Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » In Poiana Brasov se desfasoara Scolile de vara internationale organizate de ELSA Bucuresti

In Poiana Brasov se desfasoara Scolile de vara internationale organizate de ELSA Bucuresti

  Publicat: 22 Jul 2014       1198 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Pe data de 17 iulie au inceput, in Poiana Brasov, Scolile de vara internationale organizate de ELSA Bucuresti, pe temele Banking and Finance Law, editia a VI-a si Energy Law, prima editie.

Din punct de vedere contabil, totalul lichiditatilor monetare curente (piese monetare, bilete de banca nationale si traine)
Acea parte de capital social detinuta de stat sau de alta entitate implicata in procesul de privatizare la o societate comerciala neprivatizata, in tot sau in parte, care nu este afectata de alte drepturi izvorând din contractele de privatizare incheiate deja in baza legilor de privatizare;
Banii folositi pentru a desfasura o afacere. Stoc de valori sau de active care, intrate in circuitul economic, pot genera venituri posesorilor lor.
Unitate de baza a organizarii administrativ-teritoriale a statului, alcatuita dintr-unul sau mai multe sate si
Institutie specializata care desfasoara o activitate complexa si care are ca functii: efectuarea de operatiuni intre titularii de conturi bancare
Este formata din persoanele asociate sub diferite forme, pe baza unor interese comune, si care isi dedica timpul, cunostintele si experienta pentru a-si promova si apara drepturile si interesele;
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,

Aflat in a patra zi de program academic, cele doua scoli reunesc 37 de participanti din peste zece tari, 20 fiind atrasi Banking and Finance Law si 17 la Energy Law.

Scoala de vara Banking&Finance Law a debutat cu o zi introductiva in domeniul bancar si financiar, cu prelegeri sustinute de Bogdan Bibicu, Partener, Catalin Georgescu, Senior Associate, Larisa Gabudeanu, Associate de la casa de avocatura Kinstellar. Tema primei prelegeri a fost ``Introduction to international finance&banking``, urmata in a doua parte a zilei de o prelegere introductiva in domeniul financial markets. Programul academic din aceasta zi s-a incheiat cu un workshop in cadrul caruia participantii au avut sansa de a analiza relatiile dintre banci si clienti in cadrul fazei de negociere a creditelor bancare.

In cea de a doua zi de program academic, prelegerile au fost sustinute de catre Torsten Engelage de la PwC Viena. Prelegerile acestei zile s-au centrat in jurul pietelor de capital . Prima prelegere s-a axat pe prezentarea cadrului legislativ al pietelor de capital in Uniunea Europeana, iar in a doua parte a zilei au fost prezentate normele legislative in cadrul bancilor: CRL si CRD IV.

In cea de-a treia zi de program academic, a avut loc o prelegere comuna celor doua scoli de vara, sustinuta de un avocat din partea Tuca, Zbarcea si Asociatii, dna avocat Andreea Lisievici, Senior Associate, precum si de un consultant fiscal din partea Tuca, Zbarcea si Asociatii Tax SRL, dl Alexandru Cristea, Tax Partner. Temele acestor prelegeri au fost ,,Principals taxation", sustinuta de dl Alexandru Cristea, respectiv ,,Legal issues in the Romanian upstream oil and gas sector", sustinuta de dna. avocat Andreea Lisievici.

In cea de a patra zi tema principala a fost Project Finance si a fost prezentata de catre Simon Dayes, partener international, Ioana Iordache, associate, Andreea Turcu, associate de la CMS Cameron Mckenna. In prima parte a zilei, s-a discutat despre Project Finance ca un produs bancar individual si despre structurile centrale specifice. Aceste doua prelegeri au fost urmate de un workshop, in cadrul caruia participantii au fost divizati in patru grupuri si au discutat patru spete diferite.

Dorim sa le multumim sponsorilor acestui eveniment, Banca Comerciala Romana, Bulboaca si Asociatii, CMS Cameron McKenna, Kinstellar, Tuca, Zbarcea si Asociatii.

In cadrul Energy Law Summer Law School a fost prezenta, din partea Societatii Civile de Avocati DLA Piper Romania dna avocat Bianca Pop, Associate, care a facut o introducere in domeniul dreptului energiei,urmata de o prelegere despre formele traditionale de energie si reglementarile specifice.

In cea de-a doua zi, participantii au avut o prelegere pe tema Gazelor de sist - ,,Shale gas - judicial, technical, political aspects- sustinuta de trei avocati de la Societatea Civila de avocati Pelifilip - Ana Atanasiu, Senior Associate, Gabriela Petrea, Senior Associate, si Lucian Caruceriu, Associate, prelegere care s-a concretizat cu un exercitiu de negociere, in cadrul caruia participantii au avut ocazia sa puna in aplicare cunostintele acumulate in partea teoretica a prelegerii.

Urmand prelegerii comune sustinuta de catre dna avocat Andreea Lisievici si dl. Alexandru Cristea, in cea de-a patra zi de program academic, in cadrul Scolii pe tema dreptului energiei ni s-a alaturat
dna Anca Velicu, attorney at Law in cadrul Societatii civile de avocati Schonherr Romania, care a abordat tema energiilor regenerabile in cadrul prelegerii ,,An European experience with Renewable Support", urmata de dezbatere pe aceasta. In partea a doua a zilei, prelegerea s-a axat pe tema ,,Developing Renewable energy projects. A practical aproach", sustinuta de dna. avocat Ana-Maria Mihai, Senior Associate in cadrul Popovici, Nitu si Asociatii, urmata de o Aplicatie practica si care s-a finalizat cu o discutie libera despre astfel de proiecte.

Dorim sa le multumim sponsorilor acestui eveniment DLA Piper Romania, Pelifilip, Popovici, Nitu si Asociatii, Schoenherr, Tuca, Zbarcea si Asociatii.

ELSA Bucuresti contribuie prin cele trei departamente principale (Activitati Academice, Seminare & Conferinte, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturala si profesionala a studentilor si a tinerilor juristi. Implicand stagii de practica, seminare si conferinte, publicatii sau procese simulate, ELSA are un singur scop, acela privind evolutia tinerilor in sistemul juridic.Citeşte mai multe despre:    ELSA    Scoala de vara    Drept bancar    Drept financiar

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Concursul National de procese simulate ,,Francisc Deak”, editia a VI-a - Cum a fost?
21 May 2015 | 6205

Jobefest 2015. Cum a fost?
02 Apr 2015 | 1844

ELSA Bucuresti a organizat Runda Regionala a Concursului international de procese simulate „EMC2”
27 Mar 2015 | 6738

ELSA Bucuresti organizeaza un concurs de procese simulate de Drept Civil
13 Mar 2015 | 1128

ELSA Bucuresti organizeaza Runda Regionala a Concursului international de procese simulate „EMC2”
13 Mar 2015 | 4313

ELSA Bucuresti a organizat proiectul "Legal Explorations: Dreptul Concurentei"
22 Dec 2014 | 2722