Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Guvernul a marit suma acordata de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura

Guvernul a marit suma acordata de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura

  Publicat: 05 Oct 2019       795 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
Art. 87 TCE (versiunea consolidata) stipuleaza ca, exceptand situatiile expres prevazute in Tratat, orice fel de ajutor acordat de catre un stat membru, sau prin intermediul resurselor statului, este incompatibil cu Piata Interna comunitara daca distorsioneaza concurenta favorizand unele intreprinderi sau productia anumitor bunuri si afecteaza comertul intre statele membre.
Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
Hotararea de Guvern nr. 713/2019 pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 1.174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 803 din 03.10.2019.

Activitate desfasurata de organele de urmarire penala
Activitate desfasurata de organele de urmarire penala

Beneficiarii schemei sunt intreprinderile, printre care si organismele/organizatiile de testare a soiurilor, de cercetare, respectiv universitatile, institutele si statiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol, indiferent de statutul lor juridic sau de modul lor de finantare, al caror scop principal este de a realiza cercetare fundamentala, cercetare industriala sau dezvoltare experimentala, testarea noilor soiuri pentru introducerea in cultura, precum si de a-si face cunoscute rezultatele prin predare, publicare sau transfer de tehnologie.


Suma alocata pentru plata ajutorului de stat in anul 2019 este de 595.606,000 mii lei si se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2019.


Suma a fost majorata de la 580 000 000 mii lei.Citeşte mai multe despre:    HG 713/2019    HG 1174/2014    Ajutr de stat    Acciza la motorina    Agricultura

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Guvernul a publicat sumele alocate pentru plata ajutorului de stat in anul 2019 pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura si acvacultura
02 Apr 2019 | 566