Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » Consiliul Concurentei: Semestrul European si Directiva privind egalitatea de tratament. Aspecte discutate la reuniunea EPSCO de la Luxemburg.

Consiliul Concurentei: Semestrul European si Directiva privind egalitatea de tratament. Aspecte discutate la reuniunea EPSCO de la Luxemburg.

  Publicat: 14 Jun 2019       84 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Sustinerile si punctele de vedere ale partilor si procurorului exprimate in cursul procesului penal cu privire la solutionarea cauzei deduse judecatii.
Definirea pietei relevante este un instrument in vederea identificarii si a definirii perimetrului in interiorul caruia se desfasoara concurenta dintre firme.
Consumatorii care isi aleg singuri firma care sa le realizeze lucrarile de racordare la reteaua
electrica platesc mai putin pentru aceste servicii, in comparatie cu consumatorii care accepta
tariful initial propus de operatorul de distributie, este una dintre concluziile analizei
preliminare derulate de Consiliul Concurentei pe aceasta piata .

Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale Ón interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale Ón interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
O situatie pe piata, in care vanzatorii unui produs sau serviciu actioneaza independent, pentru captarea clientelei, pentru a atinge un obiectiv comercial precis, adica un anumit nivel al beneficiilor, al volumului de vanzari si / sau al cotei de piata.

Costul mediu de racordare la reteaua electrica de joasa tensiune, retea la care sunt conectati majoritatea clientilor casnici, a inregistrat valori cuprinse intre 978 lei si 2.602 lei. Totodata, nivelul mediu al tarifului de racordare la reteaua de gaze naturale pentru un consumator casnic a inregistrat in perioada analizata valori cuprinse intre 943 lei si 3.346 lei.


In ceea ce priveste racordarea la reteaua de gaze naturale, Consiliul Concurentei a constatat o imbunatatire semnificativa a legislatiei aferente, in sensul in care consumatorii pot selecta operatorul autorizat care sa efectueze lucrarile de proiectare si/sau executie a instalatiilor de gaze naturale si sa negocieze cu acesta tariful/tarifele.


In acest context, autoritatea de concurenta recomanda introducerea obligatiei pentru operatorii de distributie de a informa din oficiu utilizatorii cu privire la faptul ca au dreptul sa-si selecteze singuri operatorul calificat din lista publicata pe site-ul ANRE, care sa le realizeze lucrarile de racordare.Citeşte mai multe despre:    Consiliul Concurentei    EPSCO    Egalitate de tratament    Operator de distributieComentează: Consiliul Concurentei: Semestrul European si Directiva privind egalitatea de tratament. Aspecte discutate la reuniunea EPSCO de la Luxemburg.
Alte titluri

Consiliul Concurentei: Monitorul Preturilor Carburantilor a inregistrat 180 000 de cautari in primele doua saptamani de la lansare.
18 Jul 2019 | 50

Consiliul Concurentei: Majorarile preturilor la carburanti trebuie afisate simultan pentru ca firmele sa nu se influenteze reciproc
09 Jul 2019 | 74

Consiliul Concurentei solicita modificarea regulamentelor serviciului de alimentare cu apa si de canalizare
05 Jul 2019 | 100

Consiliul Concurentei lanseaza "Monitorul Preturilor Carburantilor"
01 Jul 2019 | 132

Consiliul Concurentei: Romania exporta mai mult in tarile din Vestul Europei decat in Est
22 Jun 2019 | 86Articole Juridice

Onorariile minime ale avocatilor. Si despre concurenta ...
Sursa: Avocat drd. Janos Szekely - Baroul Satu-Mare

Definirea pietei relevante in cazurile de concentrare economica
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Piata relevanta
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Jurisprudenţă

RIL Admis - Decizia ICCJ nr. 7/2019 - Majorarile prevazute in art. 1 alin. (1) din OG 10/2007 au fost si raman incluse in indemnizatia bruta de incadrare si dupa data intrarii in vigoare a Legii 330/2009
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Incidenta regulilor de concurenta in activitatea notariala
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie: Decizia nr. 3415 din 30 octombrie 2015

Suspendarea actului administrativ. Conditii.
Pronuntaţă de: Decizia nr. 2052 din 1iunie 2006, I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal

Suspendarea actului administrativ. Conditii.
Pronuntaţă de: Decizia nr. 2052 din 1iunie 2006, I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal