Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » INPPA: Temele dezbaterilor din 26 ianuarie, 2, 9 si 16 februarie 2017

INPPA: Temele dezbaterilor din 26 ianuarie, 2, 9 si 16 februarie 2017

  Publicat: 21 Jan 2017       1211 citiri       Sursa: INPPA  


Compartiment de munca in structura de productie a unei unitati economice, constituit dintr-un ansamblu de locuri de munca amplasate in acelasi spatiu,
In continuarea Programului lansat la 19 februarie 2015, privind dezbaterile atelier organizate de Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor INPPA la sediul UNBR (Palatul de Justitie, Splaiul Independentei nr. 5, sector 5)

Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Orice forma de educatie care pregateste calificarea pentru o anumita profesie, sau pentru un anumit loc de munca, competentele necesare exercitarii profesiei respective sau ocuparii unui loc de munca adecvat acesteia.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Reglementata prin art.48 din Decretul Lege 115/1938 pentru unificarea dispozitiilor privitoare la cartile funciare, prin ea se face stramutarea, constituirea, modificarea sau stingerea dreptului real imobiliar sub conditia justificarii.
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Sume de bani (in lei sau in valuta) ale titularilor, aflate in conturi deschise la diverse banci.
Modalitatea cea mai simpla de realizare a unei plati si reprezinta o dispozitie neconditionata data de emitentul acesteia unei banci receptoare de a plati unui beneficiar o anumita suma de bani, la o anumita data.

Informam avocatii cu privire la temele dezbaterilor din 26 ianuarie, 2, 9 si 16 februarie 2017:


I. 26 ianuarie 2017, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Malpraxis medical. Aspecte privind raspunderea civila si penala in domeniul medical. Discutiile vor fi moderate de domnul avocat doctor Petrut Ciobanu - lector univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti; Prodecan Baroul Bucuresti, Vicepresedinte U.N.B.R. Invitat: domnul avocat Bugnariu Danut-Ioan, Baroul Bucuresti.


II. 2 februarie 2017, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Garantii legale privind buna conduita a persoanei acuzate in cadrul procesului penal. Discutiile vor fi moderate de domnul avocat doctor Petrut Ciobanu - lector univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti; Prodecan Baroul Bucuresti, Vicepresedinte U.N.B.R. Invitat: doamna avocat drd. Nadia Cantemir - Stoica, Baroul Bucuresti.


III. 9 februarie 2017, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Problematici privind cheltuielile de executare. Discutiile vor fi moderate de domnul avocat doctor Claudiu Constantin Dinu - lect. univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti. Invitat: doamna jud. dr. Evelina Oprina - prof. univ. dr. la Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative din cadrul Universitatii Crestine ``Dimitrie Cantemir" din Bucuresti, membru al Consiliului Superior al Magistraturii.


IV. 16 februarie 2017, ora 17.00, dezbatere cu tema: Aspecte privitoare la poprire si executarea silita a tertului poprit. Discutiile vor fi moderate de domnul avocat doctor Claudiu Constantin Dinu - lect. univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti. Invitat: domnul jud. Vasile Bozesan, Tribunalul Teleorman, Sectia civila.


Astfel cum a fost initiat proiectul, in cadrul sustinerii temelor de formare profesionala continua, dezbaterile vor avea caracter interactiv, fiind invitati si reprezentanti ai altor profesii juridice/judiciare (magistrati, executori judecatoresti, notari publici, practicieni in insolventa).


Dezbaterile vor avealoc in sala Comisiei Permanente a UNBR si a Comisiei Centrale de Disciplina (sala E 24) de la etajul 1 al Palatului de Justitie (localizata deasupra garderobei).


Accesul se face pe la intrarea principala a Palatului de Justitie, iar participantii se vor identifica la intrare cu cardul de avocat.


Inscrierile se fac prin email, la adresa de email: conferinte@inppa.ro. Numarul de locuri pentru fiecare dezbatere este limitat la 25. Inscrierea se va realiza prin email, cu indicarea datelor de contact (nume si prenume, baroul, adresa de email si numar de telefon), numarul maxim de locuri fiind ocupat in ordinea primirii cererilor de inscriere . Persoanele inscrise astfel vor fi contactate, avand obligatia achitarii taxei de 60 de lei / dezbatere, in 24 de ore de la confirmarea inscrierii. Dovada platii va fi comunicata prin email (contabilitate@inppa.ro) in 24 de ore de la confirmarea inscrierii, in caz contrar, locul devenind disponibil .


Taxa urmeaza a se achita prin ordin de plata sau transfer bancar, in contul INPPA (IBAN: RO56RNCB0082044172480001, B.C.R. Bucuresti, Sucursala Unirea, CIF: 16137943). Persoanele care doresc emiterea unei facturi pentru suma achitata, vor preciza odata cu comunicarea confirmarii platii si datele de facturare.


Pentru participarea la oricare din temele de dezbatere, se vor acorda 3 puncte de pregatire profesionala continua.Citeşte mai multe despre:    atelier INPPA    dezbateri ianuarie februarie 2017    temele dezbaterilor din 26 ianuarie    2    9 si 16 februarie 2017 INPPA    malpraxis medical. Aspecte privind raspunderea civila si penala in domeniul medical UNBR    garantii legale privind buna conduita a persoanei acuzate in cadrul procesului penal    aspecte privitoare la poprire si executarea silita a tertului poprit

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri