Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » Ministerul Finantelor a stabilit pentru anul 2019 indicele preturilor de consum necesar calculului impozitului pe profit anual

Ministerul Finantelor a stabilit pentru anul 2019 indicele preturilor de consum necesar calculului impozitului pe profit anual

  Publicat: 19 Mar 2019       399 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
IPC - Masura a variatiei preturilor calculata de Institutul National de Statistica prin compararea preturilor cu amanuntul ale unui cos de bunuri si servicii reprezentative pentru consumul populatiei.
Folosirea bunurilor corporale si incorporale, folosire care antreneaza pierderea imediata sau treptata a utilitatilor lor.
In Monitorul Oficial nr. 212 din 18.03.2019 a fost publicat Ordinul nr. 1754/2019 privind indicele preturilor de consum utilizat pentru actualizarea platilor anticipate in contul impozitului pe profit anual.

Folosirea bunurilor corporale si incorporale, folosire care antreneaza pierderea imediata sau treptata a utilitatilor lor.
Modalitatea cea mai simpla de realizare a unei plati si reprezinta o dispozitie neconditionata data de emitentul acesteia unei banci receptoare de a plati unui beneficiar o anumita suma de bani, la o anumita data.

Potrivit Ordinului Ministerului Finantelor Publice nr. 1754/2019, pentru anul fiscal 2019, indicele preturilor de consum utilizat pentru actualizarea platilor anticipate in contul impozitului pe profit anual este 102,8%.


Directia generala de legislatie Cod fiscal si reglementari vamale, directiile generale regionale ale finantelor publice, precum si Directia generala de administrare a marilor contribuabili vor duce la indeplinire prevederile acestui ordin .Citeşte mai multe despre:    Ordin Ministerul Finantelor Publice    Ordinul 1754/2019    Preturi de consum    Indicele preturilor de consum    Impozit pe profitComentează: Ministerul Finantelor a stabilit pentru anul 2019 indicele preturilor de consum necesar calculului impozitului pe profit anual
Alte titluri