Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Cele mai recente modificari aduse regulilor Incoterms aplicabile de la 1 ianuarie 201

Cele mai recente modificari aduse regulilor Incoterms aplicabile de la 1 ianuarie 201

  Publicat: 07 Jan 2011       6552 citiri       Sursa: Deloitte.com  


Organizatie neguvernamentala de utilitate publica, cu caracter autonom,
Ramura a economiei in cadrul careia se realizeaza circulatia marfurilor de la producator la consumator prin indeplinirea functiei de echilibru dintre oferta si cererea de produse si servicii.
Abrevierea expresiei din limba engleza - International Rules for the Interpretation of Trade Terms
Datorita evolutiei semnificative a comertului international, Camera de Comert Internationala a publicat Incoterms 2010, care se aplica de la 1 ianuarie 2011.

Abrevierea expresiei din limba engleza - International Rules for the Interpretation of Trade Terms
Instrument care ofera clientilor protectie impotriva riscului.
Abrevierea expresiei din limba engleza - International Rules for the Interpretation of Trade Terms

Noii termeni de livrare definesc in mod clar obligatiile partilor si reduc riscul aparitiilor unor complicatii juridice.
Cele mai importante modificari aduse de Incoterms 2010 sunt referitoare la faptul ca termenul de livrare DEQ a fost inlocuit cu DAT (livrare la terminal) si ca termenii de livrare DAF, DES si DDU au fost inlocuiti cu DAP (livrare la un loc numit).
In ceea ce priveste punerea in aplicare a noilor conditiilor de livrare, o atentie sporita trebuie acordata calcularii valorii in vama. Aceasta ar trebui sa includa valoarea de tranzactie, costul de asigurare si costul de transport pana la momentul cand marfurile intra pe teritoriul Comunitatii Europene. Cu toate acestea, atunci cand se calculeaza valoarea TVA de plata in vama, baza impozabila trebuie sa includa si cheltuielile pe parcurs intern, care intervin pana la primul loc de destinatie a bunurilor in Romania.
Pentru mai multe regimuri vamale (e.g. export, punere in libera circulatie) mentionarea unei conditii de livrare Incoterms in declaratia vamala este obligatorieCiteşte mai multe despre:    Camera de Comert Internationala    Incoterms 2010    Incoterms 2011

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Studiu ICC-Ifo: Climatul economic mondial se imbunatateste
14 Feb 2013 | 1701