din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3879 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Guvernul Romaniei a aprobat lista unitatilor sanitare care se vor reprofila

Guvernul Romaniei a aprobat lista unitatilor sanitare care se vor reprofila

  Publicat: 01 Apr 2011       2379 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
Guvernul Romaniei a adoptat Hotararea de Guvern pentru aprobarea raportului analizei unitatilor sanitare cu paturi care nu pot incheia contracte cu casele de asigurari de sanatate, precum si a listei acestor unitati sanitare.

1. Grup comstituit de catre o autoritate cu scopul desfasurarii, coordonarii, supravegherii, controlului unei activitati din diferite domenii ale vietii sociale
Din punct de vedere contabil, totalul lichiditatilor monetare curente (piese monetare, bilete de banca nationale si traine)
Transferul de competente administrative si financiare de la nivelul administratiei publice centrale la nivelul administratiei publice din unitatile administrativ-teritoriale, impreuna cu resursele financiare necesare exercitarii acestora.
A fost conducatorul hunilor (intre anii 434 si 453), populatie care se asezase in Panonia. Hunii reusisera, in acea perioada, sa supuna atat populatia romanica din fosta provincie Panonia, cat si o serie de populatii migratoare, precum ostrogotii, alanii, gepizii etc.
A fost conducatorul hunilor (intre anii 434 si 453), populatie care se asezase in Panonia. Hunii reusisera, in acea perioada, sa supuna atat populatia romanica din fosta provincie Panonia, cat si o serie de populatii migratoare, precum ostrogotii, alanii, gepizii etc.
Instrument care ofera clientilor protectie impotriva riscului.
Persoana care, in schimbul muncii, primeste un salariu.
Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
(termen CNA). O comunicare audiovizuala identificabila, �n cadrul unei succesiuni orare a serviciului de programe, prin titlu, continut, forma sau autor.

Timp de mai multe luni, o Comisie a Ministerului Sanatatii a facut o analiza amanuntita cu specialistii de la Casa Nationala de Asigurari de Sanate asupra procesului complex si dificil de reorganizare si restructurare a asistentei spitalicesti, descentralizare si informatizare a spitalelor.

Au fost analizate situatia sistemului romanesc de asistenta spitaliceasca si masurile intreprinse pana in prezent, dar si cele planificate a se implementa in cadrul procesului de reforma spitaliceasca

``Inca de la inceput vreau sa subliniez ca autoritatile locale au mai multe alternative pentru unitatile sanitare propuse pentru reprofilare``, a spus ministrul CSEKE Attila.

Autoritatile locale au posibilitatea de a accesa noul program guvernamental de Dezvoltare a caminelor pentru persoane varstnice. De asemenea, legislatia deja existenta, mai permite ca aceste unitati sa fie transformate in centre de permanenta sau cabinete medicale de specialitate (conform OG 124/1998 privind organizarea si functionarea cabinetelor medicale) care sa pastreze in exploatare dotarea edilitara si tehnica, inclusiv laboratoarele de analiza, cele de radiologie etc.

``In urma analizelor si a metodologiei propuse, au fost selectate pentru reprofilare 67 unitati cu care, incepand de maine, 1 aprilie 2011, casele de asigurari de sanatate nu vor mai incheia contracte``, a declarat CSEKE Attila.

Conform analizei Comisiei MS, din cele 67 de unitati sanitare, un numar de 41 au o singura linie de garda, 15 unitati nu au linie de garda si doar o singura unitate are 2 linii de garda (Comanesti), nerespectandu-se astfel criteriul de asigurare a continuitatii asistentei medicale permanente pentru bolnavi si cel de clasificare a spitalelor. Alte 10 spitale asigura asistenta medicala pentru bolnavii cronici, acestea nu necesita linie de garda.

Exista unitati care functioneaza cu personal medical insuficient. Ex: spital cu un singur medic angajat ( Spitalul de Boli Cronice de la Mozaceni, Preventoriul TBC Gornesti, Preventoriul TBC de la Poiana Tapului), sau cu 2 medici (Spitalul de Boli Cronice de la Rucar)

Toate unitatile sanitare au locatia la mai putin de 45-50 km de unitati sanitare clinice din resedinte de judet, ca urmare nici crteriul de distanta nu este respectat

Personalul sanitar din cele 67 unitati sanitare, insemnand 670,5 de medici si 2.043,5 de asistenti medicali va fi preluat in cadrul caminelor pentru varstnici sau pe posturile vacante din sistemul sanitar, pe aceeasi specialitate.

In localitatile Ocna Mures (AB), Santana (AR), Mozaceni (AG), Trusesti (BT), Mociu (CJ), Solca (SV) vor fi redistribuite pentru cel putin 3 luni de zile, 24 de ore din 24, 6 echipaje de urgenta pentru a asigura interventiile de urgenta. In aceste zone nu exista statii de de ambulanta sau statii SMURD pentru a asigura asistenta medicala de urgenta.

De asemenea, sunt 6 centre de primiri urgente in spitalele din localitatile Tg Frumos (IS), Santana (AR), Titu (DB), Sarmasu (MS), Bicaz (NT), Buzias (TM) unde Ministerul Sanatatii analizeaza posibilitatea preluarii finantarii, astfel incat sa fie continuata activitatea medicala in aceste centre.

Guvernul Romaniei a aprobat tot astazi si Hotararea de Guvern de desfiintare a unitatilor sanitare pentru care autoritatile locale au optat pentru accesarea programului Dezvoltarea retelei de camine pentru persoane varstnice.

Este vorba despre Spitalul Comunal Vintila Voda ( Buzau), Spitalul de Boli Cronice Bocsa (Caras Severin), Spitalul Orasenesc Roznov( Neamt), Spitalul de Boli Cronice Cehu Silvaniei ( Salaj), Centrul de Sanatate Cervenia ( Teleorman), Centrul de Sanatate Furculesti (Teleorman), Spitalul de Cronici Dr. I.T. Nicolescu Tutova ( Vaslui).

Incepand de maine, 1 aprilie 2011, aceste unitati vor fi finantate de Ministerul Muncii, in cadrul noului program .



Citeşte mai multe despre:    Camine pentru batrani    Azile pentru batrani    Spitale    Reorganizarea spitalelor    Batrani    Legea 17/2000    HG 212/2011

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Executivul a aprobat desfiintarea a 2 spitale din judetul Mehedinti
28 Nov 2012 | 1144

Spitalele desfiintate care nu au fost tranformate in camine pentru batrani isi reiau activitatea
21 Sep 2012 | 1521

ANPC a verificat centrele pentru ingrijirea varstnicilor
06 Jun 2011 | 2709

Bugetele unitatilor sanitare care au preluat personal medico-sanitar si auxiliar de la spitalele reprofilate trebuie suplimentate
25 May 2011 | 1309

Guvernul a aprobat HG-ul privind desfiintarea si reorganizarea unor unitati sanitare publice din judetul Covasna
13 May 2011 | 2742

Ministerul Sanatatii a decis prelungirea termenului de redistribuire a personalului medico-sanitar din unitatile sanitare reprofilate
05 May 2011 | 2054