Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » UE amendeaza compania germana E.ON cu 38 milioane euro pentru un sigiliu rupt

UE amendeaza compania germana E.ON cu 38 milioane euro pentru un sigiliu rupt

  Publicat: 31 Jan 2008       2276 citiri       Sursa: NewsIn  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Denumire data monedei unice europene.
1. Obiect alcatuit dintr-o placa de cauciuc, metal, lemn etc., de regula fixata pe un suport, avand gravata o emblema, o inscriptie, un semn distinctive, care se aplica pe inscrisuri oficiale, conferindu-le autenticitate.
Comisia Europeana a amendat miercuri furnizorul german de utilitati E.ON cu 38 milioane euro (56 milioane dolari), in timpul unui control al inspectorilor antitrust, pentru ruperea unui sigiliu al Comisiei, informeaza Reuters.

Sanctiune administrativa, contraventionala, fiscala sau civila,
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
1. Obiect alcatuit dintr-o placa de cauciuc, metal, lemn etc., de regula fixata pe un suport, avand gravata o emblema, o inscriptie, un semn distinctive, care se aplica pe inscrisuri oficiale, conferindu-le autenticitate.
Presupunere, supozitie cu privire la anumite (legaturi, relatii intre) fenomene; presupunere cu caracter provizoriu, formulata pe baza datelor experimentale existente la un moment dat.
Persoana care, in schimbul muncii, primeste un salariu.
(Venture capital company ) Companie de investitii al carei obiectiv este sa investeasca banii investitorilor sai in companii noi, foarte riscante dar potential foarte profitabile.
(C.N.V.M.)Este o autoritate administrativa autonoma cu personalitate juridica, ale carei atributii principale sunt
Sanctiune administrativa, contraventionala, fiscala sau civila,
Indicator care masoara rezultatele la nivel microeconomic, reprezentand volumul incasarilor din activitatea proprie intr-o perioada de timp, incasari efectuate la pretul pietei.
Sanctiune administrativa, contraventionala, fiscala sau civila,
Aceasta este prima amenda data de Uniunea Europeana pentru ruperea unui sigiliu dupa ce Bruxelles a refuzat sa accepte ipoteza ca ceea ce s-a intamplat a fost un accident, cum ar fi ca vina i-ar apartine unui angajat responsabil cu curatenia din companie .

Sigiliul a fost pus pe o usa pentru a securiza documentele adunate in timpul controlului din luna mai 2006 care a avut loc in birourile E.ON, control care facea parte din campania Comisiei impotriva practicilor necompetitive de pe pietele energetice germane, a spus seful Comisiei Europene.

\"Comisia nu poate si nu va tolera incercarile nici unei companii de a interveni in lupta Comisiei impotriva cartelurilor si a altor practici necompetitive\", a spus comisarul european pe probleme de competitie, Neelie Kroes.

\"Companiile stiu foarte bine ca pentru cazuri de competitie se pot lua amenzi ridicate, motiv pentru care unii ar putea sa ia masuri ilegale de obstructionare a unei investigatii pentru a evita o amenda\", a adaugat Neelie Kroes.

Comisia intrebuinteaza sigilii transparente de plastic pentru a proteja documente importante. In cazul companiei E.ON sigiliul prezenta semne ca ar fi fost scos si in jurul acestuia erau urme de lipici, ceea ce denota faptul ca cineva a incercat sa il lipeasca la loc, arata declaratia comisarului Neelie Kross.

E.ON a negat faptul ca cineva ar fi rupt sigiliul, dar explicatiile date pentru a justifica starea alterata a acestuia au fost respinse, spune Comisia .

Executivul UE poate amenda companiile cu suma echivalenta a 1% din cifra de afaceri anuala in cazul ruperii sigiliilor, dar spun ca au optat pentru o amenda mai mica in cazul E.ON deoarece a fost prima data cand s-a acordat o astfel de penalizare.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.
Articole Juridice

Un semn care evoca marijuana nu poate fi inregistrat
Sursa: EuroAvocatura.ro

Exigentele impuse pentru emiterea unui mandat european de arestare si intinderea protectiei jurisdictionale de care beneficiaza persoanele pe numele
Sursa: EuroAvocatura.ro

Persoanele care nu actioneaza in calitate de furnizori sau de cumparatori pe piata afectata de o intelegere pot solicita repararea prejudiciului cauza
Sursa: EuroAvocatura.roJurisprudenţă

Decizia CCR nr. 657/2019 referitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a sintagmei "pe baza de abonament" - Legea 1/2011
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

ICCJ - Decizia 16/2019: in cadrul procedurii de revocare a suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere, serviciul de probatiune este un subiect p
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

RIL - Decizia ICCJ 2/2019 - tribunalele specializate sunt competente sa solutioneze apelurile in cererile formulate in procedura executarii silite in
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Legislaţie

OUG nr. 73/2019 privind siguranta feroviara
Ordonanta de urgenta nr. 73/2019 privind siguranta feroviara ...

Contract colectiv de munca 2019-2021 in sectorul bugetar sanatate
Contract colectiv de munca la Nivel de Sector Bugetar Sanatate pe anii 2019-2021, inregistrat la M.M ...

Legea nr. 233/2019 pentru modificarea Legii 190/2019 privind punerea in aplicarea a Regulamentului GDPR
Legea nr. 233/2019 pentru modificarea art. 8 alin. (1) din Legea nr. 190/2018 privind masuri de pune ...