din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2398 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Codul de bune practici pentru marile magazine va fi transpus intr-o ordonanta de urgenta

Codul de bune practici pentru marile magazine va fi transpus intr-o ordonanta de urgenta

  Publicat: 20 Oct 2008       1703 citiri       Sursa: HotNews  


Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Reprezentantii patronatelor din industria alimentara si cei ai marilor magazine au convenit transpunerea Codului de bune practici intr-o ordonanta de urgenta ce ar putea fi gata in maximum doua saptamani.

Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Suma pe care un imprumutat (debitor) o plateste unui imprumutator (creditor), pentru banii imprumutati pe o anumita perioada.
Definirea pietei relevante este un instrument in vederea identificarii si a definirii perimetrului in interiorul caruia se desfasoara concurenta dintre firme.
Venit al societatilor comerciale, al comerciantilor a carui marime se determina ca diferenta dintre pretul de vanzare
Potrivit patronatelor, noul act normativ ar urma sa puna pe picior de egalitate retailerii si furnizorii, anunta Antena 3. Codul va include sanctiuni si penalitati foarte clare pentru cei care nu il vor aplica, a precizat presedintele Romalimenta, Sorin Minea. El a adaugat, insa, ca aparitia acestei legi nu va duce, automat, si la o scadere a preturilor.

Sorin Minea, presedinte Romalimenta, a declarat, pentru Radio Romania, ca "Penalizarile si sanctiunile au fost cerute in mod expres. Singurul lucru bagat pentru prima data intr-o lege este acel cuantum al penalitatilor. Nu il pot spune acum, pentru ca legea va aparea abia saptamana vitoare. Ca propunere a fost ca cel care intarzie plata, in prima zi dupa intarziere, nu mai trebuie notificare, nu mai trebuie nimic, este obligat sa plateasca contravaloarea marfii si o penalitate - propunerea a fost de doua ori dobanda aplicata de banci, pe zi. Cumparatorul nu poate sa fie decat avantajat."

Sorin Minea sustine ca, in cazul in care conditiile de livrare si conditiile de vanzare vor fi strict legiferate, "vor disparea din practicile curente acele practici care contorsioneaza piata . Daca asteptati sa dau o declaratie de scadere a preturilor datorita acestui cod, este imposibil, pentru ca in clipa in care vor creste preturile la materiile prime eu nu pot sa-i pun pe cei de la supermarketuri sa ieftineasca, chiar daca noi am merge pe un adaos comercial zero", a afirmat presedintele Romalimenta.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...