din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2651 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Legea privind statutul personalului din serviciile de probatiune a fost trimisa spre reexaminare

Legea privind statutul personalului din serviciile de probatiune a fost trimisa spre reexaminare

  Publicat: 13 Jun 2011       2424 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a trimis vineri, 10 iunie 2011, Parlamentului Romaniei, in temeiul articolului 77 alineatul (2) din Constitutia Romaniei, cererea de reexaminare asupra Legii privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 26/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 123/2006 privind statutul personalului din serviciile de probatiune.

Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Ansamblul unitar de reglementari avand ca obiect o anumita activitate, drepturile si obligatiile
Cauza care inlatura caracterul penal al faptei,
Ansamblul atributiilor stabilite de lege, care confera autoritatilor si institutiilor administratiei publice drepturi si obligatii de a desfasura,
Cont destinat inregistrarii resurselor obtinute in urma exploatarii capitalului.

Motivul cererii este urmatorul:

Legea transmisa spre promulgare aproba, cu modificari si completari, Ordonanta Guvernului nr. 26/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 123/2006 privind statutul personalului din serviciile de probatiune. Astfel, la articolul unic, punctul 9, legea prevede interdictiile si incompatibilitatile aplicabile personalului de probatiune.

Avand in vedere calitatea acestora de angajati in cadrul Ministerului Justitiei si nu de personal asimilat magistratilor, consideram ca este necesar ca prezenta lege sa stabileasca acelasi regim juridic al incompatibilitatilor aplicabil personalului de probatiune ca si in cazul celorlalte categorii de angajati contractuali ai Ministerului Justitiei.

Avand in vedere competenta legislativa exclusiva a Parlamentului, va solicitam reexaminarea Legii privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 26/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr.123/2006 privind statutul personalului din serviciile de probatiune, tinand cont de motivele invocate.



Citeşte mai multe despre:    OG 26/2010    Legea 123/2006    Serviciul de probatiune

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

MJLC a demarat Proiectul privind �Pregatirea consilierilor de probatiune din perspectiva noului Cod Penal si a noului Cod de procedura penala.
05 Oct 2011 | 8241

MJLC: Precizari ref. stagiul de pregatire comuna a consilierilor de probatiune din Romania si Republica Moldova
01 Aug 2011 | 1643