Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Masuri legislative privind intrarea in legalitate a Universitatii Spiru Haret

Masuri legislative privind intrarea in legalitate a Universitatii Spiru Haret

  Publicat: 23 Aug 2009       6694 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
1. Autorizarea eliberata de catre o administratie unei persoane pentru a exercita o profesie sau meserie.
In Monitorul Oficial nr. 581/20 august 2009, a fost publicata Ordonanta Guvernului privind dreptul studentilor inmatriculati la formele de invatamant la distanta sau cu frecventa redusa de a continua studiile la programe de studii de licenta autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate.

1. Autorizarea eliberata de catre o administratie unei persoane pentru a exercita o profesie sau meserie.
1. Autorizarea eliberata de catre o administratie unei persoane pentru a exercita o profesie sau meserie.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
1. Autorizarea eliberata de catre o administratie unei persoane pentru a exercita o profesie sau meserie.
Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
Act adoptat de organele de stat,
1. Autorizarea eliberata de catre o administratie unei persoane pentru a exercita o profesie sau meserie.
Inscris oficial sau particular prin care se atesta recunoasterea unui drept, o obligatie sau un fapt.

Potrivit acestui document, incepand cu data intrarii in vigoare a acestei ordonante, Universitatea Spiru Haret din Bucuresti, infiintata prin Legea 443/2002, inceteaza scolarizarea pentru toate specializarile/programele de studii/autorizate provizoriu/acreditate la forma de invatamant la distanta.


In primul semestru al anului universitar 2009-2010, Universitatea Spiru Haret demareaza procedurile necesare pentru asigurarea unei conducerii cu rector confirmat prin ordin al ministrului, potrivit legii. De asemenea, Universitatea Spiru Haret va fi monitorizata special pe o perioada de 3 ani cu scopul de a se asigura respectarea standardelor legale de calitate specifice, conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educatie cercetarii si inovarii. Pe perioada monitorizarii, institutia de invatamant superior mentionata anterior organizeaza examenele de licenta potrivit unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii si inovarii.
Absolventii Universitatii Spiru Haret la specializarea de Drept, cu o durata de 3 ani si cu 180 de credite au dreptul de a-si completa studiile la 4 ani si cu 240 de credite la specializari/programe de licenta de drept acreditate.
Studentii ciclului universitar de licenta, inmatriculati in anul I, in perioada 2005-2008 la specializari/programe de studii, organizate la forma de invatamant la distanta au dreptul de a-si continua studiile la specializari/programe de studii autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate potrivit unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii si inovarii. De acest drept beneficiaza si studentii ciclului universitar de licenta, inmatriculati in anul I, in perioada 2005-2008 la specializari/programe de studii, organizate la forma frecventa redusa. Tuturor absolventilor care sustin si promoveaza examenul de licenta in conditiile prezentei ordonante li se recunoaste diploma obtinuta de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii.Totodata, in sedinta de Guvern de miercuri, 19 august, a fost aprobata o hotarare de completare a HG nr. 749/2009 pentru aprobarea nomenclatorului domeniilor, a structurilor institutiilor de invatamant superior si a specializarilor/programelor de studii universitare de licenta acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu. Acest document continesispecializarile si programele de studii acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu la Universitatea Spiru Haret (exclusiv formele de invatamant de zi si frecventa redusa).Citeşte mai multe despre:   Comentează: Masuri legislative privind intrarea in legalitate a Universitatii Spiru Haret
Articole Juridice

GDPR aplicat pe cloud storage
Sursa: George Stan, GDPR Advisors

Modul de stabilire a nivelului maxim al salariului de baza pentru personalul incadrat in directiile generale de asistenta sociala si protectia copilul
Sursa:

Drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazu
Sursa:Jurisprudenţă

Cauza CEDO: Hulpe si altii impotriva Romaniei
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Intinderea rolului activ al judecatorului in administrarea probelor in litigiile de munca
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VII-a Conflicte de Munca si Asigurari Sociale

Decizia CCR nr. 387/2018 privind neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 53 alin. (1) teza intai din Codul muncii (varsta de pensionare a femeilor)
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala

Legislaţie

Legea 242/2018 pentru modificarea si completarea statutului judecatorilor si procurorilor
Legea nr. 242 din 12 octombrie 2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind sta ...

Legea nr. 196/2018 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si administrarea condominiilor
Publicata in Monitorul Oficial cu numarul 660 din data de 30 iulie 2018 Parlamentul Romaniei adop ...

Legea nr. 236 din 5 octombrie 2018 privind distributia de asigurari
LEGE nr. 236 din 5 octombrie 2018 privind distributia de asigurari Publicata in Monitorul Oficial ...