din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2282 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Delegatie romana la COSI

Delegatie romana la COSI

  Publicat: 08 Sep 2010       1184 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Astazi a avut loc la Bruxelles prima reuniune a Comitetului de Securitate Interna sub Presedentia belgiana a Consiliului Uniunii Europene.

Din punctul de vedere al dreptului civil, actul juridic prin care o persoana (delegant) insarcineaza o alta persoana (delegat) sa execute o anumita prestatie in favoarea unei terte persoane (delegatar), cu consimtamantul acesteia.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Persoana care face parte din conducerea unei institutii,
1. Determinare cu aproximatie (sinonim cu estimare) a unei anumite cantitati, in acest sens evaluarea poate reprezenta o anticipare a operatiei de masurare propriu-zisa sau o poate inlocui, atunci cand nu este posibila o masurare suficient de exacta
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Diferenta intre pretul de vanzare al unui produs/serviciu si costul acestuia; diferenta intre dobanda platita la depozite si dobanda perceputa la creditele acordate de catre o banca.
Actiune diplomatica prin care un stat accepta prevederile unui tratat international, obligandu-se sa le respecte
(Acord si Conventie). Prin Acordul semnat la Schengen la data de 14 iunie 1985, Belgia, Franta, Germania, Luxemburg si Olanda au convenit sa renunte treptat la controlul la frontierele comune si sa introduca libera circulatie pentru toti cetatenii statelor membre semnatare, ai altor state membre sau ai unor terte tari.
Actiune diplomatica prin care un stat accepta prevederile unui tratat international, obligandu-se sa le respecte

La aceasta reuniune, a participat si o delegatie romana, condusa de domnul chestor principal de politie Ioan-Nicolae Cabulea, adjunct al sefului Departamentului de Ordine si Siguranta Publica din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.



Principalele subiecte ce au fost dezbatute de catre Comitetul de Securitate Interna au fost:
Programul de lucru al grupului, proiectul Harmony, initiat de PRES BE a UE, care isi propune o imbunatatire a Modelului european de informatii Operative, procesul OCTA de evaluare a amenintarilor criminalitatii organizate la nivelul UE si implementarea pactului european impotriva drogurilor.
Seful delegatiei romane a subliniat importanta programului de lucru al COSI in contextul eforturilor comunitare de combatere a migratiei ilegale, Romania fiind deja implicata activ in grupul de proiect pentru dezvoltarea unei imagini informationale pre-frontaliere comune, parte a sistemului european Eurosur.
Domnul chestor principal de politie Ioan-Nicolae Cabulea a cerut stabilirea coordonatelor acestui proiect pe doua niveluri: regional si european. Romania s-a aratat in favoarea acordarii unui rol de coordonator EUROPOL-ului.

In marja acestei reuniuni, seful delegatiei romane a avut o reuniune bilaterala cu directorul executiv al Frontex, domnul Ilka Laitinen. Delegatia romana a prezentat, pe scurt, ultimele progrese inregistrate de Romania in parcursul de aderare la spatiul Schengen. Seful Agentiei Europene pentru Managementul Operational al Frontierelor Externe ale UE si-a exprimat deplina incredere ca termenul de aderare a Romania la spatiul Schengen, respectiv martie 2011, va fi respectat. In incheiere, acesta a multumit pentru disponibilitatea dovedita de Romania in ceea ce priveste implicarea in operatiunile comune organizate sub egida Frontex.



Citeşte mai multe despre:    Comitetul de Securitate Interna a UE    COSI    Spatiul Schengen

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Monitorul Oficial din data de 20 februarie 2017
21 Feb 2017 | 1451

PICCJ: Trimitere in judecata pentru crime contra umanitatii
18 Aug 2014 | 1843

Participa si tu la la Campionatul de Turism Sportiv "Stafeta Muntilor" in anul 2014!
03 Jan 2014 | 2343

ICCJ a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la modificarile aduse Codului penal
12 Dec 2013 | 1822

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 146 din 19.03.2013
19 Mar 2013 | 1938

Ghica Boutique Law Firm a negociat relocarea Veolia Solutions & Technologies Romania
19 Mar 2013 | 1263



Articole Juridice

Ce sunt locurile de munca ecologice?
Sursa: EuroAvocatura.ro

Ce este Dezvoltarea Durabila?
Sursa: EuroAvocatura.ro

Marele patriot Mihai Eminescu, un martir ucis la comanda francmasoneriei
Sursa: EuroAvocatura.ro

Clauza de non-concurenta ce nu poate fi considerata restrictie auxiliara la o concentrare economica
Sursa: EuroAvocatura.ro