate complexa si care are ca functii: efectuarea de operatiuni intre titularii de conturi bancare
Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi
Pe 8 iulie, BNR a afisat un proiect de regulament care ar impune bancilor sa ia in calcul un nivel al veniturilor permanente ale solicitantilor de credit "care nu poate depasi cu mai mult de 20% veniturile declarate fiscal in anul anterior", in cazul in care nu pot atesta continuitatea acestora.

Conform proiectului initial, bancile ar trebui sa realizeze de asemenea un stress test, prin care sa ia in evalueze capacitatea de rambursare a creditului in cazul fiecarui client, luand in calcul cele mai aspre conditii de creditare din ultimele 18 luni.

La sfarsitul lunii trecute, consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, declara ca stress-testele propuse de BNR in regulamentul pentru creditarea populatiei vor fi aplicate unor grupe de clienti, stabilite dupa venituri, si nu fiecarui client in parte, asa cum proiectul prevedea initial.

In 4 august, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, precizase ca banca centrala va prezenta "in urmatoarele doua saptamani" forma finala a regulamentului privind reducerea riscului pentru creditarea populatiei.

De la inceputul acestui an, ritmul anual de crestere al creditului neguvernamental a depasit constant 60%, alimentat de avansul considerabil al imprumuturilor in valuta, in special catre populatie, potrivit statisticilor BNR.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...