Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » Reprezentantii Comisiei Europene sunt de acord cu noua grila privind taxa auto

Reprezentantii Comisiei Europene sunt de acord cu noua grila privind taxa auto

  Publicat: 17 Jan 2008       2022 citiri       Sursa: NewsIn  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Rezultatul consultarilor pe care le-au avut miercuri autoritatile romane cu reprezentantii Directiei Generale pentru Taxe si Uniune Vamala, pe tema taxei auto, este in favoarea Romaniei, oficialii europeni fiind de acord cu noua grila de taxare, la care mai trebuie aduse insa mici modificari.

Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Inscris oficial sau particular prin care se atesta recunoasterea unui drept, o obligatie sau un fapt.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Desemneaza orice instrument bilateral sau multilateral in domeniul securitatii sociale care leaga sau va lega, in mod exclusiv, doua sau mai multe state,
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
1. Document prin care se face o instiintare (publica) cu caracter oficial.
(TVA). Forma sub care exista in prezent taxa generala de consumatie este taxa pe valoarea adaugata (TVA).
Mijlocul utilizat de catre fiecare negociator pentru convingerea partenerului de tratative sa accepte conditiile de contractare oferite.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Latura a capacitatii juridice, care consta in aptitudinea persoanei de a-si exercita singura drepturile
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Latura a capacitatii juridice, care consta in aptitudinea persoanei de a-si exercita singura drepturile
\"Rezultatul discutiilor este in favoarea noastra. Problema privind taxa auto se va rezolva in aproximativ doua-trei saptamani\", au declarat surse oficiale romane.

Potrivit acelorasi surse, reprezentantii CE au cerut \"cizelarea\" a doi-trei coeficienti de taxare. \"Oficialii europeni au apreciat ca, de aceasta data, au fost aplicate principiile Comisiei Europene\", au declarat sursele citate.

Contactata de NewsIn, Maria Assimakopoulou, purtatoarea de cuvant a comisarului pentru taxe si uniune vamala, Laszlo Kovacs, a refuzat sa faca vreun comentariu cu privire la rezultatul discutiilor.

Autoritatile romane au avut miercuri consultari cu reprezentantii Directiei Generale pentru Taxe si Uniune Vamala (DG TAXUD) cu privire la taxa de prima inmatriculare.

Executivul de la Bucuresti a anuntat, saptamana trecuta, ca a trimis Comisiei Europene o noua scrisoare privind taxa de prima inmatriculare Comisiei Europene, ca parte din procedura de infringement, in incercarea de a ajunge la un acord cu Bruxelles-ul si a evita, astfel, sa fie trimis in fata Curtii Europene de Justitie.

Scrisoarea contine modificarile care vor fi aduse taxei de prima inmatriculare, dar nu au fost furnizate alte detalii.

In urma consultarilor de miercuri de la Bruxelles, urmeaza sa fie definitivat un document care, la sfarsitul lunii ianuarie, va lua sforma unui proiect de act normativ.

Premierul Calin Popescu Tariceanu declara, in 17 decembrie, ca Executivul intentioneaza sa modifice taxa auto astfel incat valoarea acesteia sa se reduca pe masura ce varsta autovehiculului creste, iar calculul taxei sa fie aplicat masinilor cu o vechime de pana la 20 de ani, cu o cota de reducere a taxei de pana la 90%.

Taxa de inmatriculare a devenit, in martie 2007, obiectul unei proceduri de infringement (incalcare a tratatului) deschisa de Comisia Europeana impotriva Romaniei. Autoritatile romane si Comisia Europeana au purtat o ampla corespondenta pe acest subiect, insa nu au ajuns la un acord .

Comisia Europeana a decis, la sfarsitul lui 2007, sa deschida a doua etapa a procedurii de infringement impotriva Romaniei, pe marginea taxei de prima inmatriculare, considerand ca raspunsurile autoritatilor romane au fost nesatisfacatoare. Comisia a acordat un termen de doua luni pentru schimbarea legislatiei.

A doua etapa a procedurii consta in transmiterea unui aviz motivat, \"reasoned opinion\", care contine recomandari ale modului in care trebuie modificata taxa . Daca nici in urma scrisorii de argumentatie Romania nu se va conforma rigorilor europene in materie, Comisia ar urma sa inainteze cazul Curtii Europene de Justitie.

Taxa de prima inmatriculare a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2007 si se calculeaza in functie de trei variabile: vechimea masinii, tipul de catalizator (euro) si capacitatea cilindrica a masinii. Nivelul taxei porneste de la 68 de euro, pentru autovehiculele noi, foarte mici, cu o capacitate cilindrica de 600 cmc, dotate cu euro 4 si ajunge pana la 8.586 euro pentru autoturismele mai vechi de sase ani, fara catalizator si cu o capacitate cilindrica de peste 3.000 cmc.

________

Calculeaza Taxa auto de poluare in vigoare de la 1 iulie 2008. Calcul comparativ Taxa veche si taxa nouaCiteşte mai multe despre:   
Comentează: Reprezentantii Comisiei Europene sunt de acord cu noua grila privind taxa auto
Articole Juridice

Constituirea unei fundatii. Patrimoniu si documente necesare
Sursa: Irina Maria Diculescu

Raspunderea coordonatorului activitatii salariatului in accidentele de munca. Plata daunelor morale
Sursa: Irina Maria Diculescu

Pierderea unui membru de familie. Gradul de apreciere al instantei in acordarea daunelor morale
Sursa: Irina Maria DiculescuJurisprudenţă

ICCJ - Hotararile pronuntate in procedura filtrarii nu pot fi atacate cu contestatie in anulare sau cu revizuire
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Decizia nr. 417/2019 - conflict juridic constitutional intre Parlament si ICCJ
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia nr. 504/2019 asupra cererii de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre prim-ministru, pe de o parte, si Presedintel
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Legislaţie

Normele metodologice privind functionarea SIMPV - 09.10.2019
Normele metodologice privind functionarea Sistemului informatic de monitorizare a prezentei la vot s ...

Legea 179/2019 - regimul juridic al francizei, modificarea Codului fiscal
Legea nr. 179/2019 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 52/1997 privind regim ...

Ordinul ASPAAS nr. 573/2019 pentru modificarea si completarea Normelor privind organizarea si desfasurarea examenului de competenta profesionala
Ordinul nr. 573/2019 pentru modificarea si completarea Normelor privind organizarea si desfasurarea ...