din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2281 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Norica Nicolai este sustinuta de mai multi vicepresedinti PNL in cursa pentru portofoliul Justitiei

Norica Nicolai este sustinuta de mai multi vicepresedinti PNL in cursa pentru portofoliul Justitiei

  Publicat: 10 Dec 2007       1576 citiri       Sursa: Newsin.ro  


Vicepresedintele PNL Norica Nicolai are mari sanse sa preia portofoliul Justitiei, ea fiind sustinuta de mai multi membri ai Biroului Politic Central, insa liberalii iau in calcul si varianta numirii unei personalitati din afara partidului, au declarat, pentru NewsIn, surse liberale.

Melescanu Teodor Viorel - membru al Parlamentului Romaniei.
Parlamentul European reprezinta cele 453 milioane de cetateni ai Statelor Membre ale Uniunii Europene. Este singura institutie Uniunii care este aleasa direct de catre cetateni si joaca un rol politic in crestere in cadrul Uniunii Europene.
Ceea ce poate fi realizat cu usurinta.
Antonescu George Crin Laurentiu - membru al Parlamentului Romaniei.
Din punct de vedere contabil, totalul lichiditatilor monetare curente (piese monetare, bilete de banca nationale si traine)
Membrii Biroului Politic Central au fost luati prin surpindere de anuntul demisiei lui Tudor Chiuariu, in sensul in care nu au existat discutii si nu au fost consultati in legatura cu acest demers. Lideri ai PNL spun ca cele mai mari sanse pentru a prelua portofoliul Justitiei le-ar avea Norica Nicolai, sustinuta oficial si de vicepresedintele Crin Antonescu, dar si de vicepresedintii Ludovic Orban sau Teodor Melescanu . Surse din BPC sustin ca s-ar contura o majoritate pro-Norica in cadrul Biroului.
Surse liberale mai spun ca si Renate Weber ar fi putut fi o optiune, insa partidul nu isi permite sa riste noi pierderi la capitolul credibilitate si sa o retraga din Parlamentul European pentru a o desemna ministru al Justitiei. In interiorul PNL exista un curent de opinie potrivit caruia, in cazul in care candidatura Noricai Nicolai nu va avea castig de cauza, cel mai indicat ar fi sa se recurga la numirea unei personalitati din societatea civila, neinregimentata politic. Voci liberale sustin ca aceasta ar fi o solutie pentru a diminua riscurile unor noi atacuri din partea Palatului Cotroceni, dar ramane de vazut care va fi pozitia premierului Tariceanu. Asta cu atat mai mult cu cat, pana acum, hotararile legate de inlocuirea sau numirea unor ministri au fost luate de multe ori fara consultarea efectiva a BPC.
Variantele au fost expuse si de vicepresdintele Crin Antonescu, care declara ca o va propune pe Norica Nicolai si ca, din punctul sau de vedere, Renate Weber nu reprezinta o optiune. "PNL are doua variante: fie sa nominalizeze un om politic care are si legatura cu domeniul si care este un om politic puternic si aici ma refer la doamna Norica Nicolai, fie sa se indrepte spre o varianta civila, sa demneze un independent, o persoana cu o activitate si reputatie mare, sa fim siguri ca are o viziune moderna", a explicat Antonescu .
Liberalii se vor reuni luni dimineata in cadrul Delegatiei Permanente a partidului, ce va avea loc la Casa Dante. Este de asteptat ca situatia portofoliului Justitiei sa fie dezbatuta, in vederea unei decizii. Nu este exclus insa ca decizia sa fie amanata pentru o sedinta a Biroului Politic Central, for care, potrivit statutului, este abilitat sa aprobe numirea ministrilor, la propunerea premierului Calin Popescu Tariceanu.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...