din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2358 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » CONSILIUL CONCURENTEI avertizeaza companiile sa nu abuzeze de pozitia dominanta pe care o au

CONSILIUL CONCURENTEI avertizeaza companiile sa nu abuzeze de pozitia dominanta pe care o au

  Publicat: 14 Mar 2020       784 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


In contextul actual, din punct de vedere al legii concurentei, companiile pot adopta unele masuri ce pot fi justificate de prevenirea raspandirii coronavirusului, dar in acelasi timp, acestea nu trebuie sa conduca la restrangeri grave ale concurentei.

Socoteala scrisa sub forma de balanta cu doua parti (debit si credit) care reflecta valoric si uneori in unitati naturale, in ordine cronologica si sistematica,
Ramura a economiei in cadrul careia se realizeaza circulatia marfurilor de la producator la consumator prin indeplinirea functiei de echilibru dintre oferta si cererea de produse si servicii.
(Basis) Pretul de cumparare a unui anumit activ, ajustat pentru anumite evenimente cum ar fi acordarea dividendelor in actiuni.

Ca urmare, tinand cont de recomandarile Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta in vederea reducerii aglomerarii in spatii comerciale, companiile pot lua masuri pentru reducerea programului de functionare.


In acelasi timp, administratorii platformelor de comert pot impune masuri pentru limitarea cresterilor nejustificate ale preturilor pentru produsele si serviciile de baza .


Consiliul Concurentei urmareste foarte atent comportamentul companiilor si atrage atentia de a nu se folosi de aceasta situatie de criza pentru:


- a creste preturile fara o justificare obiectiva


- a face schimb de informatii sensibile (preturile practicate, politica comerciala etc)


- a exclude concurenti de pe piata


- a abuza de pozitia dominanta


- a face intelegeri anticoncurentiale (in vederea eliminarii comercializarii unui anumit produs/serviciu, fixare preturi, de impartire a clientilor si teritoriilor)



Citeşte mai multe despre:    abuz de pozitia dominanta    intelegeri anticoncurentiale    reducerea programului de functionare

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Consiliul Concurentei a pus in dezbatere Ghidul privind conformarea cu regulile de concurenta de catre asociatiile de companii
29 Oct 2019 | 1045

C. Concurentei a finalizat inca doua investigatii pe piata farmaceutica
19 Mar 2012 | 2547

Consiliul Concurentei a extins investigatia privind trucarea unor licitatii organizate de Transgaz si Romgaz
15 Nov 2011 | 2675

Consiliul Concurentei a amendat companiile farmaceutice Baxter, Belupo si distribuitorii acestora cu 7,8 milioane lei
12 Oct 2011 | 2585

Consiliul Concurentei a declansat o investigatie pe pietele comercializarii de echipamente electrice si electronice
18 Oct 2010 | 1279