Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » A fost publicat Ordinul nr. 500/2019 privind aprobarea schemelor de ajutor de minimis

A fost publicat Ordinul nr. 500/2019 privind aprobarea schemelor de ajutor de minimis

  Publicat: 21 Feb 2019       908 citiri       Sursa: EuroAvocatura  


Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
Ramura a economiei in cadrul careia se realizeaza circulatia marfurilor de la producator la consumator prin indeplinirea functiei de echilibru dintre oferta si cererea de produse si servicii.
Notiunea Stat de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).
In Monitorul Oficial nr. 136/20.02.2019 a fost publicat Ordinul Ministrului pentru mediul de afaceri, comert si antreprenoriat (M.M.A.C.A.) nr. 500/2019 privind aprobarea schemelor de ajutor de minimis pentru actiunile din Programul de promovare a exportului, finantat de la bugetul de stat .

Persoana fizica sau juridica ce livreaza unui client o marfa, un produs sau presteaza un anumit serviciu.
Desemneaza persoana juridica, autoritatea publica locala, asociatia de persoane juridice/autoritati publice locale, care beneficiaza de finantare provenind din asistenta financiara nerambursabila, ca urmare a selectarii cererii de finantare.

Schemele de minimis sunt cuprinse in Anexele 1-3 la Ordinul M.M.A.C.A. nr. 500/2019.


De mentionata ca aceste scheme nu au in vedere ajutoarele destinate infiintarii si exploatarii unei retele de distributie in alte state membre sau in tari terte, conform Regulamentului (UE) nr. 1.407/2013 al Comisiei din 18 decembrie 2013.


De asemenea, M.M.A.C.A., ca furnizor de ajutor de minimis, va transmite o instiintare catre fiecare beneficiar al prezentelor scheme, prin care acestia sunt informati asupra ajutorului de minimis de care pot beneficia.


Dreptul de beneficia de ajutor de minim in termenii si conditiile prezentului ordin se va realiza prin incheierea cu Ministerul a unui act administrativ bilateral.


Ordinul se aplica de la data intrarii in vigoare pana la 31 decembrie 2020, iar platile in cadrul schemelor se pot efectua pana la data de 31.12.2021.Citeşte mai multe despre:    Scheme de minim 2019    Program minimis 2019-2020    Export minim Guvern

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri