Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Comertul electronic cu plata online cu cardul a crescut cu 75 la suta in 2009

Comertul electronic cu plata online cu cardul a crescut cu 75 la suta in 2009

  Publicat: 12 Jan 2010       853 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Card de plastic care permite titularului obtinerea de numerar de la automate bancare (ATM-uri) si achizitionarea de bunuri si servicii cu plata in sistem electronic la POS in supermarket-uri, magazine, statii de benzinarie etc.
Comertul electronic cu plata online prin card bancar a crescut in 2009 cu 75% fata de 2008, ajungand la valoarea de 92,8 milioane de euro, conform datelor furnizate de RomCard.

Denumire data monedei unice europene.
Ramura economica a activitatii economice constituita pe baza diviziunii muncii, care transforma obiecte preluate din natura sau alte materii prime (produse agricole, piscicole)
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Socoteala scrisa sub forma de balanta cu doua parti (debit si credit) care reflecta valoric si uneori in unitati naturale, in ordine cronologica si sistematica,
Ramura economica a activitatii economice constituita pe baza diviziunii muncii, care transforma obiecte preluate din natura sau alte materii prime (produse agricole, piscicole)
Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.

Numarul de tranzactii inregistrate in 2009 a fost de 1.246.130, de doua ori mai mare decat in 2008. In sistemul ePayment au fost procesate 1.108.500 de tranzactii, la un volum de 88 de milioane de euro.

a€˛Comertul electronic a fost un domeniu mai putin afectat de criza si continua sa ramana o industrie cu potential de crestere si in anul urmator. Situatia economica nefavorabila a determinat companiile sa aleaga solutii mai eficiente, cu rezultate usor de masurat si care presupun costuri mai reduse, astfel incat multe dintre ele s-au indreptat catre onlinea€¯ , a explicat Carmen Sebe, CEO al GECAD ePayment.

In 2009, valoarea medie a unei tranzactii a fost de 79 de euro, similar cu cea inregistrata in 2007, dar in usoara scadere fata de 2008, cand valoarea medie a fost de 85 de euro.

Trimestrul al treilea s-a situat pe primul loc in ceea ce priveste volumele tranzactionate, in timp ce in trimestrul al patrulea s-au inregistrat cele mai multe tranzactii. Dinamica tranzactiilor din ultimul trimestru al anului este explicata de cumparaturile online facute cu ocazia sarbatorilor de iarna a€“ in special in luna decembrie a€“ si de achizitionarea pachetelor de vacanta pentru sfarsitul anului a€“ in special in perioada octombrie-noiembrie. Cel mai mare numar de tranzactii au fost procesate in trimestrul al patrulea, peste 100.000 in fiecare luna.

Produsele comercializate online pastreaza tendinta inregistrata in ultimii doi ani. Astfel, sectorul telecom a avut o pondere de 45% din numarul tranzactiilor procesate prin ePayment, urmat de turism cu 38%, servicii cu 10% si eTail cu 7%.

In ceea ce priveste evolutia comertului electronic in 2010, ePayment estimeaza ca piata de tranzactii online cu cardul va creste cu 30%, opinie sustinuta si de reprezentantii Romcard, care apreciaza ca, la finalul anului, se poate atinge o valoare de 120-130 milioane de euro.

a€˛Evolutia comertului electronic va fi influentata de mai multi factori, iar contextul economic general va avea un cuvant greu de spus. Tinand insa cont de faptul ca este o industrie relativ tanara, estimam crestere si pentru anul viitora€¯, a declarat Marin Mitroi, director general al RomCard.

a€˛Strategia noastra pe anul urmator vizeaza atat loializarea actualilor clienti, in conditiile unei piete care se maturizeaza si unde, in mod firesc, apare si concurenta, dar si atragerea de noi jucatori, in special din mediul offline in online. Exista inca domenii cu potential de crestere pentru comertul electronic, cum ar fi plata utilitatilor, telecomul, turismul etc a€¯, a mai adaugat Carmen Sebe.Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Ce sunt locurile de munca ecologice?
Sursa: EuroAvocatura.ro

Angajatorii au obligatia de a permite salariatilor verificarea sistemului de masurare a duratei timpului de lucru zilnic
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Timpul de lucru si perioada de repaus in cazul incheierii mai multor contracte individuale de munca
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii EuropeneJurisprudenţă

Contestare proces-verbal de control emis de ITM. Masura emisa cu nerespectarea dispozitiilor contractului colectiv de munca
Pronuntaţă de: Tribunalul Constanta - Sentinta civila nr. 920 din data de 10 Iunie 2019

Raspunderea patrimoniala a salariatului. Incasarea unor drepturi banesti necuvenite
Pronuntaţă de: Tribunalul Sibiu - Sentinta civila nr. 216 din data de 30 Iunie 2020

Necontestarea de catre angajator a drepturilor salariale pretinse de salariat. Sarcina probei in conflictele de munca
Pronuntaţă de: Tribunalul Hunedoara - Sentinta civila nr. 1377 din data de 08 Septembrie 2020

Legislaţie

Legea nr. 58/2021. Legea kurzarbeit, de modificare a OUG 211/2020 si OUG 132/2020
Legea 58/2021 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 211/2020 privind prelungirea a ...

OUG nr. 11/2021 pentru aprobarea schemelor de plati si a unor instrumente de garantare care se aplica in agricultura in anii 2021 si 2022
Ordonanta de urgenta nr. 11/2021 pentru aprobarea schemelor de plati si a unor instrumente de garant ...

HG nr. 4/2021 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata in anul 2021
Hotararea nr. 4/2021 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata Mo ...