din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2090 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Dacian Ciolos, nominalizat de Barroso pentru portofoliul agriculturii si dezvoltarii rurale

Dacian Ciolos, nominalizat de Barroso pentru portofoliul agriculturii si dezvoltarii rurale

  Publicat: 27 Nov 2009       1288 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, l-a nominalizat, vineri, pe romanul Dacian Ciolos in functia de comisar european pentru agricultura si dezvoltare rurala.

Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale �n interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
inseamna o persoana fizica sau juridica stabilita in Uniune, desemnata in scris de catre operator sau persoana imputernicita de operator in temeiul articolului 27 din GDPR,
Consiliul European este termenul folosit pentru a denumi intalnirile periodice ale Sefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.
Decebal, rege dac (87-106).
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.


Agricultura, considerata initial un portofoliu mediu in executivul european, va creste semnificativ in importanta in urmatorii cinci ani, ca urmare a unei revizuiri majore a bugetului Uniunii Europene si a Politicii Agricole Comune ce urmeaza sa aiba loc anul viitor. Ciolos va avea de gestionat unul dintre cele mai importante portofolii, care are alocat pentru 2010 circa 50 de miliarde de euro, aproape o treime din bugetul Uniunii Europene.

Barroso a anuntat vineri distribuirea portofoliilor in noul executiv european, dupa ce, miercuri dimineata, executivul UE a facut publica lista cu cei desemnati de cele 27 state membre sa fie comisari europeni.

Inginerul agronom si omul politic Dacian Ciolos s-a nascut la Zalau, la 27 iulie 1969.

A absolvit Facultatea de horticultura a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj (1994), obtinand apoi, Diploma in Agronomie Aprofundata, specializarea 'Sisteme de productie si dezvoltare rurala', in cadrul Ecole Nationale Superieure Agronomique ENSAR (Rennes, Franta).

Intre anii 1996-1997 a urmat un Master stiintific la Ecole Nationale Superieure Agronomique ENSA (Montpellier, Franta); doctorand in economia dezvoltarii agricole, agroalimentare si rurale al Ecole Nationale Superieure Agronomique - ENSA (Montpellier, Franta) (2000-2006).

De asemenea, a fost stagiar la Bruxelles - divizia de dezvoltare rurala- si responsabil cu pregatirea programului SAPARD (1997-1999), coordonator al programelor de cooperare franco-romane in dezvoltare agricola (1999-2001), task manager in cadrul Delegatiei Comisiei Europene in Romania (2002-2003).

A fost consilier al ministrului Agriculturii (ianuarie 2005 - mai 2007), reprezentant in Comitetul Special Agricol la Consiliul European .

In perioada mai 2007-oct. 2007, Dacian Ciolos a lucrat ca subsecretar de stat pentru afaceri europene in Ministerul Agriculturii Dezvoltarii Rurale (MADR).

A fost numit ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in guvernul Tariceanu, la 11 octombrie 2007, dupa demisia lui Decebal Traian Remes, detinand aceasta functie pana la 22 decembrie 2008.



Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...