Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Companiile vor avea acces gratuit la un soft de traducere oferit de Comisia Europeana

Companiile vor avea acces gratuit la un soft de traducere oferit de Comisia Europeana

  Publicat: 23 Jan 2008       2195 citiri       Sursa: NewsIn  


Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Comisia Europeana ofera companiilor acces gratuit la un soft de traducere pentru aproximativ un milion de fraze traduse in 22 de limbi din cele 23 ale Uniunii Europene, iar cei interesati pot descarca textele de pe site-ul Directoratului General de Traduceri al Comisiei, potrivit PCWorld.

Practicarea pescuitului in conditii sau cu mijloace interzise de lege, care poate atrage, dupa caz, raspunderea disciplinara, materiala, contraventionala sau penala.
Parte intr-un raport juridic de obligatie, titular de drepturi de creanta, indreptatit sa pretinda subiectului pasiv,
Din punct de vedere lingvistic, constructie, de obicei concisa, care exprima, adesea figurat, o idee si constituie o unitate lexicala.
Timpul de munca reprezinta timpul pe care salariatul il foloseste pentru indeplinirea sarcinilor de munca.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Frazele sunt scoase in majoritate din acquisul Comunitar, totalitatea legislatiei Uniunii Europene care trebuie sa fie implementata de toate statele membre si include tratatele, directivele si reglementarile adoptate de UE. Taduse de translatori profesionali, frazele acopera domenii precum IT, telecomunicatii, agricultura, pescuit .

Traducerile de la categoria "memoria traducerilor" folosita de staff-ul permanent al Comisiei de 1.750 de translatori sunt potrivite, fraza cu fraza, in fiecare din cele 22 de limbi, si clasificate dupa subiect . Potrivirea si clasificarea frazelor va fi folositoare pentru dezvoltatorii care trebuie sa adune un corpus de mii de fraze in limbi pe care doresc sa le traduca, astfel ca isi pot calcula traducerile dorite pentru orice tip de expresie si vor salva si mai mult timp .

Pana acum, dezvoltatorii au recurs la scotocirea de texte pe paginile de internet, traduse in mai multe limbi si foloseau tot felul de instrumente de software pentru a ghici unde incep si se termina frazele, cu scopul de a le potrivi.

In timp ce dezvoltatorii de software vor beneficia de eliberarea de informatii, Comisia Europeana nu este in totalitate generoasa, insa spera ca astfel traducerile automate vor ajuta vorbitorii de limbi minoritare din tarile membre UE prin accesul la informatii online curente in limbile cele mai des vorbite.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Contract individual de munca, Model 2021. PDF si Word editabil
Sursa: MCP Cabinet avocati

Libera prestare a serviciilor si a celor ale lucratorilor lor detasati intr-un stat membru gazda. Respectarea conditii de concurenta echitabile intre
Sursa: EuroAvocatura.ro

Un serviciu care pune in legatura directa, prin intermediul unei aplicatii electronice, clienti si soferi de taxi constituie un serviciu al societatii
Sursa: EuroAvocatura.roJurisprudenţă

Hotararea CEDO in cauza Michnea impotriva Romaniei. Respectarea vietii de familie
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Hotararea CEDO in Cauza Dimitrie Dan Popescu si altii impotriva Romaniei. Imposibilitatea de a se bucura de dreptul de proprietate
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Limitele de competenta ale A.S.F. Petitie adresata Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F.) avand ca obiect contestarea modului de solutionare
Pronuntaţă de: I.C.C.J, Sectia de contencios administrativ si fiscal, decizia nr. 438 din 29 ianuarie 2020

Legislaţie

HG nr. 4/2021 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata in anul 2021
Hotararea nr. 4/2021 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata Mo ...

Legea nr. 2/2021 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea antitiganismului
Legea nr. 2/2021 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea antitiganismului Monitorul ...

OUG 225/2020 privind modificarea unor acte normative si stabilirea unor masuri in domeniul agriculturii
Ordonanta de urgenta nr. 225/2020 privind modificarea unor acte normative si stabilirea unor masuri ...