Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Dacian Ciolos, nominalizat de Barroso pentru portofoliul agriculturii si dezvoltarii rurale

Dacian Ciolos, nominalizat de Barroso pentru portofoliul agriculturii si dezvoltarii rurale

  Publicat: 27 Nov 2009       1000 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, l-a nominalizat, vineri, pe romanul Dacian Ciolos in functia de comisar european pentru agricultura si dezvoltare rurala.

Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale Ón interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
inseamna o persoana fizica sau juridica stabilita in Uniune, desemnata in scris de catre operator sau persoana imputernicita de operator in temeiul articolului 27 din GDPR,
Consiliul European este termenul folosit pentru a denumi intalnirile periodice ale Sefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.
Decebal, rege dac (87-106).
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.


Agricultura, considerata initial un portofoliu mediu in executivul european, va creste semnificativ in importanta in urmatorii cinci ani, ca urmare a unei revizuiri majore a bugetului Uniunii Europene si a Politicii Agricole Comune ce urmeaza sa aiba loc anul viitor. Ciolos va avea de gestionat unul dintre cele mai importante portofolii, care are alocat pentru 2010 circa 50 de miliarde de euro, aproape o treime din bugetul Uniunii Europene.

Barroso a anuntat vineri distribuirea portofoliilor in noul executiv european, dupa ce, miercuri dimineata, executivul UE a facut publica lista cu cei desemnati de cele 27 state membre sa fie comisari europeni.

Inginerul agronom si omul politic Dacian Ciolos s-a nascut la Zalau, la 27 iulie 1969.

A absolvit Facultatea de horticultura a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj (1994), obtinand apoi, Diploma in Agronomie Aprofundata, specializarea 'Sisteme de productie si dezvoltare rurala', in cadrul Ecole Nationale Superieure Agronomique ENSAR (Rennes, Franta).

Intre anii 1996-1997 a urmat un Master stiintific la Ecole Nationale Superieure Agronomique ENSA (Montpellier, Franta); doctorand in economia dezvoltarii agricole, agroalimentare si rurale al Ecole Nationale Superieure Agronomique - ENSA (Montpellier, Franta) (2000-2006).

De asemenea, a fost stagiar la Bruxelles - divizia de dezvoltare rurala- si responsabil cu pregatirea programului SAPARD (1997-1999), coordonator al programelor de cooperare franco-romane in dezvoltare agricola (1999-2001), task manager in cadrul Delegatiei Comisiei Europene in Romania (2002-2003).

A fost consilier al ministrului Agriculturii (ianuarie 2005 - mai 2007), reprezentant in Comitetul Special Agricol la Consiliul European .

In perioada mai 2007-oct. 2007, Dacian Ciolos a lucrat ca subsecretar de stat pentru afaceri europene in Ministerul Agriculturii Dezvoltarii Rurale (MADR).

A fost numit ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in guvernul Tariceanu, la 11 octombrie 2007, dupa demisia lui Decebal Traian Remes, detinand aceasta functie pana la 22 decembrie 2008.Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Evaluarea salariatilor prin procese automate, aplicatii si platforme electornice
Sursa: avocat Gales Iulian | MCP Cabinet avocati

E-sanatatea si securitatea in munca pe piata unica digitala
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Protectia corespondentei electronice a salariatului in era digitala
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocatiJurisprudenţă

Decizia nr. 30/2020 privind examinarea recursului in interesul legii privind cauza reala si serioasa a concedierii. Selectarea salariatilor ce ar urma
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Hotararea CEDO in cauza Michnea impotriva Romaniei. Respectarea vietii de familie
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Hotararea CEDO in Cauza Dimitrie Dan Popescu si altii impotriva Romaniei. Imposibilitatea de a se bucura de dreptul de proprietate
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Legislaţie

HG nr. 4/2021 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata in anul 2021
Hotararea nr. 4/2021 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata Mo ...

Legea nr. 2/2021 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea antitiganismului
Legea nr. 2/2021 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea antitiganismului Monitorul ...

OUG 225/2020 privind modificarea unor acte normative si stabilirea unor masuri in domeniul agriculturii
Ordonanta de urgenta nr. 225/2020 privind modificarea unor acte normative si stabilirea unor masuri ...