din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2830 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Emil Boc: Nemultumiti de noua impozitare sunt cei care beneficiau abuziv de drepturi de autor

Emil Boc: Nemultumiti de noua impozitare sunt cei care beneficiau abuziv de drepturi de autor

  Publicat: 27 Aug 2010       1656 citiri       Sursa: HotNews  


Persoana invanuita de savarsirea unor fapte penale
Persoanele care au venituri din activitati independente (PFA, drepturi de autor) nu vor fi amendate daca nu isi depun declaratiile pentru asigurarile de sanatate la termenul limita prevazut de lege, miercuri, 25 august, a declarat ministrul Muncii, Mihai Seitan, care a acuzat "un atac nejustificat" declansat de presa.

Emil Boc, politician roman, s-a nascut la 6 septembrie1966 in localitatea Rachitele, judetul Cluj.
Participant la savarsirea unei infractiuni,
Participant la savarsirea unei infractiuni,
Scrisoare comerciala care se difuzeaza la mai multi agenti economici.
Potrivit legii nr 58/1998 privind activitatea bancilor comerciale, acestea (atat persoanele juridice romane, cat si sucursalele unor banci straine) pot desfasura, in limita autorizatiei primite de la BNR, urmatoarele activitati:
Data calendaristica a unui inscris sub semnatura privata, care nu poate fi contestata de terti.
Emil Boc, politician roman, s-a nascut la 6 septembrie1966 in localitatea Rachitele, judetul Cluj.
Participant la savarsirea unei infractiuni,
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Reflectarea potentialului economic si a soliditatii financiare ale unei entitati economice,
Emil Boc, politician roman, s-a nascut la 6 septembrie1966 in localitatea Rachitele, judetul Cluj.
Participant la savarsirea unei infractiuni,
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Aplicarea normelor juridice la fapte ori situatii concrete.
Participant la savarsirea unei infractiuni,
Emil Boc, politician roman, s-a nascut la 6 septembrie1966 in localitatea Rachitele, judetul Cluj.
Participant la savarsirea unei infractiuni,
Participant la savarsirea unei infractiuni,
1. Grup comstituit de catre o autoritate cu scopul desfasurarii, coordonarii, supravegherii, controlului unei activitati din diferite domenii ale vietii sociale

Premierul Emil Boc a afirmat miercuri ca persoanele nemultumite de noua modalitate de impozitare a drepturilor de autor sunt cele care se foloseau abuziv de astfel de drepturi, pentru ca de fapt nu intrau sub incidenta legii, iar Guvernul nu a facut decat sa vegheze la respectarea legii.


"S-a speriat lumea ca o sa plateasca amenzi. N-o sa se plateasca niciun fel de penalizare pentru faptul ca nu s-a reusit sa se depuna aceasta declaratie azi", a spus miercuri ministrul Muncii, Mihai Seitan, in incercarea de a face lumina in haosul creat de schimbarile legislative legate de plata contributiilor sociale pentru drepturile de autor.


Seitan a precizat ca va emite o circulara prin care va solicita autoritatilor care inregistreaza declaratiile de venituri din activitati independente sa nu perceapa penalizari la intarzieri pana cand noul sistem de impozitare nu va deveni pe deplin functional.


"Nici macar pana la sfarsitul lunii viitoare nu o sa se plateasca astfel de penalizari, pentru ca penalizarea nu este facuta pentru a obliga un om sa vina maine la data . Pana se aseaza sistemul, vin toti, isi depun declaratiile, le verificam, nu se percep astfel de penalizari. Penalizarile se percep de obicei pentru rea-credinta, dupa ce se incheie aceasta perioada o sa vedem cine nu a venit, de ce nu a venit, de la caz la caz", a aratat ministrul Muncii, citat de Mediafax.


In opinia sa, la ghiseele pentru depunerea declaratiilor "nu sunt mai mult de 30-40 de persoane la coada". In plus, Seitan a precizat ca declaratiile se pot trimite si prin posta sau e-mail si pot fi refacute ulterior, in cazul in care sunt depuse gresit.


