Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » O.U.G. de esalonare a platii drepturilor salariale restante pentru personalul din Justitie

O.U.G. de esalonare a platii drepturilor salariale restante pentru personalul din Justitie

  Publicat: 12 Feb 2019       884 citiri       Sursa: EuroAvocatura  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
In Monitorul Oficial nr. 106 din 12.02.2019 a fost publicata O.U.G nr. 3/2013 privind esalonarea platii drepturilor salariale restante pentru unele categorii de personal din sistemul justitiei.

IPC - Masura a variatiei preturilor calculata de Institutul National de Statistica prin compararea preturilor cu amanuntul ale unui cos de bunuri si servicii reprezentative pentru consumul populatiei.
Folosirea bunurilor corporale si incorporale, folosire care antreneaza pierderea imediata sau treptata a utilitatilor lor.
Suma pe care un imprumutat (debitor) o plateste unui imprumutator (creditor), pentru banii imprumutati pe o anumita perioada.
Socoteala scrisa sub forma de balanta cu doua parti (debit si credit) care reflecta valoric si uneori in unitati naturale, in ordine cronologica si sistematica,
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.

Plata sumelor reprezentand drepturi de natura salariala restante stabilite in favoarea personalului din sistemul justitieiprin acte administrative ale ordonatorilor de credite aferente perioadei 9 aprilie 2015-30 iunie 2018 se va realiza:


a)in anul 2019 se plateste 5% din totalul sumei cuvenite;


b)in anul 2020 se plateste 10% din totalul sumei cuvenite;


c)in anul 2021 se plateste 25% din totalul sumei cuvenite;


d)in anul 2022 se plateste 25% din totalul sumei cuvenite;


e)in anul 2023 se plateste 35% din totalul sumei cuvenite.


Sumele platite in temeiul prezentei ordonante de urgenta, se actualizeaza cu indicele preturilor de consum comunicat de Institutul National de Statistica, iar lasumele actualizate se acorda dobanda legala remuneratorie, calculata de la data emiterii ordinelor/deciziilor de acordare a drepturilor salariale.


De precizat ca, prevederile acesteiordonante de urgenta nu se aplica personalului care a obtinut, pana la data intrarii ei in vigoare, plata sumelor care fac obiectul acesteia.


Orgonanta de urgenta a fost adoptata ``tinand cont ca nepromovarea prezentei ordonante de urgenta ar avea drept consecinta obligativitatea acordarii imediate a drepturilor salariale restante, ceea ce ar constitui o imposibilitate, in conditiile inexistentei fondurilor bugetare necesare``.Citeşte mai multe despre:    Plata salarii justitie    Esalonare salarii restante sistem judiciar

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.
Alte titluri