din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2622 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Pana la 31 decembrie 2020 va fi implementat Registrul national automatizat cu privire la persoanele care au comis infractiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor

Pana la 31 decembrie 2020 va fi implementat Registrul national automatizat cu privire la persoanele care au comis infractiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor

  Publicat: 19 Jan 2020       716 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Politia Romana va implementa, pana la data de 31 decembrie 2020, Registrul national automatizat cu privire la persoanele care au comis infractiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, anunta Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Persoana fizica in virsta de pana la 18 ani.
Registru official in care se inscriu actele si faptele de stare civila, nasterea, casatoria, decesul, recunoasterea si stabilirea filiatiei, infierea, divortul,
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.

Registrul national automatizat a fost organizat in scopul prevenirii si combaterii faptelor de natura sexuala, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, prevazute si pedepsite de legea penala, conform sursei citate.


Acest registru vizeaza autorii infractiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, exploatare a cersetoriei, folosire a unui minor in scop de cersetorie, folosire a serviciilor unei persoane exploatate, folosire a prostitutiei infantile, viol, agresiune sexuala, act sexual cu un minor, corupere sexuala a minorilor, racolare a minorilor, hartuire sexuala, folosire abuziva a functiei in scop sexual, pornografie infantila, ultraj contra bunelor moravuri si incest vor fi consemnati in acest Registru .


Nu vor fi trecute in Registru persoanele care erau minore la data comiterii faptei, cu exceptia cazurilor in care instanta de judecata dispune acest lucru in mod expres.


La nivel central, Directia Cazier Judiciar, Statistica si Evidente Operative va gestiona activitatile specifice Registrului.


Autoritatile romane vor putea solicita informatii si date, potrivit acestei legi, autoritatilor competente din statele membre sau statele terte, prin Directia Cazier Judiciar, Statistica si Evidente Operative (daca solicitarile vizeaza cazierul judiciar), dar si prin canalele de cooperare politieneasca internationala sau de cooperare judiciara in materie penala.


Informatii privind persoanele inscrise in evidentele cazierului judiciar sau ale Registrului pot fi comunicate doar personal sau prin imputernicit persoanelor fizice solicitante sau institutiilor abilitate potrivit Legii nr. 290/2004, respectiv Legii nr. 118/2019.


La momentul solicitarii documentelor prevazute de cele doua legi, persoanele fizice isi dau acordul pentru prelucrarea datelor personale doar in scopul eliberarii acelor documente si pentru intocmirea unor situatii statistice anonimizate.



Citeşte mai multe despre:    Registrul national automatizat cu privire la persoanele care au comis infractiuni sexuale    IGPR

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Decrete semnate de Presedintele Romaniei in data de 20 iunie
21 Jun 2019 | 1020

Politia Romana a scos la concurs 2.397 de posturi pentru incadrare din sursa externa
03 Oct 2016 | 1742

DNA: s-a dispus retinerea directorului adjunct din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate
10 Nov 2015 | 1285

DNA: a inceput urmarirea penala cu privire la directorul adjunct din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate
09 Nov 2015 | 1462

IGPR si BSA reinnoiesc parteneriatul pentru prevenirea si combaterea pirateriei software
19 Sep 2013 | 1916