Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Conferintele UpDate Work - Avocat Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » Petrom recomanda angajatilor care au castigat procese impotriva companiei sa returneze banii

Petrom recomanda angajatilor care au castigat procese impotriva companiei sa returneze banii

  Publicat: 14 Feb 2009       10034 citiri       Sursa: Mediafax  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Petrom recomanda salariatiilor si fostilor angajati care au castigat in instanta anumite sume in urma unor litigii cu compania sa returneze banii, iar celor care au procese pe rol sa renunte la actiunea in justitie.

Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.
1. Aptitudine a persoanei de a-si da seama de sensul, importanta si urmarile actiunilor pe care le savarseste, precum si de a-si dirija liber vointa, potrivit cu scopurile urmarite.
(Venture capital company ) Companie de investitii al carei obiectiv este sa investeasca banii investitorilor sai in companii noi, foarte riscante dar potential foarte profitabile.
Activitate de lamurire, de stabilire a adevaratului inteles al unei opere spirituale.
Socoteala scrisa sub forma de balanta cu doua parti (debit si credit) care reflecta valoric si uneori in unitati naturale, in ordine cronologica si sistematica,
Sustinerile si punctele de vedere ale partilor si procurorului exprimate in cursul procesului penal cu privire la solutionarea cauzei deduse judecatii.
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Suma afectata de o companie pentru acoperirea unei obligatii sau a unei pierderi virtuale, viitoare sau eventuale.
Pierderea increderii in moneda unei tari sau in alte active financiare ale acesteia,
Schimbarea care se produce in realitatea obiectiva datorita unei cauze. Rezultatul.
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Pierderea increderii in moneda unei tari sau in alte active financiare ale acesteia,
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Una din hotararile judecatoresti, prevazuta in cap. I, t, II, C. proc. pen. partea speciala.
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
(Management company) Companie ce se ocupa cu administrarea zilnica a activitatilor unui fond deschis de investitii fiind, de regula, aceeasi firma care a infiintat fondul.
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
"Dorim sa ii incurajam pe cei dintre dumneavoastra care nu au renuntat inca la procesele aflate in curs de judecata sau nu au returnat sumele castigate sa actioneze cu bun simt si responsabilitate fata de companie .

Petrom mentioneaza ca, incepand din anul 1997, o serie de bonusuri, prime si indemnizatii au fost incluse in salarii, in cadrul procesului de crestere anuala a salariilor. Aceasta masura a fost luata la cererea autoritatilor si in urma acordului cu sindicatele. Sumele incluse in salarii au fost indexate succesiv.

"Dupa cum probabil stiti, Petrom se confrunta in prezent cu o serie de aspecte juridice delicate si complexe. (...) In prezent, exista un numar de actuali si fosti angajati Petrom care doresc sa obtina, prin actionarea in instanta, avantaje personale, printr-o interpretare a unor prevederi ale Contractului Colectiv de Munca intentionat diferita de cea care s-a dorit si s-a agreat impreuna cu partenerii nostri, reprezentantii sindicatelor. Petrom dezaproba aceste initiative abuzive, tinand cont ca a respectat concluziile negocierilor cu sindicatele si a platit sumele rezultate", se spune in scrisoarea adresata salariatilor.

Compania a anuntat in luna august a anului trecut ca, din anul 2007, este implicata in litigii cu mai multi fosti si actuali salariati, care solicita plata unor prime de Craciun si de Paste, in baza Contractului Colectiv de Munca . La acea data Petrom a aratat ca, in urma unei analize, si pe baza deciziilor instantelor judecatoresti, a constituit un provizion de 446,6 milioane de lei, pentru evetualitatea pierderii proceselor.

"Petrom este implicat in litigii demarate de mai multi fosti si actuali salariati, avand ca baza interpretarea diferita a unor clauze din Contractul Colectiv de Munca privind acordarea unor bonusuri.
Petrom dezaproba initierea acestei actiuni si considera initiativa nejustificata, intrucat platile ce decurg din aceste drepturi au fost deja efectuate de catre companie la momentul in care Petrom si partenerul social au convenit", potrivit datelor companiei transmise la solicitarea agentiei MEDIAFAX.

In scrisoarea catre salariati, oficialii Petrom afirma ca incertitudinile privitoare la procesele initiate de salariati, impreuna cu criza financiara si cu contextul negativ al industriei de petrol si gaze, vor avea un efect negativ asupra situatiei financiare a companiei si sigurantei locurilor de munca .

"Aceasta situatie, combinata cu criza financiara si cu contextul negativ al industriei de petrol si gaze, ar putea avea un impact nefavorabil asupra sigurantei locului de munca si a viitoarelor modalitati de recompensare a salariatilor", se mentioneaza in scrisoare .

In urma unei analize a litigiilor initiate de angajati pentru obtinerea in instanta a unor drepturi salarile, oficialii Petrom arata ca multi angajati au decis sa nu recurga la decizii judecatoresti pentru obtinerea de bani, iar altii, care au castigat in instanta, au decis sa returneze sumele sau chiar sa renunte la procese.

"S-a constat ca un numar din ce in ce mai mare de salariati care au dat in judecata compania fie au decis sa renunte la procesele aflate in curs, fie au decis sa returneze banii castigati in urma unei solutii pronuntate in favoarea lor. Apreciem foarte mult aceste actiuni exemplare si va asiguram ca ati luat o decizie corecta. (...) Exista printre dumneavoatra persoane care au decis sa nu actioneze in instanta compania . Intelegem ca a fost dificil sa luati aceasta hotarare, motiv pentru care dorim sa ne exprimam aprecierea pentru loialitatea de care ati dat dovada", se spune in scrisoare .

Compania recomanda angajatilor care nu au renuntat inca la procese si celor care nu au dat inapoi sumele castigate in instanta sa le returneze si prezinta pasii pe care salariatii trebuie sa ii urmeze.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Beneficiarii Legii nr. 19/2020. Conditiile de acordare a indemnizatiei
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu

Contractele de credit pentru consumatori trebuie sa mentioneze intr-un mod clar si concis modalitatile de calcul al termenului de retragere
Sursa: EuroAvocatura.ro

Intrebari frecvente referitoare la somajul tehnic
Sursa: ITMJurisprudenţă

Concedierea pe durata in care femeia salariata este gravida
Pronuntaţă de: Decizia Curtii Constitutionale nr. 1/2020

Dreptul de deducere a TVA este conditionat de completarea in facturi a elementelor obligatorii prevazute de lege si-sau cu alte documente justificativ
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal Decizia nr. 2718/2019

Revendicare imobiliara a unui bun proprietate comuna pe cote-parti (coproprietate). Exceptie de la opozabilitatea hotararii judecatoresti
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - ICCJ

Legislaţie

Legea nr. 35/2020 privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bona
Legea nr. 35/2020 privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferit ...

OUG nr. 36/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru adoptarea unor masuri pe timpul starii de urgenta instituite p
Ordonanta de urgenta nr. 36/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pe ...

OUG nr. 34/2020 pentru modificarea si completarea OUG nr. 1/1999 privind regimul starii de asediu si regimul starii de urgenta
Ordonanta de urgenta nr. 34/2020 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernulu ...