Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » In Romania vor functiona primele dispecerate medicale integrate ale serviciilor de ambulanta si I.S.U.

In Romania vor functiona primele dispecerate medicale integrate ale serviciilor de ambulanta si I.S.U.

  Publicat: 15 Jul 2011       1301 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


La sfarsitul acestei saptamani, Ministerul Sanatatii si Ministerul Administratiei si Internelor - prin Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta - vor inaugura, cu sprijinul STS, Directia pentru apelul unic de urgenta 112, primele doua proiecte pilot de integrare a dispeceratelor de ambulanta cu cele ale Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (care include si SMURD).

(al unitatii de protectie speciala). Gestionarea activitatilor si resurselor (materiale, umane, financiare) la nivelul unitatilor de protectie speciala, efectuata de conducerea unitatii, in baza prerogativelor legale.
Una din hotararile judecatoresti, prevazuta in cap. I, t, II, C. proc. pen. partea speciala.
1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
1. Compartiment de munca in structura unor unitati de transport, avand ca atributii principale coordonarea, dirijarea si urmarirea desfasurarii circulatiei vehiculelor potrivit programelor si graficelor stabilite,
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.

La aceste evenimente, ce vor avea loc la Baia Mare si Sibiu, vor participa subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dl. Raed Arafat, reprezentanti ai Institutiei Prefectului, precum si cei ai Consiliilor Judetene.

``Integrarea dispeceratelor inseamna concentrarea in acelasi loc a resurselor umane si materiale care deservesc cele doua institutii, respectiv ISU (Pompieri - SMURD) si ambulanta. Prin aceasta masura urmarim dezvoltarea unui management mult mai eficient la nivelul resurselor de interventie, dar si o colaborare directa mult mai buna intre toate institutiile si serviciile care au rol in interventia de urgenta tehnica, precum si cea medicala a declarat RAED ARAFAT, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii. Acesta a mai adaugat ca masura mai urmareste si scaderea timpilor de decizie la trimiterea resurselor de interventie ale institutiilor amintite pentru acordarea de prim ajutor, asistenta medicala de urgenta si descarcerare.

De asemenea, prin crearea acestor dispecerate medicale integrate, organizate in spatii puse la dispozitie de inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta, se urmareste si cresterea eficientei utilizarii resurselor umane, materiale si financiare alocate de catre institutiile publice.

Proiectele pilot vor fi evaluate timp de 2 - 3 luni, urmand sa fie implementate si in alte judete.

In judetul Mures functioneaza inca din anul 2001 un dispecerat integrat in care opereaza toate serviciile de urgenta, respectiv cele medicale, I.S.U., dar si cele de Politie si Jandarmerie.Citeşte mai multe despre:    SMURD    Ambulanta    Pompieri

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Guvernul finanteaza dotarea comunelor cu ambulante
25 May 2019 | 650

Actele normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 23 mai 2019
23 May 2019 | 732

Ministerul Sanatatii a aprobat Normele de organizare si desfasurare a programului de studii complementare in asistenta medicala de urgenta pentru asistentii medicali
28 Mar 2019 | 737

Numarul pentru SMS-uri de urgenta 113 destinat persoanelor cu dizabilitati de auz si-sau vorbire este functional
26 Oct 2015 | 1273

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 766 din 22.10.2014
22 Oct 2014 | 1416

Ministerul Sanatatii a aprobat scoaterea la concurs a peste 1500 de posturi vacante aflate in unitatile sanitare
04 Sep 2014 | 2047Articole Juridice

Criterii jurisprudentiale in stabilirea daunelor morale de catre instantele de judecata
Sursa: Irina Maria Diculescu

Manevrarea echipamentului de catre persoane neautorizate. Lipsa instructajului SSM. Acordarea de daune morale salariatului
Sursa: Irina Maria Diculescu

Cazuri in care nu se plateste timbrul de mediu. Reduceri ale taxei
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

CEDO: Aftanache impotriva Romaniei. Dreptul la viata; ancheta efectiva. Dreptul la libertate si siguranta
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Elementele constitutive ale abaterii disciplinare. Prezenta salariatului la locul de munca in stare de ebrietate.
Pronuntaţă de: CURTEA DE APEL ORADEA Decizia civila nr. 56/06.02.2020

Sporurile cuvenite personalului medical se calculeaza la salariul de baza, ci nu la salariul de incadrare
Pronuntaţă de: Tribunalul Caras Severin Sectia I Civila, Sentinta civila nr. 329/2017, in sedinta publica din 14 februarie 2017

Omor calificat. Determinarea intentiei indirecte. Circumstante atenuante
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia Penala, Decizia nr. 227 din 23.01.2013