Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Astazi a fost inaugurat Centrul de informare si prevenire a criminalitatii

Astazi a fost inaugurat Centrul de informare si prevenire a criminalitatii

  Publicat: 27 Sep 2010       1301 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Astazi, 27 septembrie 2010, Inspectoratul General al Politiei Romane, prin Institutul de Cercetatare si Prevenire a Criminalitatii, in parteneriat cu Primaria Sectorului 3 Bucuresti si Colegiul National ,,Matei Basarab”, cu sprijinul Ministerului de Interne din Germania, a inaugurat Centrul de Informare si Prevenire a Criminalitatii.

Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Reprezinta membrii organizati ai colectivitatii locale, formele de asociere a acestora, institutiile administratiei publice locale,
Suprafata de teren extinsa de o parte si de alta a proiectiei in plan orizontal a conductelor
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Stare legala care indreptateste o persoana fizica sau juridica sa exercite in mod independent si in interes propriu folosinta, supravegherea si controlul asupra unui lucru sau animal.
Europa "cu geometrie variabila" este termenul utilizat pentru a descrie o metoda de integrare diferentiata, care tine seama de diferentele ireconciliabile care exista in interiorul structurii de integrare, si care face posibila, prin urmare, o separare permanenta intre un grup de state membre si un numar de unitati de integrare mai putin dezvoltate.
Ascendenti de gradul I ai unei persoane, tatal si mama, fata de care aceasta are stabilita filiatia din casatorie sau din afara casatoriei, parinti firesti, ori ca urmare a infierii.
Reprezinta membrii organizati ai colectivitatii locale, formele de asociere a acestora, institutiile administratiei publice locale,
In categoria activelor circulante, post ce se refera la creantele salariale, sociale si fiscale determinate
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Sunt participanti in procesul penal, alaturi de parti si organele judiciare. Persoanele sunt martorii, experti, interpretii, traducatorii, substituitii procesuali etc.
Instrument care ofera clientilor protectie impotriva riscului.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,

Centrul fost infiintat in baza unui proiect care are ca scop dezvoltarea relatiei politie a€“ comunitatea locala si are ca grup tinta elevii, parintii acestora si profesorii Colegiului National a€žMatei Basaraba€ť, precum si membrii comunitatii sectorului 3 din Capitala.Obiectivele urmarite sunt informarea cetatenilor cu privire la modalitatile de prevenire a criminalitatii si constituirea unei retele de voluntari pentru prevenirea infractionalitatii din zona .

De asemenea, aceasta unitate asigura o legatura nemijlocita intre Politie si membrii comunitatii pentru intarirea capacitatii acesteia de a-si gestiona criminalitatea si de a-si canaliza eforturile in dezvoltarea coeziunii sociale.


Acesta isi propune sa fie un catalizator in formarea de resurse umane in lupta impotriva criminalitatii prin formarea voluntarilor de prevenire, desfasurarea stagiilor de pregatire si instruire si diseminarea informatiilor privind voluntariatul si paza vecinatatii in comunitatea romaneasca si in Europa .

Astfel, se vor organiza intalniri cu elevi, profesori, parinti si alte persoane in care vor fi prezentate modalitati de prevenire a infractiunilor, precum si intalniri interactive intre elevi si reprezentanti ai ONG-urilor care desfasoara proiecte destinate minorilor.

De asemenea, se vor realiza spoturi audio-video cu mesaje preventive, filme educative si se vor desfasura campanii de prevenire pentru comunitatea locala (unitatile de invatamant din zona, magazine sau mall-uri).

Membrii comunitatii pot beneficia de informatii referitoare la atributiile si activitatile desfasurate de structurile Politiei Romane dar si de alte institutii (jandarmerie, politie comunitara, pasapoarte, permise de conducere, adaposturi, centre de ocrotire etc.).

Personalul implicat in activitatile Centrului va fi format din politisti ai structurilor de prevenire din I.G.P.R. si Politia Capitalei, precum si din politisti rutieri si de proximitate, urmand a fi cooptati si reprezentanti ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Agentiei Nationale Antidrog si Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane .

Pe viitor, pornind de la acest demers, se intentioneaza constituirea unei retele de voluntari pentru prevenirea infractionalitatii, aceasta fiind o modalitate eficienta de sustinere a activitatii de prevenire si de asigurare a impactului acestui efort pe termen lung.Citeşte mai multe despre:    Centrul de de informare si prevenire a criminalitatii    Agentia Nationala Antidrog    Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

„Necenzurat”, proiect de prevenire a consumului de droguri, implementat in scolile din Romania
28 Jan 2013 | 6126

MJLC: Primirea unei delegatii a Serviciului pentru Controlul Traficului de Droguri din Federatia Rusa
24 Oct 2012 | 1380

Campanie publica de informare cu privire la riscurile la care se expun carausii si detinatorii de droguri peste hotare
18 Sep 2012 | 1495

Asistenta online in domeniul dependentei de droguri
02 Jul 2012 | 1664

Protocol de Colaborare intre Agentia Nationala Antidrog si Administratia Nationala a Penitenciarelor
29 Mar 2012 | 2488

Proiect pilot: Crearea sistemului national integrat privind reabilitarea consumatorilor de droguri care au comis infractiuni
28 Mar 2012 | 1840