din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2016 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » EY: Solutii pentru a limita interactiunea cu autoritatile vamale. Vamuirea la domiciliu

EY: Solutii pentru a limita interactiunea cu autoritatile vamale. Vamuirea la domiciliu

  Publicat: 31 Mar 2020       1241 citiri       Sursa: Mihai Petre, Director, Comert International, Asistenta Fiscala si Juridica, EY Romania  


Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Tinerea sub control a lantului de aprovizionare si respectarea obligatiilor fiscale in timpul acestei perioade de absenteism este o sarcina dificila pentru companiile care produc, distribuie sau depoziteaza bunuri de la furnizori din toata lumea.

Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Mijloace de proba prevazute in cap . II, t. III, C. proc. pen., partea generala.
Pozitia si miscarile corpului la locul de munca pot dauna sanatatii, din cauza repetitiei, duratei sau efortului.
Loc in care persoana fizica isi are locuinta statornica sau principala.
Document eliberat de catre o autoritate prin care se atesta legalitatea efectuarii unei activitati
Contract prin care este asigurata plata de catre debitor/garantul/garantii sai a obligatiilor sale fata de creditorul sau.
Europa "cu geometrie variabila" este termenul utilizat pentru a descrie o metoda de integrare diferentiata, care tine seama de diferentele ireconciliabile care exista in interiorul structurii de integrare, si care face posibila, prin urmare, o separare permanenta intre un grup de state membre si un numar de unitati de integrare mai putin dezvoltate.
Europa "cu geometrie variabila" este termenul utilizat pentru a descrie o metoda de integrare diferentiata, care tine seama de diferentele ireconciliabile care exista in interiorul structurii de integrare, si care face posibila, prin urmare, o separare permanenta intre un grup de state membre si un numar de unitati de integrare mai putin dezvoltate.
Document justificativ care sta la baza operatiunilor de vanzare - cumparare, emisa de catre furnizor si care cuprinde:
Inscris oficial sau particular prin care se atesta recunoasterea unui drept, o obligatie sau un fapt.
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Act oficial prin care se confirma (de catre anumite organe de stat)
(Venture capital company ) Companie de investitii al carei obiectiv este sa investeasca banii investitorilor sai in companii noi, foarte riscante dar potential foarte profitabile.

Pentru a limita interactiunea cu autoritatile vamale, lucru benefic atat pentru agentii economici, cat si pentru autoritatile vamale, exista cateva solutii care pot fi implementate.


Aplicarea online pentru procedura de vamuire la domiciliu


Conceptul de ``vamuire la domiciliu`` impreuna cu #staiacasa raspund acum, mai bine ca oricand, limitarilor si precautiilor impuse de contextul COVID 19. Doar 21% din bunuri sunt vamuite in Romania in aceasta procedura (comparativ cu Uniunea Europeana unde media este de 70%), majoritatea sunt inca vamuite in procedura standard - prezenta fizica in vami, cu timpi mari de asteptare si depunerea de declaratii vamale in format fizic .


Aplicarea pentru autorizarea acestei proceduri poate fi depusa online prin Sistemul UE de Decizii Vamale. Odata obtinuta autorizatia, vamuirea la domiciliu va permite importul si exportul bunurilor dumneavoastra cu o implicare minima a autoritatilor vamale.


Reinnoirea online a autorizatiilor vamale detinute


Daca, in prezent, o companie detine o autorizatie vamala care trebuie reinnoita pe parcursul acestei perioade de criza (de ex. perfectionare activa, garantie globala, destinatie finala, admitere temporara, antrepozitare, depozitare temporara, vamuire la domiciliu) se poate solicita online reinnoirea accesand portalul - Sistemul de Decizii Vamale UE. Accesul la sistem se realizeaza accesand: europa .eu/tpui-cdms-web/">https://customs.ec.europa .eu/tpui-cdms-web/ .


Declararea simplificata a originii preferentiale a bunurilor pentru exporturi


Autorizatia de exportator autorizat permite declararea originii preferentiale a bunurilor supuse exportului intr-un mod simplificat direct pe factura sau pe un alt document comercial pentru fiecare din exporturile unei companii fara a implica ulterior autoritatea vamala.


Autorizatia va elimina obligatia de a solicita si completa un certificat de origine (EUR 1) pentru fiecare dintre transporturile realizate de companie .


***


Despre EY Romania


EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 284.000 de angajati in peste 700 de birouri in 150 de tari si venituri de aproximativ 36,4 miliarde de USD in anul fiscal incheiat la 30 iunie 2019. Reteaua noastra este cea mai integrata la nivel global, iar resursele din cadrul acesteia ne ajuta sa le oferim clientilor servicii prin care sa beneficieze de oportunitatile din intreaga lume.

Prezenta in Romania din anul 1992, EY este liderul de pe piata serviciilor profesionale. Cei peste 800 de angajati din Romania si Republica Moldova furnizeaza servicii integrate de audit, asistenta fiscala, asistenta in tranzactii si servicii de asistenta in afaceri catre companii multinationale si locale. Avem birouri in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Chisinau. EY Romania s-a afiliat in 2014 singurei competitii de nivel mondial dedicata antreprenoriatului, EY Entrepreneur Of The Year. Castigatorul editiei locale reprezinta Romania in finala mondiala ce are loc in fiecare an, in luna iunie, la Monte Carlo. In finala mondiala se acorda titlul World Entrepreneur Of The Year. Pentru mai multe informatii, vizitati pagina noastra de internet:
www.ey.com





Citeşte mai multe despre:    bunuril pentru exporturi    Vamuirea la domiciliu

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri