din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1658 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Garda Financiara va putea confisca bunuri, legitima persoane si participa la perchezitii

Garda Financiara va putea confisca bunuri, legitima persoane si participa la perchezitii

  Publicat: 06 May 2009       1734 citiri       Sursa: Gandul.info  


Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Inspectorii Garzii Financiare vor avea dreptul, in cadrul verificarilor derulate, sa confiste bunuri, sa legitimeze persoanele aflate la locul controlului si sa participe activ la perchezitii, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta obtinut de MEDIAFAX.

Incaperi care deservesc suprafata locuibila si anume: vestibul, antreu, tinda, verenda, culoar, bucatarie, chichineta, oficiu, camara, debara, camera de baie, closet, uscatorie, pivnita, pod, boxa la subsol, magazie in zid, logie, terasa acoperita.
Schimbarea care se produce in realitatea obiectiva datorita unei cauze. Rezultatul.
Sustragerea de la plata impozitelor si taxelor din partea unor agenti economici, inclusiv a celor care actioneaza in economia subterana. Are loc prin nedeclararea sau falsa declarare a veniturilor impozabile.

Astfel, Garda Financiara va putea solicita sa participe, impreuna cu organele abilitate de lege, la efectuarea perchezitiilor in localuri publice sau particulare cum ar fi case, curti, dependinte si gradini, daca exista indicii ca in aceste locuri sunt ascunse documente, marfuri sau se desfasoara activitati care au ca efect evaziunea fiscala.

Angajatii Garzii Financiare vor putea sa confiste bunurile a caror provenienta, fabricatie, depozitare, transport sau desfacere este ilicita, precum si a veniturilor realizate din activitati comerciale nelegale si sa ridice documentele financiar-contabile si de alta natura care pot servi la dovedirea contraventiilor sau infractiunilor.

"Activitatile desfasurate de comisarii Garzii Financiare sunt, in multe cazuri, ingreunate de refuzul unor comercianti sau a altor persoane implicate in savarsirea unor fapte de evaziune fiscala de a se legitima, precum si de lipsa unor dispozitii legale care sa permita indisponibilizarea bunurilor ce pot constitui corp delict, pana la finalizarea verificarilor", se arata in nota de fundamentare a actului normativ.

Potrivit proiectului, inspectorii GF vor putea sa legitimeze si sa stabileasca identitatea administratorilor unitatilor controlate, precum si a oricaror persoane implicate, in savarsirea contraventiei sau faptelor de natura infractionala si sa solicite acestora explicatii scrise, dupa caz, cu privire la faptele constatate.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...