din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1805 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Spatiului Privat Virtual devine un mijloc important de comunicare directa cu fiecare contribuabil

Spatiului Privat Virtual devine un mijloc important de comunicare directa cu fiecare contribuabil

  Publicat: 04 Sep 2019       673 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Persoana fizica sau juridica obligata prin lege sa plateasca impozit.
Notiunea Stat de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).
Pentru eficientizarea comunicarii, imbunatatirea transparentei si reducerea birocratiei ANAF, MFP a decis extinderea exploatarii potentialului Spatiului Privat Virtual (SPV) ca instrument de relationare directa cu fiecare contribuabil la bugetul de stat .

Impozitele pe venit sunt acele impozite la care platitorul (una si acceesi persoana cu suportatorul) sunt persoana fizica sau juridica care realizeaza venit.
Bilet la ordin andosat in alb, emis de catre unitatile economice mari.
1. Locuinta care, spre deosebire de domiciliu, nu este statornica sau principala. O persoana poate avea, in dreptul nostru, un singur domiciliu si mai multe resedinte.

In acest sens, in SPV vor fi disponibile:
- chestionarele intocmite de persoanele fizice la sosirea si/sau plecarea in/din Romania;
- notificarile privind rezidenta persoanelor fizice;
- declaratiile de inregistrare fiscala;
- cererile pentru eliberarea Certificatului de rezidenta fiscala;
- certificatele de rezidenta fiscala;
- cererile de restituire;
- cererile de atribuire a numarului de ordine din Registrul de evidenta a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate in judet/municipiul Bucuresti sau a numarului unic de identificare din aplicatia informatica a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si a certificatului de atribuire a numarului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale;
- evidenta creantelor fiscale.


Prin SPV persoanele fizice vor avea posibilitatea sa verifice corectitudinea prelucrarii Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, pe care au depus-o pe suport de hartie .


S-a decis si majorarea termenelor de pastrare in SPV a mai multor documente emise de catre Ministerul Finantelor Publice/Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin corelare cu durata de valabilitate a acestora. De asemenea, pe viitor se vor implementa in SPV modelele declaratiilor, cererilor sau ale altor documente emise de Agentia Nationala de Administrare Fiscala.


Pentru facilitarea accesului la SPV, se elimina verificarea la ghiseu a semnaturii olografe a persoanei reprezentate si se accepta depunerea imputernicirii in forma simpla. In acelasi timp, se ofera cetatenilor romani care domiciliaza, au resedinta sau lucreaza in strainatate, posibilitatea de a se prezenta si la oficiile consulare sau ambasadele Romaniei in scopul identificarii fizice si inregistrarii in SPV.



Citeşte mai multe despre:    SPV    Sistemul Privat Virtual    ANAF    MFP    Ministerul Finantelor Publice

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Inrolarea in Spatiul Privat Virtual (SPV) a asocierilor si a altor entitati fara personalitate juridica
13 Jun 2021 | 1074

Persoanele inregistrate in SPV pot face plata obligatiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghiseul.ro
13 Jun 2020 | 1110

Inrolarea in SPV reprezinta o facilitate optionala la dispozitia romanilor din afara tarii
08 Sep 2019 | 993

Guvernul a prorogat o serie de termene privind indeplinirea unor obligatii fiscale in anul 2019
15 Mar 2019 | 1127

MMFPSPV a organizat conferinta de prezentare a proiectului "Modernizarea serviciilor publice de informare si relationare cu cetatenii"
06 Mar 2015 | 3686



Jurisprudenţă

Inlocuirea de catre instanta de judecata a sanctiunii disciplinare prin aplicarea criteriului proportionalitatii
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Craiova - Decizia civila nr. 311/2020