Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Prima evaluare a Mecanismului de cooperare si verificare din justitie. Standarde etice si de integritate la CSM

Prima evaluare a Mecanismului de cooperare si verificare din justitie. Standarde etice si de integritate la CSM

  Publicat: 17 Mar 2010       939 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Societatea Academica din Romania (SAR) impreuna cu Centrul Roman de Politici Europene (CRPE) evalueaza pentru prima data in Romania efectele reale si eficienta Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) in domeniului Justitiei agreat de Uniunea Europeana si Romania.

Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Regula fundamentala a dreptuilui international contemporan,
Banii folositi pentru a desfasura o afacere. Stoc de valori sau de active care, intrate in circuitul economic, pot genera venituri posesorilor lor.
1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
Totalitatea bunurilor si creantelor (drepturi de incasare) apartinand subiectului economic;
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
1. Determinare cu aproximatie (sinonim cu estimare) a unei anumite cantitati, in acest sens evaluarea poate reprezenta o anticipare a operatiei de masurare propriu-zisa sau o poate inlocui, atunci cand nu este posibila o masurare suficient de exacta
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.

Primul studiu din cadrul acestei evaluari va fi facut public luni, 15 martie 2010, in cadrul dezbaterii cu acelasi nume: Capacitatea Consiliului Superior al Magistraturii de a dezvolta si implementa standarde etice si de integritate .


Va invitam la evenimentul va avea loc la Hotelul Capital Plaza, Bd. Iancu de Hunedoara, nr. 54, sector 1, Bucuresti, in data de 15 martie 2009, incepand cu ora 09.30. Au fost invitati sa participe la conferinta judecatori, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale active in domeniul justitiei si mass-media, iar raportul final va include si punctele de vedere exprimate in cadrul dezbaterilor.


Conferinta are loc in cadrul proiectului a€śEvaluarea eficientei Mecanismului UE de Cooperare si Verificare in domeniul Justitiei. Recomandari pentru perioada post-2009a€ť, proiect finantat de Uniunea Europeana prin programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.Urmatoarele studii de evaluare vor viza sectoare cheie pentru politicile anti-coruptie din Romania, precum: - Evolutia politicilor de resurse umane in magistratura si implicatia acestora asupra actului de justitie si lupta impotriva coruptiei; - Efectele Mecanismului Cooperare si Verificare asupra dinamicii politice din Romania, cu accent asupra dezbaterilor interne din cadrul partidelor romanesti; - Evaluarea factorilor care au facilitat acceptarea si implementarea conditionalitatilor UE in domeniul politicilor anti-coruptieCiteşte mai multe despre:    Societatea Academica din Romania    Centrul Roman de Politici Europene    CSM

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Romania mai are doar cateva luni pentru a rezolva problemele care de 20 de ani au afectat restituirea proprietatilor
17 Oct 2011 | 1564

Candidatii societatii civile pentru functia de membru CSM
21 Oct 2010 | 1114

Consiliul Concurentei lanseaza raportul „Provocarile pietei unice si concurenta in sectoare sensibile”
15 Oct 2010 | 6941

ANI a publicat Ghidul de completare a declaratiilor de avere si de interese
21 Sep 2010 | 4133

Bilantul pe2009 al Consiliului Concurentei
12 Jan 2010 | 1106