Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Piata interna, politica regionala si supravegherea datoriilor - esentiale pentru atingerea obiectivelor UE2020

Piata interna, politica regionala si supravegherea datoriilor - esentiale pentru atingerea obiectivelor UE2020

  Publicat: 20 May 2010       864 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Politica de Coeziune – cohesion policy
Finalizarea pietei interne, sustenabilitatea datoriilor publice si o politica de coeziune care dispune de o abordare ascendenta sunt decisive pentru ca strategia UE 2020 sa aiba succes, sunt de parere deputatii europeni care au adoptat o serie de rezolutii.

Institutie de drept procesual penal, reglementata de Codul de procedura penala in diverse texte.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Activitate desfasurata de organele de urmarire penala
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
Activitate desfasurata de organele de urmarire penala
Conceptul de dezvoltare durabila se refera la o forma de crestere economica ce satisface nevoia de bunastare a societatii pe termen scurt, mediu si, mai ales, lung.
Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.

Supunerea la vot a rezolutiei privind strategia UE 2020 a fost amanata pentru sesiunea din iunie, cu 342 voturi pentru, 270 impotriva si 9 abtineri.

Uniunea Europeana ar trebui sa adopte pana in 2011 un "Act privind piata unica", prin care sa se stabileasca prioritatile pentru crearea unei economii de piata sociala competitiva, ecologica. Acest act ar trebui sa acopere atat initiative legislative, cat si non-legislative, se arata in rezolutia elaborata de Louis Grech (S&D, MT) si adoptata cu 578 voturi pentru, 28 impotriva si 16 abtineri.

Deputatii solicita o abordare mai integrata a pietei interne, care sa fie orientata catre cetateni. Pentru consolidarea acesteia este esential ca strategia UE 2020 sa mentina dimensiunea sociala a modelului UE, oferind totodata Uniunii avantajele competitive de care are nevoie. Aceasta pozitie a Parlamentului vine ca raspuns la raportul referitor la revitalizarea pietei interne, redactat de Mario Monti, la solicitarea presedintelui Comisiei JosAA© Manuel Barroso.

Finante publice sanatoase

Deputatii au mai adoptat o rezolutie cu privire la sustenabilitatea pe termen lung a finantelor publice prin care se solicita prioritizarea supravegherii datoriilor publice, iar Comisia ar trebui sa evalueze calitatea datoriei publice a statelor membre prin initierea de studii. Concomitent, "credibilitatea finantelor publice in cadrul statelor membre necesita guvernanta statistica efectiva si cu adevarat independenta, precum si supraveghere adecvata din partea Comisiei", considera deputatii europeni. Ei subliniaza ca supravegherea pietelor financiare este necesara pentru a garanta "sanatatea" pe termen lung a bugetelor nationale.

Intrucat lipsa unei guvernante statistice efective sau a institutiilor statistice independente submineaza integritatea si sustenabilitatea finantelor publice la nivelul statelor membre, deputatii solicita supraveghere adecvata din partea Comisiei.

Rezolutia PE a fost adoptata cu 302 de voturi pentru, 275 impotriva si 34 de abtineri. De mentionat ca raportorul Liem Hoang Ngoc (S&D, FR) si-a retras numele sau in calitate de raportor al acestei rezolutiei, adoptata sub forma actuala, considerand ca reprezinta o lovitura la adresa cetatenilor. "PPE-ul si liberalii vor ca cetatenii sa plateasca pentru aceasta criza".

Politica regionala, cercetare si dezvoltare

Rezolutia elaborata de Ricardo CortAA©s Lastra (S&D, ES) referitoare la contributia politicii de coeziune la atingerea obiectivelor de la Lisabona si a obiectivelor Strategiei UE2020 reliefeaza importanta implicarii autoritatilor regionale si locale, precum si a actorilor provenind din societatea civila, in procesul de implementare a strategiei UE2020.

In rezolutia redactata de Lambert Van Nistelrooij (EPP, NL) (adoptata cu 550 de voturi pentru, 18 impotriva si 36 de abtineri), deputatii se exprima in favoarea crearii mai multor sinergii intre fondurile UE dedicate cercetarii si inovarii, fondurile pentru dezvoltarea regionala si cel de-al saptelea program-cadru pentru cercetare si dezvoltare .

Cresterea economica sustenabila devine din ce in ce mai dependenta de capacitatea economiilor regionale de inovare si de investitii in tehnologii noi, se mai arata in rezolutia PE.Citeşte mai multe despre:    Uniunea Europena    UE 2020    Strategia 2020

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.
Alte titluri

M. Justitiei lanseaza CODEX: Traducerile constitutiilor din Uniunea Europena si prezentarile acestora
08 Aug 2014 | 696

Serviciile vamale din UE au retinut in 2012 marfuri contrafacute in valoare de 1 miliard EUR
06 Aug 2013 | 1096

Serviciile vamale din UE au retinut peste 100 de milioane de produse contrafacute la frontierele UE
24 Jul 2012 | 1457

Masuri de fier impotriva obtinerii de profituri din activitati infractionale
13 Mar 2012 | 1615

Raportul CE ref. lupta impotriva produselor contrafacute
24 Jul 2010 | 1178

Comisia Europeana incearca sa gaseasca solutii in domeniul dreptului contractelor pentru a fluidiza functionarea pietei unice pentru consumatori si intreprinderi
02 Jul 2010 | 889