Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » CE: Criza financiara a afectat mai mult femeile decat barbatii

CE: Criza financiara a afectat mai mult femeile decat barbatii

  Publicat: 05 Oct 2009       1639 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Viciu de consimtamant. Este amenintarea unei persoane cu un rau care sa-I produca o temere ce o determina sa consimta la incheierea unui act juridic civil, pe care altfel nu l-ar fi incheiat.
Printre efectele indirecte ale crizei economice se numara si violenta in familie, la cere femeile sunt cele mai vulnerabile. In tarile sarace, fetele au incetat sa mai mearga la scoala, si se prevede ca 64% din ele nu-si vor relua niciodata studiile.

Parlamentul European reprezinta cele 453 milioane de cetateni ai Statelor Membre ale Uniunii Europene. Este singura institutie Uniunii care este aleasa direct de catre cetateni si joaca un rol politic in crestere in cadrul Uniunii Europene.
Parlamentul European reprezinta cele 453 milioane de cetateni ai Statelor Membre ale Uniunii Europene. Este singura institutie Uniunii care este aleasa direct de catre cetateni si joaca un rol politic in crestere in cadrul Uniunii Europene.
Expresia Bruxelles I se utilizeaza adesea pentru a se face referire la Regulamentul (CE) nr. 44/2001 al Consiliului din 22 decembrie 2000 privind competenta judiciara, recunoasterea si executarea hotararilor in materie civila si comerciala.
Mod de organizare a vietii in comun a oamenilor,
Persoanele, altele decat cele care apartin familiei extinse, care,
Orice forma de violenta fizica, psihologica sau sexuala, care pune in pericol siguranta si bunastarea unui membru al familiei si/sau recurgerea la forta fizica ori emotionala, inclusiv violenta sexuala, in cadrul familiei sau gospodariei.
Mod de organizare a vietii in comun a oamenilor,
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.

Pe 30 septembrie, comisia pentru drepturile femeii de la Parlamentul European a dezbatut cu Osnat Lubrani, directoarea biroului UNIFEM din Bruxelles, situatia femeilor in contextul crizei economice.


a€žRevigorarea economica nu pare sa ajunga pana la cele care au suferit cel mai mult in timpul crizeia€œ, a spus in cadrul reuniunii de la Parlamentul European doamna Osnat Lubrani, directoarea biroului UNIFEM (Fondul ONU de dezvoltare pentru femei) din Bruxelles . Dumneaei a aratat ca in tarile sarace fetele au incetat sa mai mearga la scoala, si ca se prevede ca 64% din ele nu-si vor relua niciodata studiile.Barbatii fac fata crizei mai bine, deoarece au salarii mai mari decat femeile. Impactul asupra femeilor este mai mare in tarile cu standarde reduse in domeniul securitatii sociale, s-a mai aratat in timpul dezbaterii.Violenta in familie creste pe timp de criza


Femeile si copiii sufera si cand barbatii isi pierd locul de munca, deoarece acestia nu mai pot contribui financiar la cheltuielile din familie . Femeile incearca sa isi protejeze copiii de nesiguranta financiara, dar de cele mai multe ori nu se pot proteja nici pe ele insele.In plus, conform doamnei Lubrani, s-a demonstrat ca intre criza economica si violenta in familie este o relatie stransa. a€žViolenta domestica impotriva femeilor depinde mult de pierderea locului de muncaa€œ, a spus dumneaei.


a€žNu trebuie sa ne intoarcem de unde am plecata€œ


Presedinta comisiei pentru drepturile femeii de la Parlamentul European, Eva-Britt Svensson (Grupul Confederal al Stangii Unite Europene/Stanga Verde Nordica, Suedia) a declarat in cadrul reuniunii de saptamana trecuta ca regreta atitudinile de intoarcere la situatia dinainte in contextul revigorarii economice. a€žTrebuie sa cerem responsabilitate, posibilitatea unei schimbari in dominatia masculina asupra finantelor. Nu trebuie sa ne intoarcem de unde am plecata€œ, a spus dumneaei.


Deputatii europeni de la comisia pentru drepturile femeii au mai discutat saptamana trecuta despre incurajarea fetelor spre domenii tehnice si incurajarea femeilor sa isi dezvolte aptitudini financiare si au cerut informatii mai clare despre femeile imigrante si cu dizabilitati care nu au un loc de munca .Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Dialogurile MCP (VII): Legalitatea testarii obligatorii a salariatilor pentru prezenta la locul de munca
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Dialogurile MCP (VI): Activarea clauzei de neconcurenta
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Anularea executarii silite in cazul cesiunii de creanta
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocatiJurisprudenţă

Cerere de recurs semnata electronic. Nulitatea recursului
Pronuntaţă de: Decizia nr. 520 din 7 martie 2019, pronuntata de Sectia I civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie

Anulare Hotarare CNSSU privind instituirea carantinei si interzicerea de participare doar la evenimente religioase
Pronuntaţă de: CURTEA DE APEL SUCEAVA SECTIA DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL Sedinta publica din 24 mai 2021 Dosar nr. 479/32/2020

Alegerea perioadei care se ia in considerare la stabilirea bazei de calcul al pensiei militare de stat se poate face o singura data
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 7783/28.11.2018 a Curtii de Apel Galati

Legislaţie

OUG 117/2021 pentru modificarea si completarea Codului muncii
Ordonanta de urgenta nr. 117/2021 pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii ...

OUG 110/2021 privind acordarea unor zile libere platite parintilor si altor categorii de persoane in contextul raspandirii coronavirusului SARS-CoV-2
Ordonanta de urgenta nr. 110/2021 privind acordarea unor zile libere platite parintilor si altor cat ...

Legea 226/2021 a consumatorului vulnerabil
Legea nr. 226/2021 privind stabilirea masurilor de protectie sociala pentru consumatorul vulnerabil ...