Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Ordin al Ministrului Romanilor de Pretutindeni de esalonare a platii sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti privind drepturi de natura salariala

Ordin al Ministrului Romanilor de Pretutindeni de esalonare a platii sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti privind drepturi de natura salariala

  Publicat: 21 Feb 2019       1204 citiri       Sursa: EuroAvocatura  


Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
La nivelul Ministerului Romanilor de Pretutindeni a fost adoptat Ordinul nr. 101/2019 privind stabilirea procedurii de efectuare a platii sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din cadrul Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni si al institutiilor aflate in subordinea acestuia, devenite executorii in perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2021.

Actul a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 136 din 20.02.2019.

Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.

Modalitatea de plata instituita este cea a esalonarii pe 5 ani (5%, 10%, 25%, 25% si 35%).


Tehnica legislativa: prin trimitere la dispozitiile art. 39 alin. (1) si (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 114/2018.


Se prevede totodata regula ca ordonatorii tertiari de credite sa transmita datele necesare pana la data de 15 a lunii urmatoare celei in care au luat cunostinta de existenta titlurilor executorii.


Institutia angajatoare este cea care efectueaza plata sumelor datorate in temeiul titlurilor executorii. Plata se efectueaza pe baza de state nominale, altele decat cele pentru plata drepturilor salariale lunare, iar sumele vor fi platite in conturile deschise pe numele beneficiarilor.


Totodata, se prevede expres ca ordonatorii tertiari de credite din cadrul Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni au obligatia de a angaja si de a utiliza creditele bugetare necesare aplicarii acestui ordin numai in limita prevederilor si destinatiilor aprobate, cu respectarea dispozitiilor Legii nr. 500/2002 privind finantele publice.
Citeşte mai multe despre:    Art 39 OUG 114    Esalonare plata drepturi salariale romani de pretutindeni    Modalitate plata dreturi salariale esalonate    Cine plateste drepturile salariale esalonate prin hotarari judecatoresti    Reguli drepturi salariale hotarare esalonate

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri