Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » MAE a inceput demersurile pentru functionarea, incepand cu data de 1 august 2011, a SNIV

MAE a inceput demersurile pentru functionarea, incepand cu data de 1 august 2011, a SNIV

  Publicat: 03 Aug 2011       803 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Departamentul Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a intreprins demersurile necesare pentru functionarea, incepand cu data de 1 august 2011, a Sistemului National de Informatii privind Vizele (SNIV).

(Acord si Conventie). Prin Acordul semnat la Schengen la data de 14 iunie 1985, Belgia, Franta, Germania, Luxemburg si Olanda au convenit sa renunte treptat la controlul la frontierele comune si sa introduca libera circulatie pentru toti cetatenii statelor membre semnatare, ai altor state membre sau ai unor terte tari.
Sistemul de operare este acel program sau colectie de programe care asigura fuctionarea de baza a calculatorului precum si intermedierea dintre utilizator si calculator.
Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.

Etapa este un nou pas in vederea interconectarii cu VIS Central la momentul aderarii efective a Romaniei la Schengen.


Implementarea noului Sistem National de Informatii privind Vizele reprezinta concretizarea unei obligatii impuse in sarcina Ministerului Afacerilor Externe prin Legea nr. 271 din 22 decembrie 2010 pentru infiintarea, organizarea si functionarea Sistemului national de informatii privind vizele si participarea Romaniei la Sistemul de informatii privind vizele, publicata in: Monitorul Oficial Nr. 36 din 14 ianuarie 2011.


Incepand cu data de 1 august, vechiul sistem de procesare a solicitarilor de vize (VISA- ON-LINE) si-a incetat functionalitatea, toate solicitarile de vize fiind procesate exclusiv prin intermediul noii aplicatii informatice dezvoltate pentru SNIV.


Ministerul Afacerilor Externe a finalizat implementarea SNIV la toate misiunile diplomatice si oficiile consulare din strainatate.


La nivelul Centralei Ministerului Afacerilor Externe va functiona o echipa de suport tehnic, zilnic, cu program prelungit in vederea acordarii de asistenta pentru solutionarea problemelor inerente unei operatiuni de o asemenea anvergura.


Prin aceasta actiune, Romania este pregatita sa elibereze vize biometrice in toate locatiile in care este reprezentata la nivel de misiune diplomatica sau oficiu consular, avand posibilitatea de a se ralia la calendarul Comisiei pentru operationalizarea Sistemului de Informatii privind Vizele (VIS) pe regiuni (regional roll-out of the VIS), incepand cu 11 octombrie 2011.Citeşte mai multe despre:    Sistemul National de Informatii privind Vizele    SNIV

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Guvernul Romaniei a stabilit bazele de date relevante pentru compararea datelor din registrul cu numele pasagerilor din transportul aerian
30 May 2019 | 428

Proiect-pilot de prelevare a datelor biometrice in fluxul de prelucrare a cererilor de viza
30 Sep 2011 | 1064

Guvernul a aprobat cadrul legislativ vizand infiintarea Sistemului National de Informare privind Vizele (SNIV)
29 Oct 2010 | 785