"S-a nascut in presa un atac nejustificat de haos in aceste plati. (...) O astfel de sperietura nu e deloc in favoarea sistemului sau a oamenilor", a concluzionat ministrul.


El sustine ca "lucrurile sunt tinute sub control, sunt puse la punct" si ca in aceasta perioada exista "tot timpul, de zece ani de zile, o aglomeratie mai mare".


Emil Boc: Exista 10,8 milioane de romani care nu platesc contributii de Sanatate


In Romania exista 10,8 milioane de persoane care nu platesc contributii de Sanatate, motiv pentru care este nevoie de o largire a bazei de impozitare in cazul celor care pana acum nu contribuiau, dar desfasurau activitati economice, a afirmat miercuri premierul Emil Boc. Potrivit acestuia, persoanele nemultumite de noua modalitate de impozitare a drepturilor de autor sunt cele care se foloseau abuziv de astfel de drepturi, pentru ca de fapt nu intrau sub incidenta legii, iar Guvernul nu a facut decat sa vegheze la respectarea legii.


"Toata lumea intreaba de ce nu sunt bani suficienti pentru un anumit domeniu, ei bine trebuie sa stim, de exemplu, ca exista 10,8 milioane de romani care nu platesc contributii de Sanatate, dar vrem o Sanatate performanta . Si atunci avem nevoie de o largire a bazei de impozitare la aceia care pana acum nu plateau, dar desfasurau activitati economice", a declarat Emil Boc la RRA, citeaza Agerpres.


Seful Executivului a sustinut ca foarte multe persoane au profitat de legea privind drepturile de autor, ca un mecanism de a evita sa plateasca contributiile sociale. El a subliniat ca, in loc sa beneficieze de avantajele drepturilor de autor artistii, creatorii, legea a fost aplicata abuziv, astfel incat sub incidenta ei intrau chiar si soferi sau mecanici.


"Normal ca aceia care pana acum nu plateau aceste lucruri, fiind pusi in situatia sa plateasca contributii evident ca sunt nemultumiti. Dupa cum sunt nemultumiti foarte multi cei care, profitand de situatia legii cu privire la drepturile de autor, in loc ca de aceasta lege sa beneficieze numai aceia care erau cu adevarat creatori si erau, in sensul legii, beneficiari ai prevederilor respective, ea s-a aplicat abuziv si foarte mult, de la soferi, mecanici si alte categori sociale. Nu plateau contributii la asigurari sociale pentru ca intrau sub incidenta Legii drepturilor de autor", a spus premierul, potrivit Mediafax.


"Acum, noi am strans surubul si am spus: "Fratilor, toata lumea trebuie sa respecte legea". Cei care sunt cu adevarat si intra sub incidenta drepturilor de autor categoric beneficiaza de prevederile legii, cei care au incercat si incearca sa foloseasca legea ca un mijloc ca sa nu plateasca dari catre stat: "Nu se mai poate!"", a completat Emil Boc.


"In fapt, nu cei care sunt cu adevarat creatori si care beneficiaza de drepturi de autor sunt problema, ci aceia care incearca sa utilizeze legea drepturilor de autor ca o pavaza sa nu plateasca aceste contributii la bugetul de stat", a conchis seful Executivului.


De asemenea, s-a mai decis ca o comisie interministeriala condusa de vicepremierul Marko Bela sa analizeze modificarea Legii drepturilor de autor, a Legii sponsorizarii si a Legii timbrului cultural, pentru ca aplicarea acestor acte normative sa aduca mai multa sustinere, inclusiv financiara, activitatii culturale.



Citeşte mai multe despre:    Declaratie individuala de pensie    Declaratie individuala de somaj    Drepturi de autor

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Emil Boc va discuta cu artistii care vor greva fiscala
27 Aug 2010 | 1280

Circa 15.000 de persoane au depus declaratiile individuale la pensii, 36.000 la somaj
27 Aug 2010 | 1130