Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » UE amendeaza compania germana E.ON cu 38 milioane euro pentru un sigiliu rupt

UE amendeaza compania germana E.ON cu 38 milioane euro pentru un sigiliu rupt

  Publicat: 31 Jan 2008       2249 citiri       Sursa: NewsIn  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Denumire data monedei unice europene.
1. Obiect alcatuit dintr-o placa de cauciuc, metal, lemn etc., de regula fixata pe un suport, avand gravata o emblema, o inscriptie, un semn distinctive, care se aplica pe inscrisuri oficiale, conferindu-le autenticitate.
Comisia Europeana a amendat miercuri furnizorul german de utilitati E.ON cu 38 milioane euro (56 milioane dolari), in timpul unui control al inspectorilor antitrust, pentru ruperea unui sigiliu al Comisiei, informeaza Reuters.

Sanctiune administrativa, contraventionala, fiscala sau civila,
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
1. Obiect alcatuit dintr-o placa de cauciuc, metal, lemn etc., de regula fixata pe un suport, avand gravata o emblema, o inscriptie, un semn distinctive, care se aplica pe inscrisuri oficiale, conferindu-le autenticitate.
Presupunere, supozitie cu privire la anumite (legaturi, relatii intre) fenomene; presupunere cu caracter provizoriu, formulata pe baza datelor experimentale existente la un moment dat.
Persoana care, in schimbul muncii, primeste un salariu.
(Venture capital company ) Companie de investitii al carei obiectiv este sa investeasca banii investitorilor sai in companii noi, foarte riscante dar potential foarte profitabile.
(C.N.V.M.)Este o autoritate administrativa autonoma cu personalitate juridica, ale carei atributii principale sunt
Sanctiune administrativa, contraventionala, fiscala sau civila,
Indicator care masoara rezultatele la nivel microeconomic, reprezentand volumul incasarilor din activitatea proprie intr-o perioada de timp, incasari efectuate la pretul pietei.
Sanctiune administrativa, contraventionala, fiscala sau civila,
Aceasta este prima amenda data de Uniunea Europeana pentru ruperea unui sigiliu dupa ce Bruxelles a refuzat sa accepte ipoteza ca ceea ce s-a intamplat a fost un accident, cum ar fi ca vina i-ar apartine unui angajat responsabil cu curatenia din companie .

Sigiliul a fost pus pe o usa pentru a securiza documentele adunate in timpul controlului din luna mai 2006 care a avut loc in birourile E.ON, control care facea parte din campania Comisiei impotriva practicilor necompetitive de pe pietele energetice germane, a spus seful Comisiei Europene.

\"Comisia nu poate si nu va tolera incercarile nici unei companii de a interveni in lupta Comisiei impotriva cartelurilor si a altor practici necompetitive\", a spus comisarul european pe probleme de competitie, Neelie Kroes.

\"Companiile stiu foarte bine ca pentru cazuri de competitie se pot lua amenzi ridicate, motiv pentru care unii ar putea sa ia masuri ilegale de obstructionare a unei investigatii pentru a evita o amenda\", a adaugat Neelie Kroes.

Comisia intrebuinteaza sigilii transparente de plastic pentru a proteja documente importante. In cazul companiei E.ON sigiliul prezenta semne ca ar fi fost scos si in jurul acestuia erau urme de lipici, ceea ce denota faptul ca cineva a incercat sa il lipeasca la loc, arata declaratia comisarului Neelie Kross.

E.ON a negat faptul ca cineva ar fi rupt sigiliul, dar explicatiile date pentru a justifica starea alterata a acestuia au fost respinse, spune Comisia .

Executivul UE poate amenda companiile cu suma echivalenta a 1% din cifra de afaceri anuala in cazul ruperii sigiliilor, dar spun ca au optat pentru o amenda mai mica in cazul E.ON deoarece a fost prima data cand s-a acordat o astfel de penalizare.


Citeşte mai multe despre:   Comentează: UE amendeaza compania germana E.ON cu 38 milioane euro pentru un sigiliu rupt
Articole Juridice

Operatorul de transport aerian care a efectuat primul zbor este obligat sa acorde compensatii pasagerilor care au suferit o intarziere prelungita
Sursa: EuroAvocatura.ro

Administratorul unui site internet echipat cu butonul „imi place” al Facebook poate fi operator, impreuna cu Facebook, in privinta colectarii si a tra
Sursa: EuroAvocatura.ro

Combaterea hartuirii morale si a hartuirii sexuale la locul de munca, in spatiile publice si in viata politica
Sursa: EuroAvocatura.roJurisprudenţă

Competenta teritoriala de solutionare a cauzei in materia conflictelor de munca
Pronuntaţă de: ICCJ, Decizia nr. 187 din 30 ianuarie 2019

Constitutionalitatea judecarii cererii de recuzare de catre insisi colegii judecatorului recuzat
Pronuntaţă de: Decizia Curtii Constitutionale nr. 366 din 28 mai 2019

Rejudecarea cauzei. Lipsa motivarii hotararii judecatoresti
Pronuntaţă de: ICCJ, Decizia nr. 124 din 23 ianuarie 2019

Legislaţie

Ordonanta nr. 11/2019 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile public
Ordonanta nr. 11/2019 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2 ...

Ordonanta nr. 6/2019 privind instituirea unor facilitati fiscale
Ordonanta nr. 6/2019 privind instituirea unor facilitati fiscale ...

Legea nr. 145/2019 privind statutul politistilor de penitenciare
Publicata in Monitorul Oficial nr. 631 din 30.07.2019. ...