din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2231 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » ANAF: Precizari referitoare la poprirea conturilor bancare ale societatii Realitatea Media S.A.

ANAF: Precizari referitoare la poprirea conturilor bancare ale societatii Realitatea Media S.A.

  Publicat: 14 Mar 2011       4235 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Suma de bani din venitul unei persoane fizice sau juridice varsata la bugetul statului sau la bugetele locale in virtutea unei legi care prevede acest lucru.
S.C. Realitatea Media S.A. inregistra la data de 28.02.2011 datorii catre bugetul general consolidat de peste 4 milioane lei (aproximativ 1 milion de euro), ca urmare a neplatii impozitelor si taxelor, in principal a impozitelor cu retinere la sursa pentru salariatii sai, respectiv contributiile la asigurarile sociale, impozit pe venit, somaj si
sanatate.

Totalitatea regulilor obligatorii privind executarea hotararilor.
Pricipiu prevazut in Codul penal al Romaniei potrivit caruia legea penal se aplica infractiunilor savarsite in afara teritoriului tarii,
Operatiune prin care o suma ce trebuie platita de catre un debitor creditorului
Persoana sau grup de persoane care desfasoara anumite activitati conform obiectului de activitate si cu care banca intra in contact.
Ansamblu de masuri prevazute de lege prin care creditorul realizeaza, cu ajutorul constrangerii de stat, drepturi patrimoniale recunoscute prin hotararea unui organ de jurisdictie sau prin alt titlu, daca debitorul nu-si indeplineste de buna voie obligatiile.
Notiunea Stat de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).
Legatura de cauzalitate sau raportul cauzal, nereglementat expres in legea penala, unul din elementele laturii obiective ale infractiunii, care consta in legatura dintre fapta (actiune-inactiune)si rezultatul sau urmarea imediata (ex. la infractiunea de dare de mita, activitatea de promitere, oferire sau dare a creat rezultatul constand in starea de pericol).
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.

Astfel A.N.A.F., pentru recuperarea acestor datorii, a introdus societatea
Realitatea Media S.A. in procedura de executare silita, urmatorul pas dupa somarea companiei fiind instituirea de poprire asupra conturilor bancare ale acesteia.


Referitor la afirmatia facuta de conducerea Realitatea Media SA postata pe site-ul www.realitatea .net, care sustine ca `` A.N.A.F. a blocat conturile companiei desi exista un protocol de esalonare a datoriilor, care a fost ignorat dupa seria de emisiuni legate de activitatea A.N.A.F.``, A.N.A.F. precizeaza ca un asemenea ``protocol`` nu putea fi
incheiat intrucat la aceasta data nu exista un act normativ care sa reglementeze posibilitatea legala de acordare a unei amanari sau esalonari la plata a obligatiilor restante ale oricarui agent economic.


Toate masurile de executare silita au fost luate in conformitate cu prevederile Codului de procedura fiscala, OG 92/2003, si in limita datoriilor restante neachitate de catre S.C. Realitatea Media S.A. Orice alta afirmatie venita din partea S.C. Realitatea Media S.A. nu face altceva decat sa abata atentia de la problema reala pe care o au, si anume neplata datoriilor catre bugetul de stat .



In ceea ce priveste acuzatiile facute de societate cum ca aceste popriri de conturi sunt urmare a ``seriei de emisiuni legate de activitatea A.N.A.F.``, Agentia Nationala de Administrare Fiscala precizeaza ca nu au nicio legatura . De altfel, pentru acuzatiile defaimatoare, repetate, facute in ultima perioada de timp la adresa A.N.A.F. si a conducerii sale, in cadrul emisiunilor atat ale postului Realitatea TV, dar si ale postului de televiziune Antena 3, A.N.A.F. a sesizat Consiliul National al Audiovizualului inca de la inceputul lunii martie a.c. , pentru luarea masurilor ce se impun.



Citeşte mai multe despre:    Realitatea TV    Antena 3    TVA    Taxe    Impozite

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Actionari si angajati de institutii media trimisi in judecata de procurorii DNA
01 Oct 2013 | 1742

Activitatea CSM in perioada 1 iulie -31 august
24 Sep 2013 | 1874

Raspunsul UNBR ref. reportajul �Examenul de admitere in Baroul Bucuresti: Vezi cum copiaza avocatii�
16 Nov 2010 | 7486

CNA a innoit licenta pentru Realitatea TV
29 Oct 2010 | 1481

CSM apara reputatia procurorilor Laura Codruta Kovesi si Codrut Olaru
27 Oct 2010 | 1462