Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Ofiter SRI trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale

Ofiter SRI trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale

  Publicat: 23 Jul 2009       1789 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Stiinta multidisciplinara auxiliara dreptului, cu metode proprii de cercetare,
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Mijloace de proba, prevazute in cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala.Potrivit legii, inscrisurile pot servi ca mijloace de proba, daca in continutul lor se arata fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului.
Procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului Diaconu Daniel sub aspectul savarsirii infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale, prevazuta. de art. 288 alin.1 Cod Penal.

Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Reprezinta orice scriere care materializeaza pe hartie un act juridic, precum si orice obiect material care incorporeaza un asemenea act.
Inscris oficial sau particular prin care se atesta recunoasterea unui drept, o obligatie sau un fapt.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Reprezinta orice scriere care materializeaza pe hartie un act juridic, precum si orice obiect material care incorporeaza un asemenea act.
Reprezinta orice scriere care materializeaza pe hartie un act juridic, precum si orice obiect material care incorporeaza un asemenea act.
Persoana care face parte din parchet si care exercita atributiile ce revin acestei institutii judiciare.
Ansamblul atributiilor stabilite de lege, care confera autoritatilor si institutiilor administratiei publice drepturi si obligatii de a desfasura,

Din probele administrate a rezultat ca in cursul lunii septembrie 2004, inculpatul (ofiter SRI) a plasmuit prin tehnoredactare un document, caruia i-a dat aparenta unui inscris oficial care emana de la Directia Generala de Informatii si Protectie Interna a Ministerului Administratiei si Internelor.

Documentul astfel plasmuit (continand 7 pagini tehnoredactate) purtand antetul si avand aparenta unui document clasificat „ strict secret”, ce ar fi fost emis de structura specializata a Ministerului Administratiei si Internelor, avand executata semnatura sefului acelei structuri, a fost gasit in fisetul inculpatului.

Prin activitatea infractionala derulata, inculpatul a produs un act cu aparenta unui inscris oficial autentic ce emana de la un serviciu secret, de natura sa genereze consecinte juridice.

Inscrisul oficial falsificat cuprindea informatii referitoare la nereguli pe care le-ar fi comis un procuror in activitatea sa profesionala, scopul plasmuirii documentului constand in determinarea acestuia sa demisioneze. Acest fapt s-a materializat prin demisionarea partii vatamate din magistratura.

Cauza a fost inaintata spre competenta solutionare Judecatoriei Brasov.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Ce se intampla cu sumele achitate in temeiul unui act administrativ fiscal anulat. Poate instanta dispune direct restituirea lor?
Sursa: Alex Slujitoru si Cristiana Ionescu, Avocati, Radu si Asociatii SPRL

Salariatii NU pot fi obligati sa suporte cheltuielile cu testele PCR impuse de catre angajatori
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Cesiunea de creanta. Efectele asupra executarii silite
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocatiJurisprudenţă

Alegerea perioadei care se ia in considerare la stabilirea bazei de calcul al pensiei militare de stat se poate face o singura data
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 7783/28.11.2018 a Curtii de Apel Galati

Angajatorul are dreptul de a-si organiza activitatea insa aceasta nu inseamna ca prin reorganizare se poate modifica contractul individual de munca al
Pronuntaţă de: Decizia civila nr.569/04.10.2017 a Curtii de Apel Galati

Legislatia pensiilor militare are un caracter special, derogatoriu, si nu poate fi completata cu dispozitiile Legii nr. 263/2010
Pronuntaţă de: Decizia civila nr.620/18.10.2018 a Curtii de Apel Galati

Legislaţie

Codul deontologic al medicului stomatolog, din 09.07.2021
Codul deontologic al medicului stomatolog, din 09.07.2021 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I ...

OUG 68/2021 pentru eliberarea, verificarea si acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID
ORDONANTA DE URGENTA nr. 68 din 29 iunie 2021 privind adoptarea unor masuri pentru punerea in aplica ...

Legea nr. 163/2021 privind adoptarea unor masuri referitoare la infrastructuri informatice si de comunicatii de interes national si conditiile impleme
Legea nr. 163/2021 privind adoptarea unor masuri referitoare la infrastructuri informatice si de com ...