Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Codul de bune practici pentru marile magazine va fi transpus intr-o ordonanta de urgenta

Codul de bune practici pentru marile magazine va fi transpus intr-o ordonanta de urgenta

  Publicat: 20 Oct 2008       1453 citiri       Sursa: HotNews  


Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Reprezentantii patronatelor din industria alimentara si cei ai marilor magazine au convenit transpunerea Codului de bune practici intr-o ordonanta de urgenta ce ar putea fi gata in maximum doua saptamani.

A fost promulgat la 11.09.1865
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Suma pe care un imprumutat (debitor) o plateste unui imprumutator (creditor), pentru banii imprumutati pe o anumita perioada.
Definirea pietei relevante este un instrument in vederea identificarii si a definirii perimetrului in interiorul caruia se desfasoara concurenta dintre firme.
Venit al societatilor comerciale, al comerciantilor a carui marime se determina ca diferenta dintre pretul de vanzare
Potrivit patronatelor, noul act normativ ar urma sa puna pe picior de egalitate retailerii si furnizorii, anunta Antena 3. Codul va include sanctiuni si penalitati foarte clare pentru cei care nu il vor aplica, a precizat presedintele Romalimenta, Sorin Minea. El a adaugat, insa, ca aparitia acestei legi nu va duce, automat, si la o scadere a preturilor.

Sorin Minea, presedinte Romalimenta, a declarat, pentru Radio Romania, ca "Penalizarile si sanctiunile au fost cerute in mod expres. Singurul lucru bagat pentru prima data intr-o lege este acel cuantum al penalitatilor. Nu il pot spune acum, pentru ca legea va aparea abia saptamana vitoare. Ca propunere a fost ca cel care intarzie plata, in prima zi dupa intarziere, nu mai trebuie notificare, nu mai trebuie nimic, este obligat sa plateasca contravaloarea marfii si o penalitate - propunerea a fost de doua ori dobanda aplicata de banci, pe zi. Cumparatorul nu poate sa fie decat avantajat."

Sorin Minea sustine ca, in cazul in care conditiile de livrare si conditiile de vanzare vor fi strict legiferate, "vor disparea din practicile curente acele practici care contorsioneaza piata . Daca asteptati sa dau o declaratie de scadere a preturilor datorita acestui cod, este imposibil, pentru ca in clipa in care vor creste preturile la materiile prime eu nu pot sa-i pun pe cei de la supermarketuri sa ieftineasca, chiar daca noi am merge pe un adaos comercial zero", a afirmat presedintele Romalimenta.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Contract individual de munca, Model 2021. PDF si Word editabil
Sursa: MCP Cabinet avocati

Libera prestare a serviciilor si a celor ale lucratorilor lor detasati intr-un stat membru gazda. Respectarea conditii de concurenta echitabile intre
Sursa: EuroAvocatura.ro

Un serviciu care pune in legatura directa, prin intermediul unei aplicatii electronice, clienti si soferi de taxi constituie un serviciu al societatii
Sursa: EuroAvocatura.roJurisprudenţă

Hotararea CEDO in cauza Michnea impotriva Romaniei. Respectarea vietii de familie
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Hotararea CEDO in Cauza Dimitrie Dan Popescu si altii impotriva Romaniei. Imposibilitatea de a se bucura de dreptul de proprietate
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Limitele de competenta ale A.S.F. Petitie adresata Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F.) avand ca obiect contestarea modului de solutionare
Pronuntaţă de: I.C.C.J, Sectia de contencios administrativ si fiscal, decizia nr. 438 din 29 ianuarie 2020

Legislaţie

HG nr. 4/2021 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata in anul 2021
Hotararea nr. 4/2021 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata Mo ...

Legea nr. 2/2021 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea antitiganismului
Legea nr. 2/2021 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea antitiganismului Monitorul ...

OUG 225/2020 privind modificarea unor acte normative si stabilirea unor masuri in domeniul agriculturii
Ordonanta de urgenta nr. 225/2020 privind modificarea unor acte normative si stabilirea unor masuri ...