din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3922 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Taxa de prima inmatriculare este posibil sa ramana neschimbata

Taxa de prima inmatriculare este posibil sa ramana neschimbata

  Publicat: 05 Dec 2007       3119 citiri       Sursa: PresaOnline  


Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Vosganian Varujan - membru al Parlamentului Romaniei.
Taxa de prima inmatriculare va fi modificata prin ordonanta de urgenta si va putea fi contestata, anunta, de la Bruxelles, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian .

Schimbarea care se produce in realitatea obiectiva datorita unei cauze. Rezultatul.
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale �n interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Modalitatea de exteriorizare a manifestarii de vointa facuta cu intentia de a da nastere, modifica sau stinge un raport juridic civil concret.
1. Solutia la care partenerii de negocieri ajung prin acordarea de concesii reciproce in scopul deblocarii tratativelor si a facilitarii perfectarii contractului.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
1. Grup comstituit de catre o autoritate cu scopul desfasurarii, coordonarii, supravegherii, controlului unei activitati din diferite domenii ale vietii sociale
(Double taxation) Impozitarea aceluiasi venit de doua ori de catre aceeasi autoritate fiscala.
Acesta a declarat la Bruxelles ca taxa a avut un efect benefic asupra mediului si a redus substantial numarul masinilor vechi. El sustine in continuare ca masura este una ecologica, echivalenta cu alte taxe aplicate in cateva state membre, m ajoritatea mai mari decat cea impusa de Bucuresti. Vosganian le-a reamintit oficialilor de la Bruxelles ca la nivel comunitar se discuta chiar despre o taxa unica pentru masinile care nu corespund cerintelor europene de mediu.

La Bucuresti, premierul Calin Popescu Tariceanu spune insa ca taxa nu va fi redusa sub nicio forma . Autoritatile romane si oficialii europeni au ajuns la un compromis in privinta acestei taxe pentru care Comisia Europeana a declansat faza a doua a procedurii de sanctionare la adresa tarii noastre. In urmatoarele luni, o comisie formata din experti va incerca sa gaseasca o solutie care sa multumeasca ambele parti.

'Nu se pune problema reducerii sau eliminarii, ceea ce se pune problema este ca, pe baza observatiilor facute de Comisie, suntem intr-un proces de discutii si probabil ca anumite aspecte vor fi modificate. Aceste aspecte sunt de ordin pur tehnic si se refera la valoarea in vama a vehiculelor, la care nu se poate aplica o taxa mai mare decat valoarea lor reziduala. Taxa ramane in vigoare si este destinata protectiei mediului si cand spun mediul inteleg nu doar natura, ci si oamenii', a declarat Tariceanu.

Romania va relua, de saptamana viitoare, discutiile tehnice legate de modalitatea de aplicare a taxei auto, care trebuie sa fie concordanta atat cu obiectivul Bucurestiului de protectie a mediului, cat si cu reglementarile europene in materie de taxare si impozitare .

Guvernul roman isi asuma proiectul de modificare sub forma unei ordonante de urgenta care va cuprinde o serie de mentiuni de ordin tehnic. Ele se refera la o mai buna corelare intre nivelul taxei si valoarea de piata a masinii, la redefinirea termenului de masina noua si la introducerea unor proceduri de contestare pentru persoanele care se simt nedreptatite.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...