Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Guvernul modifica programul „Prima masina”. Prima de casare, ecobonusul si ecotichetul se pot utiliza ca avans!

Guvernul modifica programul „Prima masina”. Prima de casare, ecobonusul si ecotichetul se pot utiliza ca avans!

  Publicat: 21 Mar 2019       1411 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Monitorul Oficial al României este publicaţia oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
In Monitorul Oficial Al Romaniei nr. 219 din 20.03.2019 a fost publicata Ordonanta de Urgenta nr. 17/2019 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 66/2015 privind aprobarea Programului de stimulare a cumpararii de autoturisme noi.

Denumire data monedei unice europene.
Alaturi de persoanele fizice, persoanele juridice apar in circuitul civil ca subiecte de drepturi si obligatii. In aceasta calitate, ele au aptitudinea generala si abstracta de a dobandi drepturi si de a-si asuma obligatii si, in virtutea acesteia, pot dobandi drepturi si isi pot asuma obligatii.
Omul considerat in mod individual, ca membru al societatii, avand calitatea de subiect de drept.
Latura a capacitatii juridice, care consta in aptitudinea persoanei de a-si exercita singura drepturile
Suma de bani acordata cu anticipatie de catre o persoana pentru procurarea unui bun, executarea unei lucrari sau pentru prestarea unui serviciu.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Schimbarea care se produce in realitatea obiectiva datorita unei cauze. Rezultatul.

Prin OUG nr. 17/2019 au fost facute urmatoarele modificari:


Prin autoturism nou se intelege autovehiculul - bun nou produs in spatiul intracomunitar sau provenit din import, cu sisteme de propulsie termic - cu motor cu ardere interna si hibrid, respectiv electric hibrid si pur electric, dupa caz, si care indeplineste cel putin cerintele minime ale standardului EURO 6, achizitionat de la persoane juridice care au ca obiect de activitate vanzarea autovehiculelor.


Pentru autoturismele cu sistem de propulsie termic - cu motor cu ardere interna, pretul de achizitie nu poate depasi suma de 50.000 lei, la care se adauga TVA, dupa caz. Pentru autoturismele cu sistem de propulsie hibrid pretul de achizitie nu poate depasi suma de 100.000, la care se adauga TVA, iar pentru autoturismele electric hibrid si pur electric, pretul de achizitie nu poate depasi suma de 150.000 lei, la care se adauga TVA, dupa caz.

Beneficiarul Programului este persoana fizica ce indeplineste cumulativ urmatoarele criterii de eligibilitate:
1. achizitioneaza un autoturism nou, care se incadreaza in una dintre categoriile prevazute anterior;
2. nu inregistreaza obligatii de plata restante la bugetul general consolidat;
3. nu inregistreaza restante la plata altor credite bancare;
4. are varsta de minimum 18 ani si capacitate deplina de exercitiu la data solicitarii creditului garantat.


Beneficiarii Programului trebuie sa dispuna de un avans de minimum 5% din pretul de achizitie a autoturismului nou pentru autoturismele cu sistem de propulsie termic, de minimum 25% din pretul de achizitie a autoturismului nou pentru autoturismul hibrid, respectiv de minimum 30% pentru autoturismul electric hibrid si pur electric, in functie de tipul de autoturism nou care se achizitioneaza in cadrul Programului. Garantia statului va fi de maximum 50% din finantarea acordata.


Facilitatile acordate prin Programul de stimulare a inoirii Parcului auto national, si prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante si eficiente din punct de vedere energetic, respectiv prima de casare, ecobonusul si ecotichetul se pot utiliza pentru justificarea achitarii avansului din pretul de achizitie a autoturismului nou.


Solicitarile de acordare a unei finantari garantate in cadrul programului de stimulare a cumpararii de autoturisme noi transmise pana la data intrarii in vigoare a acestei ordonante de urgenta se vor solutiona prin aplicarea dispozitiilor legale in vigoare la data depunerii lor.Citeşte mai multe despre:    OUG 17/2019    Prima masina    EURO 6    Masina cu motor electric    Autoturisme noi

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Modificari propuse de Ministerul Finantelor in vederea asigurarii utilizarii indicelui de referinta pentru toate creditele garantate de stat
03 May 2019 | 633

Rata creditelor garantate de stat se calculeaza cu noul indice de referinta
02 May 2019 | 709

Guvernul a aprobat normele de aplicare ale Programului Prima masina
19 Nov 2014 | 1606

Programul „Prima Masina”: Conditii de participare
24 Oct 2014 | 8044

Guvernul vrea sa lanseze in aceasta toamna programul "Prima masina"
14 Aug 2014 | 2440