Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Reprezentantii Comisiei Europene sunt de acord cu noua grila privind taxa auto

Reprezentantii Comisiei Europene sunt de acord cu noua grila privind taxa auto

  Publicat: 17 Jan 2008       2062 citiri       Sursa: NewsIn  


Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Rezultatul consultarilor pe care le-au avut miercuri autoritatile romane cu reprezentantii Directiei Generale pentru Taxe si Uniune Vamala, pe tema taxei auto, este in favoarea Romaniei, oficialii europeni fiind de acord cu noua grila de taxare, la care mai trebuie aduse insa mici modificari.

Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Inscris oficial sau particular prin care se atesta recunoasterea unui drept, o obligatie sau un fapt.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Desemneaza orice instrument bilateral sau multilateral in domeniul securitatii sociale care leaga sau va lega, in mod exclusiv, doua sau mai multe state,
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
1. Document prin care se face o instiintare (publica) cu caracter oficial.
(TVA). Forma sub care exista in prezent taxa generala de consumatie este taxa pe valoarea adaugata (TVA).
Mijlocul utilizat de catre fiecare negociator pentru convingerea partenerului de tratative sa accepte conditiile de contractare oferite.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Latura a capacitatii juridice, care consta in aptitudinea persoanei de a-si exercita singura drepturile
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Latura a capacitatii juridice, care consta in aptitudinea persoanei de a-si exercita singura drepturile
\"Rezultatul discutiilor este in favoarea noastra. Problema privind taxa auto se va rezolva in aproximativ doua-trei saptamani\", au declarat surse oficiale romane.

Potrivit acelorasi surse, reprezentantii CE au cerut \"cizelarea\" a doi-trei coeficienti de taxare. \"Oficialii europeni au apreciat ca, de aceasta data, au fost aplicate principiile Comisiei Europene\", au declarat sursele citate.

Contactata de NewsIn, Maria Assimakopoulou, purtatoarea de cuvant a comisarului pentru taxe si uniune vamala, Laszlo Kovacs, a refuzat sa faca vreun comentariu cu privire la rezultatul discutiilor.

Autoritatile romane au avut miercuri consultari cu reprezentantii Directiei Generale pentru Taxe si Uniune Vamala (DG TAXUD) cu privire la taxa de prima inmatriculare.

Executivul de la Bucuresti a anuntat, saptamana trecuta, ca a trimis Comisiei Europene o noua scrisoare privind taxa de prima inmatriculare Comisiei Europene, ca parte din procedura de infringement, in incercarea de a ajunge la un acord cu Bruxelles-ul si a evita, astfel, sa fie trimis in fata Curtii Europene de Justitie.

Scrisoarea contine modificarile care vor fi aduse taxei de prima inmatriculare, dar nu au fost furnizate alte detalii.

In urma consultarilor de miercuri de la Bruxelles, urmeaza sa fie definitivat un document care, la sfarsitul lunii ianuarie, va lua sforma unui proiect de act normativ.

Premierul Calin Popescu Tariceanu declara, in 17 decembrie, ca Executivul intentioneaza sa modifice taxa auto astfel incat valoarea acesteia sa se reduca pe masura ce varsta autovehiculului creste, iar calculul taxei sa fie aplicat masinilor cu o vechime de pana la 20 de ani, cu o cota de reducere a taxei de pana la 90%.

Taxa de inmatriculare a devenit, in martie 2007, obiectul unei proceduri de infringement (incalcare a tratatului) deschisa de Comisia Europeana impotriva Romaniei. Autoritatile romane si Comisia Europeana au purtat o ampla corespondenta pe acest subiect, insa nu au ajuns la un acord .

Comisia Europeana a decis, la sfarsitul lui 2007, sa deschida a doua etapa a procedurii de infringement impotriva Romaniei, pe marginea taxei de prima inmatriculare, considerand ca raspunsurile autoritatilor romane au fost nesatisfacatoare. Comisia a acordat un termen de doua luni pentru schimbarea legislatiei.

A doua etapa a procedurii consta in transmiterea unui aviz motivat, \"reasoned opinion\", care contine recomandari ale modului in care trebuie modificata taxa . Daca nici in urma scrisorii de argumentatie Romania nu se va conforma rigorilor europene in materie, Comisia ar urma sa inainteze cazul Curtii Europene de Justitie.

Taxa de prima inmatriculare a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2007 si se calculeaza in functie de trei variabile: vechimea masinii, tipul de catalizator (euro) si capacitatea cilindrica a masinii. Nivelul taxei porneste de la 68 de euro, pentru autovehiculele noi, foarte mici, cu o capacitate cilindrica de 600 cmc, dotate cu euro 4 si ajunge pana la 8.586 euro pentru autoturismele mai vechi de sase ani, fara catalizator si cu o capacitate cilindrica de peste 3.000 cmc.

________

Calculeaza Taxa auto de poluare in vigoare de la 1 iulie 2008. Calcul comparativ Taxa veche si taxa nouaCiteşte mai multe despre:   


Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Acordurile verticale si acorduri de furnizare si distributie
Sursa: Consiliul Concurentei - Ghidul privind intelegerile verticale

Distributia exclusiva si restrictionarea vanzarilor pasive
Sursa: Consiliul Concurentei - Ghidul privind intelegerile verticale

Un salariat are dreptul, pentru perioada cuprinsa intre concedierea sa nelegala si reintegrarea sa in functia detinuta anterior, la concediu anual pla
Sursa: EuroAvocatura.roJurisprudenţă

Carantina nelegala. Ordonanta presedintiala privind incetarea de indata a masurii carantinarii institutionalizate
Pronuntaţă de: Judecatoria BAIA MARE - SENTINTA CIVILA NR. 3787- Sedinta publica din 18 iunie 2020

Mandatul dat in calitate de asociat unic si administrator al societatii, care vizeaza intreaga activitate comerciala a societatii are natura comercia
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia a II-a civila, Decizia nr. 2003 din 7 noiembrie 2019

Conflict de interese. Folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia penala, decizia nr. 69/RC din 20 februarie 2020

Legislaţie

OUG privind unele masuri pentru implementarea proiectelor cu finantare din fonduri europene in vederea evitarii riscului de dezangajare pentru perioad
Ordonanta de urgenta nr. 101/2020 privind unele masuri pentru implementarea proiectelor cu finantare ...

Legea nr. 87/2020 pentru modificarea Legii fondului funciar nr. 18/1991
Legea nr. 87/2020 pentru modificarea Legii fondului funciar nr. 18/1991 ...

OUG 99/2020 privind unele masuri fiscale, modificarea unor acte normative si prorogarea unor termene
Ordonanta de urgenta nr. 99/2020 privind unele masuri fiscale, modificarea unor acte normative si pr ...