Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Tezele de doctorat se vor transmite atat in format tiparit, cat si digital Bibliotecii Nationale

Tezele de doctorat se vor transmite atat in format tiparit, cat si digital Bibliotecii Nationale

  Publicat: 11 Jan 2019       1000 citiri       Sursa: EuroAvocatura  


Potrivit Legii nr. 19/2019 de completare a Legii nr. 1/2011 a Educatiei nationale, dupa obtinerea titlului de doctor, IOSUD are atributia de a transmite teza de doctorat catre Biblioteca Nationala a Romaniei, atat in format tiparit, cat si in format digital, pentru a putea fi cunoscuta de orice persoana interesata.

Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.

In Monitorul Oficial nr. 28 din 10.01.2019 a fost publicata Legea nr. 19/2019 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 87/2018 privind modificarea si completarea Legii educatiei nationale nr. 1/2011.


Aceasta lege este prevazuta cu un articol unic, respectiv:


"La articolul 168, dupa alineatul (9) se introduce un nou alineat, alineatul (10), cu urmatorul cuprins:

(10) Dupa acordarea titlului de doctor, in termen de maximum 180 de zile, IOSUD are obligatia transmiterii catre Biblioteca Nationala a Romaniei a unui exemplar tiparit al tezei de doctorat si al anexelor acesteia, conform Legii nr. 111/1995 privind Depozitul legal de documente, republicata, exemplar destinat Fondului intangibil, precum si a unui exemplar digital al acestora, pe suport electronic, destinat consultarii la cerere, la sediul Bibliotecii Nationale a Romaniei, de catre orice persoana interesata, in conditiile respectarii reglementarilor legale in vigoare.
"Citeşte mai multe despre:    Teza doctorat    Publicare teza doctorat    Biblioteca teza doctorat    IOSUD obligatie doctorat

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri