Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » ICCJ. Dezlegare chestiune de drept – infractiune simpla - art. 2 din Legea nr. 143/2000

ICCJ. Dezlegare chestiune de drept – infractiune simpla - art. 2 din Legea nr. 143/2000

  Publicat: 04 Mar 2017       2602 citiri       Sursa: EuroAvocatura  


Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Prin Decizia nr. 3 pronuntata in data de 28 februarie 2017 in dosarul nr. 3936/1/2016, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, a admis sesizarea formulata de
Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a II-a penala prin incheierea din data de 17 noiembrie 2016, in dosarul nr. 10693/3/2016 (2079/2016), in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept:

Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Calificativ care exprima neconcordanta unui fapt sau act, a unei conduite, cu prevederile legii si cu celelalte norme de convietuire sociala.
Monitorul Oficial al României este publicaţia oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
Act normativ care cuprinde principiile si regulile referitoare la desfasurarea procesului penal.
Monitorul Oficial al României este publicaţia oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.

``atunci, cand o persoana comite, in aceeasi imprejurare, una sau mai multe actiuni care pot constitui elementul material conform enumerarii din art. 2 alin. (1) din Legea nr. 143/2000 avand ca obiect material mai multe categorii de droguri, prevazute in tabele diferite (de risc si de mare risc) ne aflam in prezenta unui concurs de infractiuni prevazut de art. 2 alin. (1) din Legea nr. 143/2000 si art. 2 alin. (2) din aceeasi lege cu aplicarea art. 38 din Codul penal, sau a unei unitati legale de infractiuni sub forma infractiunii continuate, prevazuta de art. 2 alin. (1) si (2) din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal, ori a infractiunii complexe prevazuta de art. 2 alin. (1) si (2) din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 35 alin. (2) din Codul penal" si, in consecinta, a stabilit ca:


"In interpretarea dispozitiilor art. 2 din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, savarsirea, in aceeasi imprejurare, a unei singure actiuni dintre cele enumerate in alineatul (1) al acestui articol, care are ca obiect atat droguri de risc, cat si droguri de mare risc, reprezinta o infractiune simpla, ca forma a unitatii naturale de infractiune, prevazuta de art. 2 alin. (1) si (2) din acelasi act normativ."


Obligatorie de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, potrivit dispozitiilor art. 477 alin. (3) din Codul de procedura penala.


Dupa redactarea considerentelor si semnarea deciziei, aceasta se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


Minuta Deciziei poate fi consultata aici.

Citeşte mai multe despre:    Art 2 din legea 143/2000    trafic de droguri de risc si de mare risc    dezlegare chestiune de drept

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri