din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3749 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Guvernul Romaniei a aprobat reorganizarea unor unitati din judetele Arad si Oradea

Guvernul Romaniei a aprobat reorganizarea unor unitati din judetele Arad si Oradea

  Publicat: 06 Apr 2011       2009 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
La propunerea Ministerului Sanatatii, Guvernul Romaniei a aprobat, astazi, doua hotarari de guvern privind reorganizarea unor unitati sanitare din judetele Arad si Bihor.

Puterile publice existente in stat.
Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
(al unitatii de protectie speciala). Gestionarea activitatilor si resurselor (materiale, umane, financiare) la nivelul unitatilor de protectie speciala, efectuata de conducerea unitatii, in baza prerogativelor legale.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
(al unitatii de protectie speciala). Gestionarea activitatilor si resurselor (materiale, umane, financiare) la nivelul unitatilor de protectie speciala, efectuata de conducerea unitatii, in baza prerogativelor legale.
Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.

Ambele masuri au fost propuse de autoritatile publice locale si se inscriu in strategia Ministerului Sanatatii de reorganizare a sistemului sanitar

Astfel, conform Hotararii de Guvern privind desfiintareasi reorganizarea unor unitati sanitare publice cu paturi din Judetul Arad se desfiinteaza, ca unitati cu personalitate juridica, Spitalul Clinic Municipal Arad si Spitalul Clinic de Obstetrica - Ginecologie ``Dr. Salvator Vuia`` Arad si se reorganizeaza ca structuri, fara personalitate juridica, in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad.

Prin aceasta masura se va utiliza mai eficient personalul celor trei spitale si se va optimiza activitatea medicala in conditii de eficienta economica, realizandu-se un management unitar, capabil sa utilizeze optim resursele financiare existente, in functie de prioritatile politicii de sanatate a judetului si de nevoile obiective evidentiate prin cererea de servicii medicale.

De asemenea spitalul judetean va putea fi clasificat la o categorie superioara, avand si aceste sectii care la acest moment se afla la celelalte unitati sanitare din municipiul Arad.

Totodata, se asigura utilizarea in comun a platoului tehnic existent in vederea realizarii investigatiilor paraclinice complete si la standarde de calitate corespunzatoare momentului actual.

Consiliul Judetean Arad este interesat in realizarea unui spital performant, cu o structura complexa de specialitati medico-chirurgicale, in masura sa asigure asistenta medicala pentru bolnavii din judet, vizand totodata identificarea unor solutii pentru reducerea cheltuielilor de intretinere, functionare si eficientizarea utilizarii bazei tehnice in unitatile sanitare cu paturi.

Cel de-al doilea act normativ, vizeaza desfiintarea Spitalului Clinic de Obstetrica Ginecologie Oradea si reorganizarea acestuia ca sectie exterioara a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea.

Prin reorganizarea propusa se poate realiza utilizarea optima a fondurilor municipalitatii sau pot fi atrase fonduri din alte surse, in functie de prioritatile politicii de sanatate a municipalitatii si a nevoilor obiective, evidentiate prin cerea de servicii medicale.

De asemenea, se asigura premisele pentru introducerea unui management unitar, precum si posibilitatea utilizarii unor platforme comune privind serviciile de laborator, investigatii paraclinice, servicii care necesita investitii mari in vederea acreditarii acestora, dezvoltarea, diversificarea, cresterea calitatii si complexitatii serviciilor medicale, implementarea la nivel local a politicilor de sanatate publica, in conformitate cu nevoile comunitatii si prioritizarea acestora.



Citeşte mai multe despre:    Camine pentru batrani    Azile pentru batrani    Spitale    Reorganizarea spitalelor    Batrani    Legea 17/2000    HG 212/2011    Arad    Oradea

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Executivul a aprobat desfiintarea a 2 spitale din judetul Mehedinti
28 Nov 2012 | 1144

Spitalele desfiintate care nu au fost tranformate in camine pentru batrani isi reiau activitatea
21 Sep 2012 | 1521

ANPC a verificat centrele pentru ingrijirea varstnicilor
06 Jun 2011 | 2709

Bugetele unitatilor sanitare care au preluat personal medico-sanitar si auxiliar de la spitalele reprofilate trebuie suplimentate
25 May 2011 | 1309

Guvernul a aprobat HG-ul privind desfiintarea si reorganizarea unor unitati sanitare publice din judetul Covasna
13 May 2011 | 2742

Ministerul Sanatatii a decis prelungirea termenului de redistribuire a personalului medico-sanitar din unitatile sanitare reprofilate
05 May 2011 | 2054